Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tietokannan taulujen nimeäminen

Sivun loppuun

Matso [26.01.2009 09:36:30]

#

Mielestäni on paljon loogisempaa nimetä taulut monikossa "users", "images".. jne..

Onko kuitenkin muka niin, että standardi nimeämistapa on yksikössä?

Antti Laaksonen [26.01.2009 10:09:01]

#

Taulut voi huoletta nimetä tavalla, joka sopii itselle parhaiten. Minäkin käytän aina monikossa olevia nimiä. En ole kuullut, että jossain standardissa määrättäisiin käyttämään yksikössä olevia nimiä.

tsuriga [26.01.2009 10:17:11]

#

Epäsäännölliset monikot hankaloittavat: "mice", "fish" vai "fishes", "radii"... Itse suosin yksikköä.

Ja logiikalla:
SELECT user.name, user.description FROM user;

Matso [26.01.2009 10:28:31]

#

tsuriga kirjoitti:

Epäsäännölliset monikot hankaloittavat: "mice", "fish" vai "fishes", "radii"... Itse suosin yksikköä.

Ja logiikalla:
SELECT user.name, user.description FROM user;

Mitä loogista on valita lista käyttäjiä yhdestä käyttäjästä? Tuo kysely palauttaa listan käyttäjistä, ei yhden käyttäjän nimeä ja kuvausta.

tsuriga [26.01.2009 11:19:58]

#

Kysely palauttaa user-taulusta (jonka tiedetään olevan lista) kentät name ja description. Vrt. SELECT users.name....

Jotkut tykkää äitistä, jotkut tyttärestä — jotkut molemmista, mutta samaan sovellukseen näitä ei tahdo sekoittaa. tms.

groovyb [30.01.2009 23:26:59]

#

eipä ole kertaakaan tullut vastaan jobia missä olisi tarvinnut käyttää tauluja siten että olisi voinut käyttää joko monikkoja tai yksikköjä.

Yleensä on tullut käytettyä siten että on esimerkiksi

Parameters ( parametritallennuksille )
Users ( käyttäjät, salasanat, oikeudet )
Variables (esim visual studion windows application puolella globaalien muuttujien välittämistä varten formien välillä, C#, VC++)

tuote1 (ominaisuus1,ominaisuus2 jne jne jne)
tuote2 sama
tuote3 sama
(näitä sitte ohjelmallisesti lisätään kantaan aina kun lisätään uutta tuotetta)

Testi1 (muuttujaa,parametria,erikoisuuksia)
(sama käytäntö kuin tuotteissa, lisätään aina kun halutaan uusia testejä lisätä)

Records (Mittaustulos1, Mittaustulos2 yms)


eli käytössä on sekä monikkoja että yksikköjä. kai se nimi valitaan ihan käyttötarkoituksen mukaisesti :)

Grez [31.01.2009 00:00:14]

#

tsuriga kirjoitti:

Epäsäännölliset monikot hankaloittavat

Ja logiikalla:
SELECT user.name, user.description FROM user;

Yksi näkökanta on myös että useimmiten user on varattu sana ja users ei :D

jmp [31.01.2009 01:16:47]

#

Matso kirjoitti:

Onko kuitenkin muka niin, että standardi nimeämistapa on yksikössä?

Käytännön normeista en tiedä, mutta ainakin esim. SQL-92-standardin INFORMATION_SCHEMA-taulut itse käyttävät monikkoja (character_sets, collations, columns jne.). Itsekin käytän monikkoja, ellei sitten jostain kumman syystä esim. image-taulu todella sisällä kuin yhden kuvan.

Antti [28.02.2009 21:07:57]

#

Unkarilaisessa notaatiossa pyritään antamaan etuliitteellä kuvaava lyhenne - tietokanta taulun tapauksessa tbUsers. Monikon ja yksikön käyttö on lähinnä mielipide kysymys, mutta esim. omassa työyhteisössämme on tavaksi tullut käyttää aina monikkoa, joten ei tarvitse miettiä koodia kirjoittaessa "mikäs se nyt oli" - ihan ajan säästämiseksi.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta