Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Teknillinen yliopisto

Mobel [01.04.2009 11:55:59]

#

Hakujen ollessa taas ajankohtaiset aloin ihmetellä teknillisen yliopiston eroja "normaaliin" yliopistoon.

Esimerkiksi Tampereen teknillisestä yliopistosta löytyy Tietotekniikan koulutusohjelma, josta valmistuu diplomi-insinööriksi ja Tampereen yliopistosta taas löytyy Tietojenkäsittelytieteiden koulutusohjelma, josta valmistuvat ovat filosofian maistereita.

Mitä eroa näillä käytännössä on? Onko kokemuksia ks. koulutusohjelmista(tuota jälkimmäistä näytetään tarjottavan useassa muussakin yliopistossa)?

Kaikki tieto on tervetullutta.

Päärynämies [01.04.2009 12:03:35]

#

Kannattanee luoda ainakin silmäys ko. laitosten opinto-oppaisiin, niistä näet millaisia kursseja tutkintoihin kuuluu ja mitä kaikkea on tarjolla. Noiden mainitsemiesi yliopistojen opinto-oppaat taitavat löytyä seuraavien linkkien takaa:

http://www.tut.fi/public/index.cfm?MainSel=2&Sel­=2829&Show=425&Siteid=0
http://www.uta.fi/opiskelu/opinnot/oppaat.html

Triton [01.04.2009 23:51:24]

#

Eikös tuo Tampereen Teknillinen yliopisto ole verrannollinen TKK:hon? Kumpi olikaan korkeammantasontutkinto Diplomi-Insinöörin vai Filosofian maisterin (jotenkin muistelisin, että tuo jälkimmäinen olisi ollut)...

Päärynämies [01.04.2009 23:59:54]

#

Triton kirjoitti:

Kumpi olikaan korkeammantasontutkinto Diplomi-Insinöörin vai Filosofian maisterin (jotenkin muistelisin, että tuo jälkimmäinen olisi ollut)...

Ovat kyllä molemmat ylempiä korkeakoulututkintoja.

tkarkkainen [02.04.2009 07:22:41]

#

Päärynämies kirjoitti:

Triton kirjoitti:

Kumpi olikaan korkeammantasontutkinto Diplomi-Insinöörin vai Filosofian maisterin (jotenkin muistelisin, että tuo jälkimmäinen olisi ollut)...

Ovat kyllä molemmat ylempiä korkeakoulututkintoja.

...ja vieläpä samantasoisia, eli sijoittuvat kandidaatin ja lisensiaatin väliin, ja koulutus kestää yhtä kauan.

Torgo [02.04.2009 09:20:23]

#

Molemmat varmasti ajavat asiansa ohjelmoinnin suhteen. Näin yleisesti ottaen teknillisten yliopistojen opetus on nimensäkin mukaisesti enemmän painottunut teknisiin aloihin jo peruskursseista lähtien. Ne vaihtelevat hieman koulutusohjelmistakin riippuen, mutta sisältävät kuitenkin pakollisia fysiikan työkursseja, eri tekniikan alojen perusteita, matematiikkaa jne. Nämä selviävät kyllä opinto-oppaista, kuten Päärynämies neuvoikin.

Varmaan radikaalein ero on kuitenkin sivuaineiden tarjonnassa. Humanistisessa yliopistossa voit halutessasi ottaa todella poikkitieteellisen koulutusohjelman valitsemalla sivuaineiksesi vaikka etnomusikologian ja naistutkimuksen (en nyt yhtäkkiä kauempaa haettuja esim. keksinyt ;)) tai sitten hieman enemmän pääainetta tukevat matematiikan ja tilastotieteen. Teknillisessä yliopistossa lähes kaikki tarjonta on tekniikan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella ja tarjoaa sillä suunnalla paljon syvempää ja myöskin käytännönläheisempää tietoutta.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta