Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: GPL ja sen kiemurat

Gaxx [12.09.2009 15:34:28]

#

En ole mikään lakimies, joten GPL-lisenssin läpi lukeminen tai edes muutamat selkokieliset versiot eivät valaisseet minua ongelmassani.

Etsin peliini esinegrafiikoita ja olenkin löytänyt hyvän sivun, missä on koottuna kaikkea hyödyllistä. Kiinnostuin erityisesti Angband nimisen pelin grafiikoista ja lähdin selvittämään, ovatko nuo löytämäni grafiikat oikeasti vapaassa käytössä, kuten sivusto antaa ymmärtää.

Angband on GPL:n alaisena kehitetty peli ja ongelmani on seuraava: voinko käyttää ohjelmassani tuon pelin grafiikoita ilman, että julkaisen omaani GPL:n alaisena tai asettaako se jotain muita ehtoja julkaisulle? Eli mitenkä tuota lisenssiä pitäisi soveltaa grafiikoiden, musiikin yms. osalta?

Vai olenko kenties aivan hakoteillä?

Blaze [12.09.2009 15:51:45]

#

Lakimieshän en minäkään ole, mutta soveltaen samaa logiikkaa kuin koodin suhteen (ei-GPL ei saa linkata GPL-koodiin) väittäisin, että et saa käyttää noita kuin GPL-yhteensopivalla lisenssillä varustetussa ohjelmassa.

Gaxx [12.09.2009 17:07:26]

#

"Välkkynä" miehenä keksin jopa ladata pelin ja tutkia sen lisenssiehtoja tarkemmin. Näemmä grafiikat, äänet ja fontit on eritelty ja niille on omat ehtonsa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta