Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Ubuntuzilla

Jaska [17.07.2009 23:29:11]

#

Kuulin ohjelmasta nimeltä Ubuntuzilla, jolla voi päivittää muun muassa Firefoxia nopeammin kuin mitä paketti tulee Ubuntun paketteihin. Kuitenkin päivitettyäni 3.5:n 3.5.1:een ei Firefox lähtenyt ollenkaan toimimaan! Onko kannattavampaa vain odotella kaikessa rauhassa, että uusi Firefox paketoidaan Ubuntuun?

Kaikkein huvittavinta tapauksessa on se, että tapaus sattui juuri samana päivänä kun Hesarissa annettiin vinkki päivittää selaimia. :)

Heikki [20.07.2009 01:24:14]

#

Jaska kirjoitti:

Kaikkein huvittavinta tapauksessa on se, että tapaus sattui juuri samana päivänä kun Hesarissa annettiin vinkki päivittää selaimia. :)

Vaikka Ubuntun vakaaseen versioon ei tulekaan uusinta Firefoxia (3.5) julkaistaan käytettyyn versioon (3.0) tietoturvakorjaukset normaalisti päivitysten mukana. Eli tietoturvasyistä ei ole tarpeen asennella uusia versioita käsin paketinhallinnan ohi.

Yleisesti ottaen käyttäjä on aikalailla yksin pulassa jos sekoittaa järjestelmänsä asentelemalla ohjelmia paketinhallinnan ohi. Helpoimmalla pääsee kun odottaa seuraavan Ubuntun julkaisua ja sen mukana tulevaa uutta Firefoxia. Jos välttämättä haluaa FF 3.5:n, kannattaa se asentaa vaikkapa omaan kotihakemistoon erilliseen hakemistoon jolloin se ei pääse sotkemaan paketinhallinnasta asennettua Firefoxia.

Jaska [20.07.2009 17:06:27]

#

Näköjään kannattaa siis välttää Ubuntuzillaa. Kannattaisikohan ongelmasta raportoida Zillan tekijöille?

Nyt tuo Shiretokon päivityspaketti ilmestyiin näköjään Ubuntun paketinhallintaan ja se asentui ongelmitta.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta