Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Leffojen trailerit

punppis [09.05.2009 20:35:57]

#

Ajattelin tehdä sivuston, jossa voi katsella elokuvien trailereita (tietysti muitakin ominaisuuksia, mutta niistä ei vielä enempää). Ennen kuin aloitan tekemään mitään, niin mietin, että mistähän noita trailereita voisi ottaa? Voiko esim. Applen sivuilla olevasta kattavasta trailerikokoelmasta käydä aina lataamassa uusimmat tai jopa suoraan streamata niitä sieltä Applen servereiltä, vai pitääkö käydä aina lataamassa leffan omilta kotisivuilta, vai tarviiko kenties tuohonkin jotain lupia?

Metabolix [09.05.2009 20:42:20]

#

Kaikkeen tekijänoikeudella suojatun materiaalin käyttöön ja levitykseen tarvitsee luvan. Tietysti on mahdollista, että joillekin trailereille yleinen käyttölupa on jo valmiiksi myönnetty.

Toisen palvelimelta streamaamisen kanssa kannattaa myös olla tarkkana. Sitä ei katsota hyvällä, koska tuon palvelimen pitäjät eivät saa siitä mitään (eivät edes kävijöitä sivuilleen) ja menettävät arvokasta kaistaa. Eipä sillä, että välttämättä saisitkaan palvelustasi niin isoa, että sillä olisi Applelle jotain merkitystä.

punppis [10.05.2009 00:52:43]

#

Mietityttää vain, että miten tuon saisi tehtyä järkevästi, sillä yksi traileri eri laaduilla (myös hd) vie jo monta sataa megaa dataa ja tämä vatii palvelimelta paljon enemmän kuin mitä minulla on, sekä hidastaa tiedostojen uploadausta todella paljon sillä nämä nykyiset ADSL2-yhteydet ei omaa mitään järkyttäviä upload-nopeuksia.

Ehkäpä tyydyn vain linkkiin esim. elokuvan sivulle tai sitten streamaan vaan suoraan sieltä. Jotkut leffat tarjoaa jopa suoraan tätä embed-koodia html-muodossa elokuvan sivuilla, tai ainakin Gonzo tarjoaa tälläista, eli en sitten tiedä kuinka yleistä tämä on.

temu92 [10.05.2009 01:20:14]

#

Edullinenwebhotelli.com tarjoaa suhteellisen halvalla 300 gigan kaistan/kk. Samaan pakettiin kuuluu vielä 30 gigaa sivutilaa. Itsellä on siellä nyt sivut ja hyvin on toiminut.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta