Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Pelimoottorit

Sivun loppuun

kayttaja-3842 [03.02.2009 11:48:21]

#

Tervehdys,

Ajattelin tässä huvikseni kokeilla joitakin noista ilmaisista pelimoottoreista. Mikä on mielestänne paras näistä kolmesta vaihto ehdosta (Ogre 3d, Irrlicht vai Crystal Space 3d)?

Itse olen ajatellut tuota Ogre 3d, koska sen oma modelli formaatti tukee skeletoneja. Itse en tiedä tukeeko Irrlicht:in ja CS3D modellin lataukset skeletonejen latausta?

nomic [03.02.2009 11:53:08]

#

Tuokin varmaan riippuu siitä, mitkä vaatimukset laittaa pelimoottorille?
Esimerkiksi itse juuri mainitsit skeletonit.

Itse en moisista niin tiedä, tykkään koodata ite moottorit. :)

Lebe80 [03.02.2009 12:02:32]

#

nomicin tykkäämiseen iso vastalause!:


Pelisoppa: Älä tee engineä, tee peli:
http://pelisoppa.blogspot.com/2007/09/l-tee-engine-tee-peli.html


Write Games, not Engines
http://www.gamedev.net/community/forums/topic.asp?topic_id=522990

tkok [03.02.2009 12:15:37]

#

Opensoursea niin voit sekä käyttää engineä että tehdä sitä :D

os [03.02.2009 12:31:45]

#

Jos tavoitteena on tehdä (3D-)peli, niin kannattaa tosiaan keskittyä siihen pelin tekemiseen, kuten Lebe80 ja esittämänsä sivut sanovat.

3D-moottorin koodaamiseen liittyy aika paljon epätriviaaleja ongelmia ja varsinaisen pelikin tekemisessä on todella paljon hommaa. Mikään ei estä kiinnostuksen vuoksi tekemään omia aiheeseen liittyviä "teknologiademoja", jolloin varmaan hahmottuu paremmin, missä kohtaa kannattaa käyttää valmista moottoria ja minkä osan ohjelmasta voi hyvin tehdä itse.

Kannattaa myös huomata, että esimerkiksi OGRE ei ole kokonainen pelimoottori, vaan "ainoastaan" 3d-grafiikkamoottori. Eli peliin voi joutua yhdistelemään useampia valmiita "moottoreita" (esimerkkinä OGREn lisäksi useissa peleissä tarvittava fysiikkamoottori).

nomic [03.02.2009 12:53:35]

#

Lebe80 kirjoitti:

nomicin tykkäämiseen iso vastalause!

Selvennetään:
Nautin koodaamisesta sen verran, että mielelläni ne moottorit teen ite ja saan niitä onnistumisesta tulevia fiiliksiä (esim. kun ensimmäistä kertaa keksi kevyen LoS-funktion). Tietysti jos tavoitteena on tehdä pelkkä peli, niin käyttäisin valmista moottoria, mutta minulle ohjelmointi on vain hauskaa viihdettä, jotenka aika sama mitä koodaan.

Toiset nauttivat tuloksesta, toiset tekemisestä.

edit. tosiaan viestiä kirjoittelessa oli mielessä oma ascii-projekti. :)

Mites, millaisia projekteja ihmiset on saaneet aikaan valmiilla moottoreilla?
Netistähän noita löytyy, mutta entä Putkasta?

ByteMan [04.02.2009 00:02:00]

#

Sain irrlichin kerran ladattua, mutten jaksanut tahkota documentaatiota läpi, joten se jäiki siihe.. -.-
Vaikka itsekkin kyllä vähän haaveilen kirjoittavani tuon moottorin itse, tosin vain 2d-peliin =/

kayttaja-3842 [04.02.2009 09:18:08]

#

nomic kirjoitti:

Selvennetään:
Nautin koodaamisesta sen verran, että mielelläni ne moottorit teen ite ja saan niitä onnistumisesta tulevia fiiliksiä (esim. kun ensimmäistä kertaa keksi kevyen LoS-funktion). Tietysti jos tavoitteena on tehdä pelkkä peli, niin käyttäisin valmista moottoria, mutta minulle ohjelmointi on vain hauskaa viihdettä, jotenka aika sama mitä koodaan.

Luulenpa, että viihde loppuu siihen kun alat pähkäilemään kvaternioita, ei meinaa mitään helppoa hommaa. Eli ihan mielenterveyteni kannalta ajattelin käyttää jotain engineä, jossa on valmiina tuo skeletoni tuki. ;)

Pekka Karjalainen [04.02.2009 10:12:17]

#

kayttaja-3842, suosittelen vilkaisemaan myös Panda3D-moottoria. Kielet ovat Python & C++.

http://panda3d.org/
http://panda3d.org/features.php
http://panda3d.org/wiki/index.php/A_Panda_"Hello_World"_using_CXX

Kuten tunnettua, Pythonia ja C++:aa on mahdollista käyttää yhdessä peliohjelmointiin. Aika- tai tehokkuuskriittiset osat on järkevintä tehdä C++:lla, mutta muissa kohdissa on vapaus käyttää Pythonia. Se tietenkin edellyttää, että sietää tätä P-kieltä :)

nomic [04.02.2009 11:58:49]

#

kayttaja-3842 kirjoitti:

nomic kirjoitti:

---

Luulenpa, että viihde loppuu siihen kun alat pähkäilemään kvaternioita, ei meinaa mitään helppoa hommaa. Eli ihan mielenterveyteni kannalta ajattelin käyttää jotain engineä, jossa on valmiina tuo skeletoni tuki. ;)

Tietysti jos tekee vähänkään monimutkaisempaa ja isompaa projektia, niin uskoisin valmiin moottorin olevan kuin lahja Jumalalta. Itse en ole siirtynyt valmiisiin moottoreihin, koska omat projektit on suhteellisen pieniä ascii/2d-maailmoja, mitkä ei vaadi trigonometriaa vaikeampia lauseita. :)

Tosin jos tekisin joskus 3d-projektin (tai vähänkään isomman muutenkin), niin käyttäisin myös valmista moottoria.

Toivottavasti löydät itsellesi sopivan moottorin ja saataisin Putkaan uusi projekti seurattavaksi!


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta