Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: email linkit webbisivuilla

askomyyrä [14.10.2009 07:42:20]

#

Moi,

Mikäs ois fiksuin tapa esittää ja linkittää sähköpostit www -sivuilla, jotta tulisi vähiten harmia roskapostittajista?

Sähköpostiosoite esitetään sivuilla ihan tekstinä: nimi@domain.fi ja se on linkitetty sitten seuraavasti: <a href="mailto:nimi@domain.fi">

Monesti näkee sivuilla, että tuo kyseinen sähköpostiosoite on väännetty kuvatiedostoksi tai sitten @ -merkki on korvattu muilla merkeillä.. mutta, eikös älykkäät roskapostiskriptit osaa kuitenkin penkoa nuo maili osoitteet sivujen sorsastakin, tuosta href="mailto.. -lauseesta. Joten mietin vain, että mikä olisi kaikkein fiksuin tapa esittää ja linkittää sähköpostiosoitteet www -sivuilla?

Lebe80 [14.10.2009 09:36:51]

#

Spämmiä ei voi estää mitenkään 100%:n varmuudella. Bottien lisäksi on halpatyövoimaa, jotka keräävät osoitteita.

Tapoja on silti monia botteja vastaan.

Jos käytössä on esim. php, niin php:lla generoi javascript -skriptin, jolla kirjoitat sekaisista merkeistä emailin sivun latauksen yhteydessä, php:n ansiosta voit vaihdella js-muuttujien nimiä, jolloin bottien on hieman vaikeampi tunnistaa muuttujarypästä emailiksi.

Kuva on myös hyvä, joskin käyttäjät eivät voi copy/pasteta osoitetta itselleen. Osoitteen kannattaa tässä tapauksessa olla sellainen, että se on helppo kirjoittaa. Botit osaavat myös lukea jonkin verran tekstiä kuvista (kuten osoitteita keräävät ihmiset), mutta spämmi vähenee huomattavasti.


Kolmas vaihtoehto on hankkia sähköpostilaatikkoon hyvä spämmifiltteri, jolloin tavalliset käyttäjät voivat helposti ottaa sinuun yhteyttä.

peg [14.10.2009 14:15:09]

#

Suosittelen Leben kolmatta vaihtoehtoa

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta