Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Acer 7530G travelmaten ihmeellisyyksiä

setä [02.12.2008 23:47:20]

#

Osa menee tietysti "suuremmoisen" Vistan piikkiin. Kyseisessä mallissa on sormenjäljen tunnistava hipaisuskanneri jolla voi suojata käyttäjän tilin ja tiedostoja ym. "mukavaa". Erehdyin kokeilemaan kun näyttöön ilmaantui aina kehote suorittaa kyseinen operaatio. Kuvittelin sormihipaisua vaadittavan vain käyttäjän tilin avaamiseen. Tuohon vaadittiin myös salasana. Toimihan nuo sitten mutta lisäksi sormihipaisua tai salasanaa vaadittiin myös koneen käynnistyksen yhteydessä eli kun muut perheenjäsenet käynnistivät koneen tarvittiin meikäläisen sormea pyyhkäisemään tai sitten salasana oli annettava muille. Päätin poistaa mokomat viritykset ja onnistuin hetken haeskelun jälkeen poistamaan sormenjälkiohjelman asennuksen mutta en salasanaa. Acerin tuesta kerrottiin että salasanan voi poistaa vain huoltoteknikko erityisellä ohjelmalla jota ei anneta asiakkaalle. Aikaa menee pari viikkoa !! Vistan ohjeista löytyi kyllä tietoa salasanan nollauksesta mutta ei sitä miten se nollataan! Onko mokomaa kokenut joku muu ja löytyykö ongelmaan mitään järjellistä ratkaisua? Lekaakaan ei viitsisi käyttää upouuteen koneeseen.

Minä [03.12.2008 22:11:52]

#

Mitä isompi vika, sitä suurempi leka. Itse rullasin liki upouuden vista-asennuksen Ubuntulle hermojen mentyä liki tismalleen samankaltaiseen tilanteeseen..

setä [03.12.2008 22:55:00]

#

Mitään hajua Ubuntusta. Tuskin Mikkisoftat ja VB:t pyörii Ubuntussa vai pyöriikö?

neau33 [04.12.2008 02:54:22]

#

Heippa setä!

Tuommoinen sormenjälki jutskahan on mainio ratkaisu tietoturvan kannalta, vaikkakin on tietysti olemassa pieni riski, että muut perheenjäsenet alkavat suunnitella vakivaltaista omistajan sormen sosiaalisoimista yhteiskäyttöön...mitenkä olisi luoda muulle perheelle oma yhteinen profiili rajoitetuin oikeuksin? Miinukseksi jäisi kylläkin, ettei voisi syytellä esim. jälkikasvua koneen mahd. tökkimisestä epämääräisten imurointien/asennusten jäljiltä (mensi omaan piikkiin).
Äläkä nyt heti kättelyssä [********u=jurppiinnu] siihen Vistaan...suurimmat tökkimiset lakkaavat viimeistään heti SP3-paketin julkaisun/asentamisen jälkeen...

setä [05.12.2008 21:15:02]

#

Onnistuihan tuon salasanan poisto lopulta, se kun oli BIOSin käyttäjän salasana. Sitä varten on oikein poistopainike. Mutta Acerin puhelintuki on muutenkin osoittautunut täysin hyödyttömäksi.

Grez [06.12.2008 12:17:28]

#

Tietääkö joku muka laitevalmistajan jolla olisi puhelintuki josta olisi jotain hyötyä? ... siis sellaisille jotka osaavat kuitenkin perustasolla käyttää konetta. Tietty jos ei osaa edes pistää konetta päälle niin valmistajan puhelintuki luultavasti pystyy auttamaan.

ByteMan [06.12.2008 12:43:22]

#

HP:n puhelintuesta oli apua.. mutta silloinkin vain siksi, että olin sattunut ostamaan läppärin juuri siitä ilmeisesti ainoasta hp:n sarjasta, jonka jokaisessa koneessa tod.näk. oli emolevyssä vikaa, niin ne tiesivät ongelman etukäteen -.-
ja sit sai ne sieltä lähetettyy myös uudet palautuslevyt(ne tosin tulivat jostain Unkarista tai jostain sieltäpäin) koska ilmeisesti em. emolevyvika oli tuhonnut alkuperäisen palautuslevyn polttovaiheessa..
edit:: se emolevyvika siis oli/on että jossain vaiheessa tietokone ei vain käynnisty.. mitään piippauksia eikä mitään kuulu(nut).. se hoitu laajennetun takuun läpi..

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta