Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Ongelmia tiedostonimien ääkkösten kanssa

Päärynämies [06.09.2008 23:34:03]

#

Minulla on toisella koneella Xubuntu 8.04 ja toisella openSuse 11.0. Nyt olen koittanut muistitikulla siirtää tiedostoja Xubuntulta Suselle, mutta ongelmia tulee tiedostojen kanssa, joiden nimi sisältää ääkkösiä. Suse ei tunnista näitä oikein, vaan Dolphin valittaa että kyseistä tiedostoa ei löytyisi. Kumminkin se tikulle ne listaa. Xubuntulla ovat toimineet aivan hyvin. Vistakin tunnistaa nuo ihan oikein.

Kuitenkin olisi tarvetta noita siirtää koneelta toiselle ja jokaisen ongelmallisen tapauksen etsiminen ja uudelleen nimeäminen on hieman työlästä. Olisiko ongelmaan helpompaa ratkaisua?

Metabolix [07.09.2008 00:12:33]

#

Kokeile tar-paketin avulla.

# uusi tar-paketti, c = create, f = file
tar cf /media/usb-levy/paketti.tar jokainen paketoitava tiedosto tai hakemisto
# paketin purku, x = extract
tar xf /media/usb-levy/paketti.tar

Huomioi pakettiin tallentuva hakemistorakenne. Jos et asiaa lainkaan tunne ja tiedostot ovat hajallaan eri hakemistoissa, voi olla turvallisinta ensin koota ne yhteen väliaikaishakemistoon ja pakata sitten tämä hakemisto (tar cf pak.tar hakemisto), jotta on selvää, mitä paketti sisältää.

Kyseessä saattaa olla jokin merkistöero eri tiedostojärjestelmien välillä ja tähän liittyvän merkistömuunnoksen puuttuminen jossain ketjun vaiheessa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta