Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mp3:sten järjestelyä

punppis [15.03.2009 02:47:21]

#

Sain kaverin kovalevyn lainaan ja sitä myöten lähes kolminkertaistin musiikkikokoelmani. Nytten olis sitten mp3-ääniä 80 gigatavun verran. Kaverini oli jollain softalla järjestellyt musiikit kansiorakenteelle "Artisti -> Albumi -> Kappaleet". Tämä saattaa olla joidenkin mielestä oikea ratkaisu, mutta mielestäni on vähän häiritsevää jos on esim. "100 parasta <genre tähän> kappaletta"-albumi, ja se on tietysti laittanut jokaisen artistin omaan kansioonsa. Näitä kansioita on sitten tuhottomasti, kun noita kappaleitakin on reilu 10 000. Ongelmana on myös se, että samoilla artisteilla on jostain syystä kuitenkin erilaiset id3-tagit, joten ohjelma on nimennyt kansiot miten sattuu. Esimerkkinä vaikka 22 Pistepirkko ja 22-Pistepirkko tai AC, DC ja AC/DC.

Tarkoitus olisi
- nimetä tiedostot ja kansiot uudelleen alla listatulla tavalla
- poistaa mahdolliset duplikaatit (ei eri albumeilta, mutta jos kaverillani ja minulla on ollut saman artistin sama albumi, niin huonompilaatuinen poistetaan)
- muuttaa noiden artistien id3-tagit samanlaisiksi (tämä kannattaa vissiin tehdä ensimmäiseksi)
- vaihtaa various artists -albumeiden artistin id3-tagi VA:ksi ja kappaleen tagiksi esittäjä - kappale.

Täydet albumit samalta artistilta:
Artisti -> [vuosi] Albumi -> 01-kappaleen_nimi.mp3

Various Artist -albumit (eri artisteja samalla albumilla):
Various Artist -> [vuosi] Albumi -> 01-kappaleen_nimi.mp3

Sekalaiset (yksittäiset tai vajaat albumit) kappaleet:
Sekalaiset -> 01-kappaleen_nimi.mp3

Liian iso työ tehdä kaikki käsin, ja melko suuri homma myös ohjelmoida joku skripti tai ohjelma tähän. Tietääkö kukaan siis mitään nopeaa tapaa tai valmista ohjelmaa, kuinka saisin tämän tehtyä. Sillä ei ole väliä vaikka kone raksuttaisi työtä tehdessä parikin tuntia, kunhan ei itse tarvitsisi hirveämmin naputella noita tietoja.

Juice [16.03.2009 09:39:04]

#

Itse en ole aikoihin jaksanut pelleillä noiden kansiorakenteiden kanssa. Tagit vain käsin kuntoon ja antaa koneen leikkiä kirjastonhoitajaa (Amarok, Winamp) :)

trilog [16.03.2009 10:04:56]

#

Huonolaatuisemman poistaminen onnistuu bitratea vertailemalla ja jos on kaksi täysin samaa MP3:sta niin sen havaitseminen onnistuu esimerkiksi md5-summan perusteella. Jos tageja ei ole, mutta tiedostonimet ovat kunnossa niin niiden perusteella saa helposti tagitkin kuntoon. Artistien nimeäminen samanlaisiksi joudut todennäköisesti tekemään jonkun korvaustaulukon, minkä mukaan nimet korvataan.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta