Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Konverttori

Triton [08.11.2008 00:59:54]

#

Jos haluaisi tehdä jokinlaisen konverttorin, joka pystyy videotiedostoja pakkaamaan esim. AVI-muotoon tai MPEG jne... Niin saako jostain nuo pakkausalgoritmit vai miten se pakkaus onnistuu?

Grez [08.11.2008 01:59:08]

#

Käytännössä kannattaa käyttää valmiita videocodeceja. Eli esim. Windowsissa on vakionakin peruscodecit joillekin yksinkertaisille videomuodoille ja kun asennat esim. DVD:n katseluohjelman, niin se asenta MPEG2 purkucodecin, jota muutkin ohjelmat voivat käyttää. Samoin monet eri videomuotojen katseluohjelmat asentavat omat codecinsa.

Pakkauscodeceja ei ihan yhtä "automaattisesti" ilmesty koneelle, mutta jos asennat vaikka editointisoftan niin silloin todennäköisesti saat myös pakkauskodekkeja. Lisäksi niitä löytää netistä, esim. XVid

Monet videopakkaukset sisältävät patentinalaista tekniikkaa, joten esim. MPEG2 pakkauskodekkeja et todennäköisesti saa mistään ilmaiseksi laillisena.

Triton [08.11.2008 02:22:47]

#

Miten vaikeata/helppoa on käyttää näitä valmiita pakkaus- tai purkucodeceja oman sovelluksen kautta? Esim. onnistuuko Pythonilla? Ja vaatiiko näidän käyttäminen jotain rajapintoja?

Markus [08.11.2008 10:52:50]

#

Itse käytän omissa ohjelmissani juuri tähän tarkoitukseen FFMPEG:kiä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ffmpeg

Se on yleishyödyllinen ohjelma, joka osaa muuntaa lähes mistä tahansa videomuodosta lähes mihin tahansa videomuotoon. Voit käyttää sitä mistä ohjelmointikielestä käsin tahansa suorittamalla sen yksinkertaisesti ulkoisena ohjelmana. Annat sille parametrina lähdetiedoston nimen, kohdetiedoston nimen ja kasan erilaisia vipuja, jotka kertovat kohdetiedostoon tallennettavan videon formaatin, laadun, resoluution, jne...

Yksi tarkoitus, johon sitä itse kerran kokeilin, oli muuntaa käyttäjän palvelimelle uploadaamat videot PHP-koodista käsin suoraan Flash -videoiksi.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta