Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: exceliin luettelon luonti

cadillac [25.11.2008 20:04:35]

#

moikka

nyt tarttis vasta alkaja pikkasen apuva....elikä kun yritän luoda erinlaisia lomakkeita exceliin riviin niin kaikkien tiedot muuttuvat kun ensimmäistä selaa ja valitsee esim.klo ajan kun jokaiseen soluun pitäisi saada oma aika no taitaa olla sekavasti kerrottu mutta toivottavasti joku ymmärtää...

Grez [25.11.2008 21:16:53]

#

Siis tarkoitatko että kellonaika päivittyy soluissa kun olet käyttänyt esim. =Nyt() -funktiota?

Yksi vaihtoehto on kopioida ja sitten valita "Liitä määräten" ja ruksia vain "arvot", jolloin pelkkä kaavan lopputulos kopioituu, ei itse kaava.

cadillac [26.11.2008 17:29:40]

#

siis koitan selvittää paremmin eli haluaisin soluihin A1,B1,C1,D1,E1 lomakkeen josta voisi valita työntekijän nimen, mutta en osaa/saa toimimaan sitä vaan se toimii niin että kun valitsen solusta A1 nimen niin se menee kaikkiin viiteen soluun...siis sellaisen alasvetolaatikon haluaisin noihin soluihin...

groovyb [26.11.2008 21:34:04]

#

comboboxin? listboxin?

makroilla saat kamat sinne sisälle.

tuota haluan lomakkeen hommaa en tajua. onko sulla kaikissa A1-E1 työntekijän nimi?

voin huomenna töistä tehdä sulle jonkun esimerkin comboboxin täyttämisestä ja sen käyttämisestä.

cadillac [27.11.2008 14:48:27]

#

juu siis haluaisin siihen sellasen alasvetovalikon josta voisin valita työntekijän ja kiitos et käteen

groovyb [27.11.2008 21:26:35]

#

A1 = Pertti
B1 = Jorma
C1 = Jaakob
D1 = Einari
E1 = Olavi


vedä combobox sinne sivulle

sitte vba editori auki..

'thisworkbook osioon....

Public Sub Form_Load()

Dim i As Integer

For i = 1 To 5
Taul1.ComboBox1.AddItem (Worksheets("Taul1").Cells(1, i).Value) 'jos englanninkielinen, korvaa Taul1 -sanat Sheet1 :llä

Next

End Sub

'Seuraavat taasen Taul1 osioon...eli jos englanninkielinen niin Sheet1 osioon


Private Sub ComboBox1_Change()
MsgBox (ComboBox1.Text) 'eli kun nimi vaihtuu comboboxissa, niin tämä tapahtuu. tähän voit vaihtaa vaikka että pistää nimen johonkin toiseen soluun jne


End Sub

cadillac [28.11.2008 12:00:11]

#

kiitos erittäin paljon nyt toimii kiva kun viitsit jeesata...

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta