Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: exceliä taas...

cadillac [01.12.2008 15:09:39]

#

moikka
osaisko joku taas neuvoa tumpulaa?, ongelmana on että taulukon pitäisi laskea rivit yhteen mutta summan kohdalle tulee teksti #arvo elikä solun pitäisi laskea vaikka kaikissa soluissa olisikaan lukua...ymmärsiköhän tästä taas ketään ja mitään kiitos etukäteen...

nomic [01.12.2008 15:16:05]

#

Olisiko ratkaisu niinkin yksinkertainen, että vastaus ei mahdu soluun, jota tulostat? Eli laajenna leveydessä solua ja katso tulostuuko sitten teksti.
Itselläni ainakin calc-ohjelma tulostaa '###' jos tulostettava tieto ei mahdu soluun. Excel taisi tehdä jotain vastaavaa myös.

cadillac [01.12.2008 15:37:32]

#

valitettavasti ei johdu siitä

Lebe80 [01.12.2008 15:44:03]

#

olisikohan sinulla siinä jokin lasku, jota ei voi suorittaa, jos arvo puuttuu. Esim. jakolasku ja legendaarinen jako nollalla.

cadillac [01.12.2008 16:37:29]

#

=SUMMA(I5:I42) eli kaava on tuo, ja kyllä siinä välissä on sellaisia soluja joissa lukee #arvo ja kaava siinä on =JOS(G9>0;G9*$G$1;" ")joten jos nyt oikein ymmärrän niin pitäisi tietää kaava joka plokkaa pois nuo solut joissa #arvo lukee ja laskemaan vaan numerot yhteen ja tekemään niistä yhteis summan kai...eli siis jollei tuossa G9 ole mitään niin tulee 0 ja sekö ei käy päinsä?

groovyb [02.12.2008 10:05:12]

#

Muuta tuo JOS(G9>0;G9*$G$1;" ")

tälläseksi: JOS(G9>0;G9*$G$1;0)

nyt lisäät tolla lausekkeella " " merkkijonon jos palauttaa falsen.
vaihda se 0:ksi.

tai vaihtoehtoisesti voit valita jonkun tyhjän solun.
eli

JOS(G9>0;G9*$G$1;A2) -jossa A2 on solun arvo joka palaa jos JOS -lausekkeesi on false. eli jos valitsemasi solu on tyhjä tulee returnilla 0.

tai voit käyttää JOS(G9>0;G9*$G$1;CELL("contents";A2)) ,joka ajaa saman asian.


#ARVO tulee siitä että sulla on tekstiä joko solussa G1 Tai G9.
et voi kertoa tekstillä numeroa ja toisinpäin.

huomaa että "" on myös teksti.

jos pistät jossain että G1 tai G9 = " " ,niin " " on merkkijono.

Teuro [02.12.2008 11:25:02]

#

Voit kokeilla myös kaavaa SUMMA.JOS(I5:I42;">0")

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta