Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: ASCII-merkinnät

MIB [09.12.2009 20:45:44]

#

đ ja ồ

Koitin Googletta, mutta mistään ei löyty noiden merkkien ascii koodeja. Osaisiko joku neuvoa?

Edit. Näkyy ihan minä sattuu nuokin merkit...
Edit. Olivatkohan nämä edes ascii merkkejä, mutta näitä vastaavia kaipaan kuten &,   jne...

Tämä sana pitäisi kirjoittaa.

RQ [09.12.2009 20:49:20]

#

http://www.web-source.net/symbols.htm

Metabolix [09.12.2009 20:56:05]

#

Eivät varmasti ole ASCII-merkkejä. Kaikki visuaaliset ASCII-merkit saat helposti tulostettua esimerkiksi tällä PHP-koodilla:

<?php
for ($i = 32; $i < 127; ++$i) {
  echo chr($i);
}

Oikean Unicode-koodin kysymillesi merkeille saat esimerkiksi JavaScriptilla.

RQ:n antama linkki on huono. Sielläkin puhutaan ASCIIsta, vaikka kyseessä ilmiselvästi ei voi olla ASCII, koska merkkejä on liikaa. ASCII määrittelee vain 128 koodia, joista ensimmäiset eivät tarkoita näkyviä merkkejä.

RQ [09.12.2009 21:23:36]

#

Metabolix kirjoitti:

RQ:n antama linkki on huono. Sielläkin puhutaan ASCIIsta, vaikka kyseessä ilmiselvästi ei voi olla ASCII, koska merkkejä on liikaa. ASCII määrittelee vain 128 koodia, joista ensimmäiset eivät tarkoita näkyviä merkkejä.

Totta, mutta MIB kysyi, mistä löytää &amp;, &nbsp; ja vastaavia merkkejä (tai näin ainakin ymmärsin), ja tuo sivu tuli ensimmäisenä vastaan Googlesta, joten annoin sen.
Tässä kuitenkin parempi linkki: http://www.ascii.cl/htmlcodes.htm

Antti Laaksonen [09.12.2009 21:33:07]

#

Nämä voisivat toimia:

&#273; &#7891;

MIB [09.12.2009 21:37:26]

#

Juu, kiitos vastauksista. Ennätinkin tässä tehdä halutun JavaScript koodinpätkänkin, minkä nähtävästi Metabolixin ennätti lähettää.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta