Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Ubuntu server edition - virhe asennuksessa

Burton [20.08.2009 18:41:53]

#

Jatkan aikaisemmasta keskustelustani, joka on muuttunut komentorivin käyttöä koskevaksi taisteluareenaksi.

Päädyin sittenkin Fedoran sijaan Ubuntun server editioniin, koska kämmäsin DVD:n polton ja minulta löytyi kyseinen Ubuntu-järjestelmä valmiiksi hyllystä. Helpolta näyttänyt asennus sortui kuitenkin outoon virheeseen, joka ilmestyi ruudulle, kun olin jaotellut kiintolevyn.

Virheikkuna sanoi näin:
[!!!]Partition disks

Input/output error during read on /dev/sda

ERROR!!!

ja vaihtoehtoina: Retry (ei auta, sama virhe ilmestyy uudestaan ja uudestaan), Ignore (sama kuin edellisessä) ja Cancel, joka päättää asennuksen.

Ajattelin, ettei järjestelmä ehkä sovi vanhalle tietokoneelleni ja testailin muita Linuxeja, joita hyllystäni bongasin. Testiin menivät mm. OpenSuSe 11 (DVD), Ubuntun ikivanhan version livecd (joka ei päässyt edes livecd-tilaan vaan jumittui työpöydälle) ja Xubuntu. OpenSuSe ja Xubuntu valittivat samanlaista erroria heti Disk Partitionin jälkeen.

Aikaisemmin tietokoneella oli Windows XP, joka toimi moitteettomasti. Sitten käytin Darik's Boot and Nuke -ohjelmaa formatointiin. Muita muutoksia ei ole tehty.

Mikä voisi olla vikana? Edes Windowsin asennusohjelma ei päästänyt järjestelmään asti vaan väitti, ettei kiintolevyn osioita voi käyttää (uskon tämän johtuneen siitä, että yritin asentaa Linuxeja aiemmin).

---

Ai niin, unohdin mainita, että heti "Asenna Ubuntu Server Edition"-vaihtoehdon valitsemisen jälkeen ruutuun tulee kryptisiä virheviestejä, joita ilmestyy jatkuvalla syötöllä n. viiden minuutin ajan. Kaikissa on sama kaava, mutta eräät numerot vaihtuvat. Sen jälkeen asennusohjelma käynnistyy kuitenkin aivan moitteetta, kunnes päädytään ylläolevaan virheeseen.

Moiman [20.08.2009 19:04:44]

#

Olisiko kovalevy yksikertaisesti rikki?

Burton [20.08.2009 22:45:33]

#

Tarkoitat, että kiintolevy olisi mennyt rikki vanhan käyttöjärjestelmän formatoinnin aikana? Sillä Windows XP toimi moitteettomasti vielä eilen kyseisellä koneella.

Tutkailin hieman Google-hakuja, jotka puhuivat SCSI-ajureista. En tiedä, mitä nämä ovat, mutta ohjaan tutkimukseni niitä päin.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta