Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: UML-luokkakaavio

jeepatijee [19.11.2008 10:33:35]

#

Minulla on ohjelmassani luokka käyttöliittymä (muiden luokkien lisäksi), jossa on vain main-metodi (java-koodia siis). Kyseinen luokka ohjaa ohjelman toimintaa ja koodi on kirjoitettuna mainiin. Mainissa luodaan olioita ja siinä on myös muita muuttujia (kokonaislukuja, merkkijonoja, ..). Kijoitetaanko mainin kaikki oliot ja muuttujat luokkakaavioon?

TsaTsaTsaa [19.11.2008 14:20:08]

#

Itse tekisin niin, että kirjoittaisin muut muuttujat käyttöliittymään, mutta oliot hoitaisin vetämällä viivat luokkien välille ja laittamalla tarvittavat salmiakit ja lukumäärät sun muut niihin. Käsittääkseni tämä on ns. oikea tapa.

jeepatijee [19.11.2008 15:18:37]

#

Tuon suuntaista mietin itsekin. Kiitos neuvosta!

jeepatijee [21.11.2008 10:43:51]

#

Täytyykö luokkakaavioon laittaa jokin tieto jos luokassa on määritelty:

import java.util.Scanner;

?

Ja vielä, että nuo minkälainen näkyvyys noille kayttöliittymäluokan mainin sisällä oleville muuttujille tulee laittaa?

os [21.11.2008 12:08:14]

#

Metodien muuttujat liittyvät implementaatioon, eikä niitä kuulu merkitä UML-kaavioon. Ne eivät myöskään näy ko. metodien ulkopuolelle. import-lauseet ovat koodin kirjoitukseen liityviä detaljeja, eivätkä siis kuulu UML:ään.

jeepatijee [21.11.2008 12:21:56]

#

Kiitos taas neuvoista!

jeepatijee [25.11.2008 22:17:02]

#

Miten muuten luokkakaavioon merkitään static tai final? Kirjoitetaanko ne vain nimen eteen vai tuleeko ne jollain symbolilla?

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta