Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: MySQL:n asennus

Rocceri [22.02.2009 17:43:25]

#

Terve

Olen koittanut monta kertaa asentaa palvelimelle (Apachen uusin, en muista numeroa) MySQL'ää, mutta tämä ei vain tahdo mennä sinne.

Käyttöjärjestelmänä on Windows XP.

Oliskos joku toimiva opas MySQL 5.1 asentamiseen XP'llä? :)

eija [22.02.2009 19:14:34]

#

Asensin Vertrigo serverin ja samalla tuli MySql. Ei tarvinnut minkäälaisia asettamisia, vaan pääsi heit käyttämään (sen minkä osasi:). Muitakin valmiita servereitä on olemassa, niistä on lista joko täällä ohjelmointiputkassa tai mureakuhan puolella.

Metabolix [22.02.2009 19:20:25]

#

Jos asennukset eivät suju, on ehkä tosiaan järkevintä ottaa valmis paketti.

MySQL:n asentamisella ei ole mitään tekemistä Apachen kanssa. Apache vastaa HTTP-pyyntöihin ja käynnistää tarvittaessa PHP-tulkin. MySQL-palvelin pyörii täysin tästä riippumatta ja suorittaa SQL-kyselyitä, joita taas voi lähettää sille PHP:n puolelta, kunhan PHP:ssä on MySQL-tuki.

Teuro [22.02.2009 19:57:11]

#

Mulla oli myös ongelmia kyseisen tuotteen kanssa. Mysql ei ruvennut toimimaan ollenkaan, vaikka .dll tiedostot olivat oikeissa paikoissa ja php:n ext/ kansiossa oli sopivat liitännäiset. php.ini tiedostossa oli myös asetukset kunnossa. php:n phpinfo() funktio ilmoitti kuitenkin ladatun php.ini tiedoston olevan eri hakemistossa. Tämä oli siis virhe numero 1.

PHP:n mukana tulleessa extension kansiossa olevia tiedostoja ei kuitenkaan voinut käyttää, koska ne olivat jotenkin rikki. Tämä selvisi ohjelmalla, joka tsekkasi dll tiedostojen riippuvuudet. Ohjelman nimeä en nyt juuri muista, mutta se ratkaisi ongelman. Virhe 2

Ongelma korjaantui lataamalla php:n sivuilta laajennukset uudelleen. En nyt muista latasinko koko php paketin uudestaan, vai mitä mutta joka tapauksessa ext/ kansion korvaaminen uudela vastaavalla korjasi ongelman.

Rocceri [23.02.2009 19:09:33]

#

Koitampa tota Xampppia, jos toimis.

Rocceri [23.02.2009 20:17:49]

#

Miten saa noi MySQL tunnukset luotuun? :)

Rocceri [24.02.2009 08:34:09]

#

Jostain syystä en pysty muokkaamaan edellisiä viestejäni, niin pakko laittaa uus.

Toi XAMPP sekoitti koko koneen toiminnan, joten otin sen pois. Asensin Apachen uusiksi, ja PHP tuen myös.

Mutta, edelleen se MySQL vaivaa. Että, oisko jotain opasta joka toimii Apache version 2.2.11 kanssa MySQL 5.1:llä?
Tai, jos joku viitsisi selittää :)

XAMPP asensi MySQL'n mutta, se lakkasi heti toimimasta "kunnolla".
Koko ruutu täyttyi syömässä ollessani XAMPPin erroreista, joissa se väitti MySQL'n olevan toimintakyvytön.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta