Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Paras ohjelmointikieli selaimen tekoon?

Sivun loppuun

Short Php [13.11.2008 14:48:21]

#

Eli parasta ohjelmointikieltä selaimen tekemiseen hakisin. Vb .net on helppo mutta toimii ie:n pohjalta eikä näin ollen ole suunnilleen yhtään kehittämispohjaa (?)

vehkis91 [13.11.2008 14:59:50]

#

No esim c/c++...

Grez [13.11.2008 15:36:41]

#

Luultavasti C++ tosiaan on aika hyvä vaihtoehto kun uskoakseni useimmat nykyiset selaimet on sillä tehty (esim. Firefox)

En silti ihan ymmärtänyt että millä tavalla VB.Net muka toimii IE:n pohjalta...

nomic [13.11.2008 15:50:10]

#

Kyllä sillä vb.netilläkin saa tehtyä oman moottorin, kunhan ei valitse sitä valmista (ainakin vb6:ssa) kontrolleria...

Ja millä tavoin parasta etsit? Ts. miten määrittelet parhaan?
Valintani olisi se, mikä sopii kätösiin parhaiten. Toiset tykkää nopeasta mutta hankalasta koodista, kun taas toiset pitävät hankalista ongelmista ja niiden ratkaisemisesta saaden nopeaa 'renderöintiä' aikaan.

Deffi [13.11.2008 16:20:53]

#

Paras ohjelmointikieli? x86 assembly tietty.

Okei, mielipidekysymyshän tuo. Itse koodaisin C/C++:lla selaimen tärkeimmät osat, joiden tulee toimia nopeasti (rendererin, javascript-tulkki, "engine"). Lopulla ei sitten olekaan juuri niin väliä, muuta kuin ylläpidettävyyden ja porttautuvuuden kannalta.

Grez [13.11.2008 16:26:13]

#

Deffi kirjoitti:

Paras ohjelmointikieli? x86 assembly tietty.

lainaus:

Which logic family is best and why?

James Newton replies: "Before I answer that question, let me just say that the hammer is the best tool. No other tool is better, no matter the application, than the hammer. In every case, where I need a tool, I reach for the hammer. Loosen a bolt? Hammer. Cut wood? Hammer. Milling complex shapes out of metal? Hammer.

Now, about the best logic family: That depends on the application. Each has advantages and disadvantages and you must try to match those to what is important in each specific application.

But when the time comes to insert the IC into the socket? Be sure to use a hammer."

jimi-kimi [13.11.2008 16:50:31]

#

python

ville-v [13.11.2008 18:37:46]

#

Eikö PHP olisi hyvä kieli? ( Joku taisi aikoinaan rakentaa PHP:llä käyttöjärjestelmääkin, sellaista joka toimii kokonaan selaimen välityksellä. )

Merri [13.11.2008 18:40:36]

#

Jaa, vaihtoehtoja selaimen tekoon... on varmasti hyvä tutustua ensin eri pohjiin, joita on saatavilla. Käytännössä vaihtoehdot ovat Gecko (Firefox, Thunderbird, Seamonkey...), WebKit (Chrome, Safari) ja KHTML (Konqueror). Sen jälkeen kun sivumoottori on tiedossa, niin sitten asiat etenevätkin siihen, että millä tavoin sen tarjoamia ominaisuuksia käytetään, minkä version pohjalta alat kehittää selainta ja miten pystyt pitämään huolta yhteensopivuudesta, jotta käyttämäsi komponentin päivittäminen olisi mahdollisimman helppoa.

Varsinaisella selaimen rungon ohjelmointikielellä ei ole niin väliä, sen pystyy tekemään vaikka VB6:lla jos kääntää kirjastoja joita voi VB6:sta kutsua, mutta rungon ohjelmointikielet ovat rajatumpia ja ne selvinnevät parhaiten vain kysymällä. Käyttöliittymän osalta kuitenkin valinta on varsin vapaa.

Käsittääkseni Google Chromen eri osasia on myös laitettu levitykseen. Sivumoottorin (Gecko/WebKit/KHTML) lisäksi pitäisi olla myös esimerkiksi JavaScript-komponentti, jotta saat skriptit toimimaan. En tiedä miten eri sivumoottoreissa on JavaScript mukana.


Edetessäsi pidemmälle nousee esille myös plugin-tuki (joudut toteuttamaan samalla tavalla kuin homma on tehty Firefoxissa, Operassa, Safarissa ja Chromessa, IE:n tavalla tuskin tahdot edetä) ja sitten on vielä monet muut vähän harvemmin tarvitut asiat. Käytännössä kuitenkin sinun pitäisi ensin ylipäätään tutustua asioihin joita selaimet tukevat, selvittää mitä komponentteja niiden toteuttamiseen on ja sitten edetä siltä pohjalta. Ei tarvitse kehitellä pyörää monesti uudelleen.

trilog [13.11.2008 18:58:22]

#

ville-v kirjoitti:

( Joku taisi aikoinaan rakentaa PHP:llä käyttöjärjestelmääkin, sellaista joka toimii kokonaan selaimen välityksellä. )

Olisiko missään lisää tietoa tästän? Kuulostaa nimittäin melko karmivalta...

Short Php [13.11.2008 19:07:33]

#

Enpä tiiä. Chromesta tuli idea tehdä oma selain, mutta toisaalta firefox on.. noh firefox :) C++ taitaa olla paras tähän hätään. Ja muuten, millä tavoin vb .net:ttiin saisi omaa selainta väännettyä ilman sitä ie- komponenttia?

Metabolix [13.11.2008 19:16:03]

#

ville-v kirjoitti:

( Joku taisi aikoinaan rakentaa PHP:llä käyttöjärjestelmääkin, sellaista joka toimii kokonaan selaimen välityksellä. )

Mikä käyttöjärjestelmä se muka on, jos se vaatii kuitenkin alle jonkin muun käyttöjärjestelmän, jossa sitä selainta voi käyttää, ja toisaalta toisen, jossa se PHP toimii? Kuulostaa taas sellaiselta harrastelijaprojektilta, jonka tekijä ei itsekään ymmärrä, mikä se käyttöjärjestelmä oikein on.

Short Php kirjoitti:

Ja muuten, millä tavoin vb .net:ttiin saisi omaa selainta väännettyä ilman sitä ie- komponenttia?

No millähän ne kaikki FireFoxit ja muut on tehty? Aivan samoihin asioihin pystyy myös VB.Net: voit hakea datan netistä, tutkiskella sitä tekstinkäsittelyfunktioiden avulla ja sen perusteella piirtää ruudulle asioita aivan normaaleilla piirtokomennoilla sekä käsitellä klikkaukset ja muut MouseDown-tapahtumissa ja vastaavissa aivan kuten missä tahansa muussakin ohjelmassa.

ville-v [14.11.2008 08:42:15]

#

trilog kirjoitti:

ville-v kirjoitti:

( Joku taisi aikoinaan rakentaa PHP:llä käyttöjärjestelmääkin, sellaista joka toimii kokonaan selaimen välityksellä. )

Olisiko missään lisää tietoa tästän? Kuulostaa nimittäin melko karmivalta...

Taisi olla joskus Mikrobitin "jänniä nettisivuja" (tms) sivulla, siis itse lehdessä. Graafinen käyttöliittymähän se pikemminkin taisi olla, ja käytettävien ohjelmien joukosta löytyi ainakin nettiselain ;)

FooBat [16.11.2008 01:58:32]

#

Metabolix kirjoitti:

ville-v kirjoitti:

( Joku taisi aikoinaan rakentaa PHP:llä käyttöjärjestelmääkin, sellaista joka toimii kokonaan selaimen välityksellä. )

Mikä käyttöjärjestelmä se muka on, jos se vaatii kuitenkin alle jonkin muun käyttöjärjestelmän, jossa sitä selainta voi käyttää, ja toisaalta toisen, jossa se PHP toimii? Kuulostaa taas sellaiselta harrastelijaprojektilta, jonka tekijä ei itsekään ymmärrä, mikä se käyttöjärjestelmä oikein on.

Eikös microsoftikin luvannut tehdä tulevasta windowsista clouds tyyppisen, jossa 'puolet' toiminnoista on käytössä vain netin yli. Samallahan ne voi siirtää koko kernelin sinne, mistäs sitä tietää ;)

JPQ [25.11.2008 17:01:39]

#

jos konekieli valitaan ilman muuta Motorla 68060 ja turha puhua intelin leluista mitään vaikka tässä koneessa sellainen hyrrääkin. Ja oikeasti paras kieli on se mitä osaa itse pitäisin vaikken kunnolla osaa C kieltä parhaana C++ teki vaan niin pikku apuohjelman testailuun liittyvistä koe koodeista kun yritin kääntää valtaisan tosin GCC PowerPC alustalla mutta silti. Olis ollut kiva hyödyntää c++ kielen etu.

Laitinen [25.11.2008 17:44:01]

#

JPQ: Häh?

Grez [25.11.2008 17:47:13]

#

Mun mielestä kyllä 4004 olis kova vaihtoehto jos pitäis antiikkiprossujen konekieliä alkaa käyttämään :D

Newb [25.11.2008 17:54:31]

#

JPQ kirjoitti:

Ja oikeasti paras kieli on se mitä osaa itse pitäisin vaikken kunnolla osaa C kieltä parhaana C++ teki vaan niin pikku apuohjelman testailuun liittyvistä koe koodeista kun yritin kääntää valtaisan tosin GCC PowerPC alustalla mutta silti.

Voisko tän saman virkkeen saada välimerkeillä?

E.K.Virtanen [25.11.2008 20:35:53]

#

Täällä ainakin yksi netissä toimiva "käyttis". Ei kyllä ihan pelkällä peehoopeella väännetty mutta silti ihan kiva kikkailtava. http://eyeos.info/
User ja passu on mitä tahansa mieleen tulee, niillä lähtee pelittämään.

TsaTsaTsaa [25.11.2008 20:44:18]

#

E.K.Virtanen kirjoitti:

Täällä ainakin yksi netissä toimiva "käyttis". Ei kyllä ihan pelkällä peehoopeella väännetty mutta silti ihan kiva kikkailtava. http://eyeos.info/
User ja passu on mitä tahansa mieleen tulee, niillä lähtee pelittämään.

Aika jämerä.

FooBat [25.11.2008 21:04:22]

#

http://www.pdp8.net/run.shtml
Tuolla taas on netissä toimiva supertietokone, joka voittaa kaikki graafiset verkossa toimivat ohjelman käynnistys sovellukset ja portaalit.

Näissä paras ohjelmointikieli kyselyissä ja etenkin niiden vastauksista tulee kyllä aika usein mieleen klassinen Golden Hammer sääntö:

"When the only tool you have is a hammer, everything looks like a nail"
-Abraham Maslow

Paras kieli on muuten Java.

groovyb [25.11.2008 23:39:12]

#

tuolla vb.netillä kaiketi tarkoitetaan WebBrowser controllia joka esim vs2005:sessa tulee mukana. se käyttää IE:n engineä.

Grez [26.11.2008 01:32:15]

#

groovyb kirjoitti:

tuolla vb.netillä kaiketi tarkoitetaan WebBrowser controllia joka esim vs2005:sessa tulee mukana. se käyttää IE:n engineä.

Joo, no vähemmästäkin tulee väärinkäsityksiä jos puhuu autosta mutta tarkoittaa omenaa.

juhaz [29.11.2008 19:49:30]

#

Älä käytä sitä IE Engineä vaan tee toiminto, että se lataa netistä sen käyttäjän haluaman sivun ja sitten avaa sen tiedoston ja suorittaa rivi riviltä.

Itse tein Visual Basic 6:lla joitakin vuosia sitten tuollaisen nettiselaimen ja siitä on varmaan vieläkin täällä keskustelua tallessa jos käytät hakua.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta