Tuossa reilu vuosi sitten syksyllä oli keskustelua siitä, että löytääkö google palvelimelta tiedoston, johon ei ole linkkiä.
Täällä käydyssä keskustelussa tuotiin esiin tällainen mahdollisuus:
https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/
Viimeinen kommentti Antilta tuohon liittyen on vuoden takaa. Ihan mielenkiinnosta olisi kiva tietää mikä tilanne nyt on? En ainakaan google sanalla hakemalla löytänyt tuoreempaa kommenttia.
Moderaattori voi siirtää yleiseen keskusteluun jos, näkee tarpeelliseksi.
Eiköhän tilanne ole edelleenkin sama, eli tuskin Google arvailee tiedostonimiä, mikä olisi ainoa keino täysin linkittämättömän tiedoston löytämiseksi.
Toinen keino tuntea tieosto, johon ei ole linkkiä, on muistaa tiedosto, johon on ollut linkki mutta ei ole enää. Se tiedosto tosin ei olisi A1A:n sanojen mukaisesti täysin linkittämätön.
Salainen tiedosto on edelleen säilynyt hakukoneille tuntemattomana.
Näin olen googlen toiminnan itsekin käsittänyt. Piti vaan kysyä, kun oli puhetta googlen toimintatavoista muutama päivä sitten ja tuli mieleen tämä vanha keskustelu putkassa.
Jos tuo tiedosto on jossain MBnetin kotisivutilassa, niin miten voi olla varma, ettei MBnetillä ole jotain listaa kaikista palvelimilla olevista tiedostoista, jota sitten Google käy välillä vilkuilemassa? Jos tuo on pegillä toiminut, tämä voisi olla selitys.
Kysehän oli siitä, pystyykö google indeksoimaan sivun, johon ei ole yhtään linkkiä, ei siitä onko jossain sivutilan tarjoajalla idiootteja ylläpidossa.
Tietysti vastaushan onkin yllättäen kyllä, jos joku ajatteli kysymyksen muotoon: "voiko hakukone löytää sivun jos minä en laita linkkiä sille". Eli tottakai voi löytää, jos joku muu laittaa linkin sille.
Kummallista, mutta omalta palvelimeltani, jolle ei tiettävästi ole lainkaan julkisia linkkejä, Googlebot on käynyt indeksoimassa yhden C++-koodin eikä mitään muuta. En muista myöskään kertoneeni koodista kenellekään, joten Googlebotin on täytynyt törmätä paikalle aivan itse. Muita hakutuloksia Google ei tiedoston nimellä anna.
Keksiikö joku tälle järkevän selityksen?
Olet käynyt ko. sivulla jollain selaimella, joka tekee yhteistyötä googlen kanssa?
Tai kyseisellä sivulla on C++-koodin ohessa jokin Googlen mainosskripti. (Tuskin, olisit keksinyt sen itsekin.)
Olet joltain statistiikka-sivulta seurannut linkkiä ulos palvelimeltasi, jolloin jonkun toisen palvelimen statistiikka-sivu on tallentanut referer-tiedon. Tämän palvelimen statistiikka-sivu taas on googlen tiedossa ja sitä skannatessaan google on löytänyt linkin statistiikka-sivullesi ja sitä kautta kaiken :P
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.