Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: C ja C++ Flashissa

Pekka Karjalainen [19.11.2008 13:27:00]

#

LLVM (Low Level Virtual Machine) projektin yksi sivujuonne on C- ja C++-koodin kääntäminen Flash-playerissa toimivaan muotoon. Tällä sivulla on videota (linkin takana, ei soi heti) aiheesta.

http://llvm.org/devmtg/2008-08/ (hae sanaa FlaCC)

No nyt Adobe on julkaissut preview-version tästä teknologiasta. Sen nimi on Alchemy. Versiot Mac OS X:lle, Linuxille ja Windows + Cygwinille tarjolla.

http://labs.adobe.com/technologies/alchemy/

Toivottavasti joku kokeilee tätä pian ja kertoo kokemuksistaan :) Aion itsekin keretä joskus. Tämä voisi jopa innostaa tekemään flässipelejä ajan kuluksi, kun voisi valita mieluisan kielen siihen.

ByteMan [19.11.2008 22:29:46]

#

ja pian hakkerit valtaavat maailman :D
flash-playerillä toistettavaan dataan kätketään palomuurilta läpäisylupaa kysyvä koodinpätkä(tai joku sellanen) ja avaa linkin suoraan hakkerille. sit mikäli kyseessä on flash peli nii uhri tyytyväisenä pelaa peliä samalla kun hakkeri saastuttaa konetta tjsp. :D
no oke toivottavasti ei mut onhan ne riskitkin tunnistettava -.-
EDIT:
tunnustan etten jaksanut perehtyä asiaan, mutta tuoltahan se vähän kuulostaa

Kray [20.11.2008 07:16:59]

#

ByteMan kirjoitti:

ja pian hakkerit valtaavat maailman

Miksi hakkerit näin tekisivät?

K_L [20.11.2008 08:13:44]

#

kray kirjoitti:

Miksi hakkerit näin tekisivät?

Koska valta humalluttaa, ja tekee vainoharhaiseksi. Sitä tahtoo vielä aina pikkasen lisää. Vähän niinkun Aatun elintilaa.

Pekka Karjalainen [20.11.2008 11:12:49]

#

Nyt on hyvä muistaa, että tässä C ja C++ käännetään tavukoodiksi, jota Flash-plugini suorittaa. Se ei siis voi tehdä mitään, mitä tavalliset Flash-kikkareet eivät voi tehdä. Idea tässä on lähinnä se, että kaikki lukemattomat C- ja C++-kirjastot voidaan nyt ottaa käyttöön Flash-sovelluksissakin, kunhan ne ovat tarpeeksi laitteistoriippumattomia.

Osoittimia voi näissä ohjelmissa käyttää, koska RAM:ia on simuloitu yksinkertaisesti isolla taulukolla. Videosta voi sitten saada käsitystä, miten tämä on mahdollista tehdä edes jotenkin tehokkaasti. Kohdasta 13:37 (heh) alkaen näkyy mm. että Quake toimii Flash-playerissa pelattavalla nopeudella. Tietenkään C ja C++ ei tässä ympäristössä ole natiivikoodin tasolla nopeudessa.

Ei pidä kuvitella, että C- tai C++-kieliset ohjelmat ovat automaattisesti vaarallisia. Natiiviksi käännetyt ohjelmat voivat olla vaarallisia, mutta kaikki mikä tapahtuu Flash-pluginin sisällä on yhtä turvallinen kuin se plugini itse. Tämä tekniikka ei siis aiheuta uusia turvariskejä.

ByteMan [23.11.2008 00:25:38]

#

No jaah.. mut ajatuksena kiva. varsinkin jos/kun flash-pluginin turvallisuutta ei ole taattu.
tai siis onhan toi esim. muistinkäyttö otettu ihan kivasti huomioon yms. mistä tulee mieleen teoriassa ääretön RAM? =P

ja olen samaa mieltä, C- ja C++-kieliset softat eivät ole automaattisesti/oletusarvoisesti vaarallisia(paitsi windows..) mutta ei se sulje mahdollisuutta pois

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta