Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Muistutusohjelma

Sivun loppuun

Rocceri [05.08.2009 17:02:59]

#

Hei,

Vielä tännekkin alueelle yksi kysymys. Tarkoitus olisi saada ohjelma (Mahdollisimman kevyt, johon voi lähdekoodiin kirjoittaa kellonajan milloin tekee ilmoituksen. Vaikka sellainen, että se ohjelma käynnistetään itse, ja sitten se ilmoittaa kun kello on tietyn verran.) (Vaikka jonkun Putkalaisen tekemä :D), joka ilmoittaa jonkin viestin tiettynä kellonakana. Jos joku käyttää Outlookkia, niin kun siinä on mahdollista saada näitä tehtäviä, niin sellainen. Vaikka jokin käännetty c-ohjelma tms... Sitten se voisi pitää vielä jonkin äänen... Olikohan liikaa vaadittu? En usko että niillä ketkä osaa, menee kovin kauaa tehdä vaikka itse tälläistä ja kääntää sitä exeksi.

Grez [05.08.2009 17:12:41]

#

Miksi et tee itse?

Rocceri [05.08.2009 17:19:30]

#

En hallitse ohjelmointikieliä. Ainoastaan nettisivupuolen kieliä.

Päärynämies [05.08.2009 17:34:13]

#

Eikö näitä löydy valmiina?

Blaze [05.08.2009 18:59:52]

#

Ite käyttelin joskus KAlarmia muistuttaan telkkariohjelmista.

Rocceri [05.08.2009 19:13:49]

#

En haluaisi asentaa mitään ohjelmaa, koska koneeni on jo muutenkin ihan jumissa, joten sen takia jonkun itse tekemä versio olisi parempi.
Rakenteelta se voisi olla tälläinen:

-> Jos aika > 19.00 & aika < 19.05
  -> Hälytys
  -> Soita ääntä hälytys.mp3

Pynthon on ainoa kieli ohjelmointikielien puolela, mitä voisin oppia suhtkoht helposti, kun sitä jo vähän osaankin, mutta silti ei onnistu tälläistä tekemään.

Antti Laaksonen [05.08.2009 19:46:51]

#

Tässä on hälytysohjelma:

http://koti.mbnet.fi/pllk/muut/halytys.exe

Rocceri [05.08.2009 20:26:11]

#

Teit itse varmaan? Mikä kieli? Saanko lähdekooditiedostot, vai onko salaista tietoa? :D

Antti Laaksonen [05.08.2009 20:29:42]

#

Lähdekoodit ovat tuossa:

http://koti.mbnet.fi/pllk/muut/halytys.zip

Toteutuskieli on Visual Basic 6.0.

Rocceri [05.08.2009 21:14:05]

#

Katselin tässä noita koodeja, niin on aikas pitkää tavaraa. Eikös muilla kielillä, kuten C++ onnistuisi paljon helpommin? Tai Pynthonilla? :D

Antti Laaksonen [05.08.2009 21:29:30]

#

Koodia ei ole minusta kovin paljon:

Option Explicit

Private Declare Function sndPlaySound Lib "winmm.dll" Alias "sndPlaySoundA" (ByVal lpszSoundName As String, ByVal uFlags As Long) As Long

Private Sub Command1_Click()
    End
End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
    Caption = Time
    If Text1 = Time Then
        sndPlaySound Text2, 0
        MsgBox "Hälytys!"
    End If
End Sub

Jos tiedostoja katsoo tekstieditorilla, näkee myös projektin asetukset ja käyttöliittymän kuvauksen. Tämän koodin VB luo automaattisesti, kunhan ohjelmoija piirtää käyttöliittymän.

Ohjelman tekemiseen kului aikaa noin viisi minuuttia, eli muilla kielillä tehtävä on tuskin merkittävästi helpompi.

Rocceri [05.08.2009 21:42:59]

#

Aa, no siksi se näytti niin hirvittävän pitkältä.

Rocceri [06.08.2009 20:23:46]

#

Koitan soveltaa tuota, mutta se tuntuu aika hankalalta. Jos avaan VB6:n, niin minkä lainen projekti pitäisi luoda noista vaihtoehdoista? Toimiiko tuo, kun sen vain kirjoittaa siihen sitten ja kääntää sitten?

Grez [06.08.2009 22:25:01]

#

Tuolla Antin zipissähän on valmis projektitiedosto. Eli riittää kun purat sen paketin johonkin hakemistoon ja avaat .vbp-tiedoston.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta