Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kielet joita käytät

Sivun loppuun

Merri [08.02.2009 15:54:38]

#

Josko tästä olisi hyötyä Ohjelmointiputkan kehittämiseen: listaa kieliä joita käytät enemmän tai vähemmän säännöllisesti ja jotka kuuluvat mielestäsi Putkan aihealueeseen. Voit myös tarkentaa mihin niitä käytät.

Nettisivut: HTML / CSS / JavaScript, PHP, MySQL
Työpöytäohjelmat: REALbasic (Windows / Linux / Mac OS)
Leikkikalut: FreeBASIC, Visual Basic 6


Leikkikalut meinaa tässä, että en tee niillä mitään vakavaa ohjelmointia, ennemminkin vain säädän huvikseni kaikkea. Ne ovat silti työkaluja joita käytän ja joista saattaisin joskus kysyä jotakin, tai vaihtoehtoisesti pystyn auttamaan niiden käytössä.

punppis [08.02.2009 16:23:56]

#

Nettisivut: HTML / CSS / JavaScript, PHP, MySQL
Leikkikalut: C++

Juhko [08.02.2009 16:51:59]

#

Kielet, joilla teen / olen joskus tehnyt jotain järkevää: QB / FreeBASIC (ennen), VB
Nettisivut: HTML, CSS (joskus), JavaScript, PHP
Leikkikalut: C++, Java

jlaire [08.02.2009 17:41:04]

#

Nettisivut: (X)HTML, CSS, JavaScript (+ jQuery), Haskell, Perl
Työpöytäohjelmat: Haskell, Perl
Leikkikalut: I have compiled a truly marvellous list of these, which this textarea is too narrow to contain.

Tommittaja [08.02.2009 20:59:52]

#

Nettisivut: kaveri, joka osaa HTML:ää
Työpöytäohjelmat:none
Leikkikalut:Java

groovyb [08.02.2009 21:08:14]

#

töissä: vb.net, c#, c++/CLI + MS SQL ja access
kotona: c++

ajv [08.02.2009 21:10:08]

#

PHP, Java, VB.NET (+ C#)

zacura [08.02.2009 21:40:16]

#

Nettisivut: (X)HTML, CSS, Java, PHP
Työpöytäohjelmat, muut: C/C++, Java, C#

Jaska [08.02.2009 21:54:25]

#

Mäpäs käytänkin töissä sellaista ohjelmointikieltä, joka ei viestien lukumäärän perusteella kuulu Putkan aihealueeseen, vaikka sillä on ennen vanhaan koodattu tosi paljon. En siis sano mitään.

Antti Laaksonen [08.02.2009 22:01:36]

#

Käytän lähinnä seuraavia ohjelmointikieliä:
C, PHP, Python, QBasic, Visual Basic

Jaska kirjoitti:

Mäpäs käytänkin töissä sellaista ohjelmointikieltä, joka ei viestien lukumäärän perusteella kuulu Putkan aihealueeseen, vaikka sillä on ennen vanhaan koodattu tosi paljon.

Onko jompikumpi näistä?

FORTRAN
COBOL

Mobel [09.02.2009 11:33:18]

#

Lähinnä muulla kuin Javalla en tätä nykyä ohjelmoikaan, mutta aina jotain pienempää teen vaikka millä.

Teuro [09.02.2009 11:37:04]

#

Vakavia kieliä on PHP HTML CSS MYSQL JAVASCRIPT
leikkikaluna C++

Ensimmäisiä tulee käytettyä nettisivujen teossa, joista saattaa joskus jokunen kysymys muotoutua. Jälkimmäinen on aivan omaksi iloksi, jolla on jokunen pelikin tullut koodattua. Joskus kokeilin javaa, mutta en pitänyt siitä erityisemmin.

Blaze [09.02.2009 11:44:56]

#

Nettisivut: HTML / CSS / JavaScript, PHP, MySQL, PostgreSQL
Työpöytäohjelmat: Java, C
Leikkikalut: Ruby
Töissä: Java EE

Janzo [09.02.2009 12:17:42]

#

Nettisivut: HTML, CSS, PHP, MySQL, PgSQL
Leikkikalut: C++, Java, C#

kayttaja-2791 [10.02.2009 22:33:00]

#

Viimeaikoina eniten tullut käytettyä Javaa, lähinnä koulun vuoksi. Muuten paljon tulee käytettyä PHP/JS/MySQL:ää.

tsuriga [11.02.2009 09:15:14]

#

Nettisivut: PHP / JavaScript / (X)HTML / MySQL
Konsoli: PHP / Python / Ruby / SQLite
GUI: Java / Ruby

+ VB(A)

vehkis91 [11.02.2009 09:49:33]

#

Nettisivut: PHP, (x)html ja css
Konsoli: C++ ja vähäsen pythonia.

Ja sitten jotain pieniä GUI virityksiä VB.netillä tullut tehtyä...

Lebe80 [11.02.2009 11:03:48]

#

(x)html, css, PHP, MySql, ActionScript, JavaScript

ja joskus aikoinaan tullut leikittyä muutamilla Basic -kielillä, ja Amigan Amos -"pelinteko-ohjelmalla"

runeberg [11.02.2009 13:05:31]

#

Työ: C#
Leikkikalu: C#
Netti: perus html yms., ASP.NET, C#, SilverLight (==C#)

K_L [11.02.2009 13:22:02]

#

Minä en jaottelen koodaamisen siihe, että mitä teen työkseni, ja mitä teen kotona huvikseni.

Töissä: VB .NET, VBS
Kotona: C++, PHP + HTML

Gaxx [11.02.2009 13:27:13]

#

Nykyään tulee koodattua vain c++:lla.

Syntty [11.02.2009 14:18:51]

#

Tulevaa (?) työtä varten: C++
Huvi: BYOND, VB, QBasic

temu92 [11.02.2009 17:15:46]

#

CB, JS, HTML&CSS, PHP, MySQL, C++, Javaa vähän.

Jaska [11.02.2009 17:42:30]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

Onko jompikumpi näistä? ...

Joo. Jälkimmäinen.

JussiR [11.02.2009 17:48:33]

#

K_L kirjoitti:

Minä en jaottelen koodaamisen siihe, että mitä teen työkseni, ja mitä teen kotona huvikseni.

Töissä: VB .NET, VBS
Kotona: C++, PHP + HTML

Mullekin kelpais työ missä saa koodata noin helpoilla kielillä :D

itse käytän:
c++
vb6
html&css
php
mysql
java

Merri [11.02.2009 18:00:21]

#

JussiR:n viestiin tullessa tilanne näyttää jokseenkin tältä:

Kieli        Työ/vakava/muu  Harrastus/hupiYhteensä
Access                      1                      1
ActionScript                1                      1
ASP.NET                     1                      1
Byond                                     1        1
C/C++                       8             8       16
C#                          4             1        5
Cobol                       1                      1
CoolBasic                   1                      1
FreeBASIC                                 1        1
Haskell                     1                      1
HTML/CSS/JS                16             1       17
Java                        8             5       13
jQuery                      1                      1
MSSQL                       1                      1
MySQL                      10                     10
Perl                        1                      1
PHP                        15             1       16
PostgreSQL                  2                      2
Python                      1             2        3
Qbasic                                    3        3
REALbasic                   1                      1
Ruby                                      2        2
Silverlight                 1                      1
SQLite                                    1        1
VB.NET                      3             1        4
VB6/VBA/VBS                 2             5        7

Rajaus on aika epämääräinen, vain Yhteensä-kenttään pystyy luottamaan.

K_L [11.02.2009 19:21:34]

#

JussiR kirjoitti:

K_L kirjoitti:

Töissä: VB .NET, VBS
Kotona: C++, PHP + HTML

Mullekin kelpais työ missä saa koodata noin helpoilla kielillä :D

Heh olisit tarttunut niihin rekryilmoituksiin, kun postasin viime vuonna.
Meillä ei tosin tehdä softaa. Meillä lähinnä koodataan komponentteja (Laskenta algoritmejä), ja oikea koodaaminen on ulkoistettu.

Grez [11.02.2009 19:46:35]

#

JussiR kirjoitti:

K_L kirjoitti:

Töissä: VB .NET, VBS

Mullekin kelpais työ missä saa koodata noin helpoilla kielillä :D

No tuskin missään millään brainfuckilla koodataan. Ei noi mun mielestä mitenkään absoluuttisesti helppoja kieliä ole. Toki eri kielillä on eri asiat helppoja. Omaa elämää helpottaa jos osaa käyttää sopivia työkaluja eri tehtäviin.

groovyb [12.02.2009 16:57:36]

#

Grez kirjoitti:

JussiR kirjoitti:

K_L kirjoitti:

Töissä: VB .NET, VBS

Mullekin kelpais työ missä saa koodata noin helpoilla kielillä :D

No tuskin missään millään brainfuckilla koodataan. Ei noi mun mielestä mitenkään absoluuttisesti helppoja kieliä ole. Toki eri kielillä on eri asiat helppoja. Omaa elämää helpottaa jos osaa käyttää sopivia työkaluja eri tehtäviin.

Meidän firmassa ainakin on yleistä että käytetään pikkuohjelmiin vb.nettiä ja vielä helpompiin vba:ta, jos ei muuta tarvitse kuin jotain lomakepohjia ja siitä dataa tietokantoihin.

ja kun tarkastelee vaikka valmistuslinjojen ohjelmointia mitä meilläkin on maailmalta useita tilattu, niin koko plc on usein vb6 tai vb.netillä tehty.

jalski [12.02.2009 17:29:50]

#

Kotikoneella käyttöjärjestelmänä AmigaOS 4.1 ja ohjelmointi hommelit tulee tehtyä:
- Portable (pohjautuu amigaE:hen)
- C (gcc -ja vbcc-kääntäjät)

Muualla käytössä: Infernon Limbo.

jcd3nton [13.02.2009 05:18:42]

#

Haskell, Scheme, erinäiset CL:n kaltaiset Lispit, C, C++, Bash, Zsh

ankzilla [13.02.2009 16:42:23]

#

XHTML & PHP & CSS

PHP on oikeestaa aika jännää vaikka sitä vähänki osaa...
XHTML ja CSS:ää käytetään sitten PHP:n ympärillä luomaan tyyliä.. ;D

Kaikki oikeestaan vähän leikkikaluja, ja nettisivujahan tässä vaan koodataan...

Koitin selailla noita C++ oppaita, mutta kuuden tunnin jälkeen meni into.
Aion kuitenkin sitäkin joskus alkaa harrastamaan, kuha saa eka ton PHP:n hanskaan. ;)

Ja eihän CSS:ää oikeestaan tartte nettisivuille ku yhesti koodata, ja ku ajattelee mitä sillä saa aikaan,
niin onhan se aika käytännönläheinenkin kieli, joten helppo oppia.

XHTML:änhän osaa kaikki, eiks je?

PHP:tä oon alkanu uudenvuoden jälkeen aktiivisesti opettelemaan,
projektit meinaa olla vain vähän hakusessa joihin ei uppoa kolmeatoista kuukautta. :D

vesimies [13.02.2009 18:38:17]

#

VB .Net ja VBA (Excel)

Juice [13.02.2009 21:50:05]

#

Nettisivut: XHTML / CSS, PHP, MySQL
Työpöytäohjelmat: C++, Python

eija [22.02.2009 20:01:42]

#

Kannattaa ko muuten javascriptiä ja php:tä käyttää rinnakkkain?

Leikkkalut: PHP,MySql,XHTLM (opetteluvaihe)
Työkalut: Java, VisualBasic, Discoverer(tietovarastointi), PL/SQL, DOM...(Javaa haluaisin opetella enemmän, en ole tehnyt Javalla muuta kuin käyttöliittymiä ja tietokantayhteyksiä.)

Teuro [22.02.2009 20:36:48]

#

eija kirjoitti:

Kannattaa ko muuten javascriptiä ja php:tä käyttää rinnakkkain?

Mitä tarkoitat rinnakkain käyttämisellä, koska kysessä on kaksi aivan eri kieltä. PHP suoritetaan palvelimella ja js selaimella. PHP voi toki generoida tulostettavaan sivuun javascriptiä, jossa se sitten suoritetaan. Samoin javascript voi pyytää palvelimelta sivua, jossa on php koodia.

Nämä eivät ole siis toisensa pois sulkevia tapoja.

eija [23.02.2009 16:21:36]

#

Olen vasta opettelemassa PHP:tä (osaan tehdä www-lomakkeen, tallentaa sen tietokantaan ja hakea ne tiedot sieltä www-sivulle) . JavaScriptistä tiedän vain sen, että sitä sotketaan:) HTML:n tai XHTML:n sekaan tekemään jotain.

Onko JavaScriptissä jotain sellaisia ominaisuuksia, joita PHP:ssä ei ole? Tarkoitan siis, että pystyykö JavaScriptillä tekemään jotain lisää, mihin PHP ei kykene? Olen joskus ohjelmoinut Javalla ja VisualBasicilla käyttöliittymiä ja minusta ne kykenivät paljon monimutkaisempiin toimiin kuin PHP. Ehkä en vain vielä osaa riittävästi noita PHP:n hienouksia.

Triton [23.02.2009 16:25:34]

#

Ainakin JavaScriptillä voi helposti luoda sivuille interaktiivisiatoimintoja sen realiaikaisuuden takia, mitä PHP ei taas ole. Eli esim. (X)HTML-elementtien muokkaaminen ja lomakkeiden käsittely...

Lebe80 [23.02.2009 16:31:09]

#

Php:lla tehdään (esim. rakennetaan näky nettisivu) palvelin päässä.
JavaScriptiä taas ajetaan käyttäjän selaimessa, eli voidaan sivun latauduttua muuttaa sivun sisältöä.

JavaScript on hyvä esim. lomakkeiden tietojen käsittelyyn, jottei tarvitse lähettää virheellisiä tietoa palvelimelle, esim. tarkistaa, että kaikki tarvittavat kentät on täytetty.

Kun tieto on tarksitettu JavaScriptillä ja lähetetty palvelimelle, niin on hyvä tarkistaa php:lla tiedot tarkemmin.

Tällöin ei esim. vahingossa tule lähetettyä puoliksi täytettyä lomaketta (lähetys + tarkistus + sivun uudelleen lataamiseen voi mennä useampi sekuntti, kun javaScriptillä tarkistamiseen menee alle sekuntti).

Rocceri [23.02.2009 19:38:32]

#

Nettisivuihin: HTML, CSS, PHP, JavaScript
Leikkeihini, testeihin: PHP, JAVA

Triton [23.02.2009 22:27:31]

#

Nettisivut: X(HTML), CSS, PHP, JavaScript (AJAX)
Työpöytäohjelmat: C ja (CoolBasic)

ankzilla [24.02.2009 16:16:34]

#

Tiedän, että näitä on vaikea verrata toisiinsa, mutta kumpi kannattaisi opetella ensin: JavaScript vai XML?

Juhko [24.02.2009 16:28:16]

#

Riippuu siitä mitä aiot tehdä. Uskoisin, että JavaScript.

trilog [24.02.2009 16:35:30]

#

ankzilla kirjoitti:

Tiedän, että näitä on vaikea verrata toisiinsa, mutta kumpi kannattaisi opetella ensin: JavaScript vai XML?

XML:stä on hyötyä myös muualla kuin nettisivuilla, joten itse opettelisin sitä. Riippuu tosiaan mitä aiot tehdä. Toisaalta jos rupeat Ajaxia harjoittelemaan niin siinähän oppii samalla nuo molemmat.

Itse käyttelen (X)HTML, CSS, PHP, JavaScript, XML, SQL, Python ja Bash/sh. Myöskin Perliä ja Rubyä on joskus tullut testailtua, mutta ne eivät ole oikein napanneet.
Tällä hetkellä kuumeisessa opettelussa on C ja C++.

kayttaja-3842 [05.03.2009 09:25:38]

#

Nettisivut: HTML, PHP, JavaScript, MySQL
Työpöytäohjelmat: C/C++ ja NASM

kwanttitatti [05.03.2009 16:09:28]

#

Kielet joita käytän pääsääntöisesti: Python, Java ja HTML.

Juhko [05.03.2009 17:25:51]

#

Minun on kai pakko tunnustaa, että tein pelejä Game Makerilla, ennen kuin opin kunnolla ohjelmoimaan. -.-

Rocceri [08.03.2009 18:44:08]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

Onko jompikumpi näistä? ...

Öm.. Mitä nää on? :S

Newb [08.03.2009 19:59:08]

#

Rocceri kirjoitti:

Öm.. Mitä nää on? :S

Ohjelmointikieliä

Grez [08.03.2009 20:09:01]

#

Vaihtoehtoinen vastaus voisi olla "hirsipuupelejä", eli voit yrittää arvailla mitä sanat ovat klikkailemalla noita kirjaimia.

neau33 [09.03.2009 18:28:42]

#

No heippa taas!

J# (JSharp) on lähes ainoa ohjelmointikieli jota osaan...

Juhko [09.03.2009 20:12:57]

#

Ja ihan muuten vaan 3/4 viesteistäsi on lähetetty QB/VB-alueelle... o_O

Blaze [09.03.2009 20:45:11]

#

Juhko kirjoitti:

Ja ihan muuten vaan 3/4 viesteistäsi on lähetetty QB/VB-alueelle... o_O

No mutta eihän sen tarvi tarkottaa, että osaa kieltä... ^_^;;

squid [09.03.2009 22:13:38]

#

Google on ihmeellinen asia, sillä voi löytää moneen asiaan vastauksia o.O

moptim [10.03.2009 19:38:25]

#

Tuotanoin.. en oo vähään aikaan mitään koodannu. Viimeisin varteenotettavampi viritys tais olla metapallot qb:llä, mut emmä sitä osaa kovin hyvin. C menee jollakin tavalla, ja vb saattais vielä mennä. Tietenkin käytän kans suomea, ja koulussa englantia, ruotsia ja saksaa. Käytän myös suussani olevaa kieltä maistaessani jotakin.

EDIT:

Juhko kirjoitti:

Minun on kai pakko tunnustaa, että tein pelejä Game Makerilla, ennen kuin opin kunnolla ohjelmoimaan. -.-

Samis :o

Newb [10.03.2009 20:48:42]

#

moptim kirjoitti:

Tietenkin käytän kans suomea, ja koulussa englantia, ruotsia ja saksaa. Käytän myös suussani olevaa kieltä maistaessani jotakin.

Merri kirjoitti:

...listaa kieliä joita käytät enemmän tai vähemmän säännöllisesti ja jotka kuuluvat mielestäsi Putkan aihealueeseen.

tgunner [10.03.2009 21:06:26]

#

Näin siinä käy, kun yrittää olla nokkela!

Torgo [02.04.2009 09:43:12]

#

tgunner kirjoitti:

Näin siinä käy, kun yrittää olla nokkela!

Nokkeluus ja luovuus kuuluvat Putkan aihealueisiin mitä olennaisimmin ja moptimin vastaus on näyte sellaisesta. :)

Mutta joo, asiaan.

Enemmän säännöllisesti: C (jopa sujuvasti)
Vähemmän säännöllisesti: Assembler (muutamaankin eri cpu perheeseen ja osa niistä kohtuu sujuvasti, vaikkakin vaivalloisen hitaasti)
Harrastelijatasolla: C++, VB, HTML, CSS
Hello World taso: moni muu

Puhutuista kielistä: suomi (äidnkieli), englanti (sujuva), ruotsi (menettelee), japani (small talk taso), saksa (hello world taso)

Gwaur [02.04.2009 12:10:19]

#

En oikeastaan enää edes ohjelmoi aktiivisesti; käytänkö siis mitään ohjelmointikieltä aktiivisesti? Voin kuitenkin sanoa, mitä käytän eniten ja mitä vähiten.

Varsinaisista ohjelmointikielistä PHP:tä ja C:tä käytän yhä nykyään eniten, joskaan en ole niillä kovinkaan korkeatasoinen. VB:tä ja QB:tä käytin joskus muinoin, mutta en ole koskettanutkaan niitä vuosiin. Pythonilla koodasin yhden ainoan kerran, kun kaveri teki skriptin, josta minusta puuttui pari ominaisuutta. Yleensä kaikista koodauskielistä XHTML ja CSS sujuvat minulta parhaiten, ja niillä teenkin jotain aina silloin tällöin. POV-Raytä tuli joskus harrastetua kovastikin, mutta sekin jäi.

Deffi [03.04.2009 15:09:11]

#

Nettisivut: Eipä tuu paljoo tehtyä nettisivuja, mutta (X)HTML, CSS, PHP ja javascript
Työpöytäohjelmat: C sekä x86 assembly taittuu, ja lähes päivittäin koodailen jotain pientä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta