Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Vuokaaviot

gyhlin [05.09.2008 12:16:35]

#

hello kaikki,

osaako joku sanoo tai piirtää miulle mite voidaan vuokaavion avulla piirtää sellasta toimintaa, jossa ensin asiakas syöttää 5 eri lukua ja sen jälkeen ku luvut on syötetty, niin softa järjestää luvut nousevasti suuruusjärjestykseen?

Esim. tonkii ku koodaa vaikka VB:llä tai C:llä, niin se on aika helppoo, ensin muuttujien määrittäminen jne.

Mutta mite ton saa vuokaaviolla kuvattua, kun on 5 muuttujaa määrritelty, mite mennää asiassa sen jälkeen eteenpäi? :)

K_L [05.09.2008 17:18:12]

#

Sinullahan on (bubble sort) kaksi looppia ja yksi vertailu.

inputin kaavio
|
v
for i<---|
|        |
|        |
for j<-| |
|      | |
if     | |
|  \   | |
|  then| |
|  /   | |
end----| |
|        |
end------|
|
v
outputin kaavio

Metabolix [05.09.2008 17:28:28]

#

Kirjoita ensin toimiva ohjelma C:llä. Muuta sitä sitten niin, että kaikki silmukat on korvattu if-lauseilla ja gotolla. Asettele koodi tähän tapaan:

rivi_1: int i, j, t[5];
rivi_2: i = 0;
rivi_3: scanf("%d", &t[i]);
rivi_4: if (i == 4) goto rivi_5; else goto rivi_3; // ehto & seuraukset samalla rivillä
rivi_5: // ...

Nyt joka rivistä tulee yksi kupla, ja jos rivi sisältää ehtolauseen, siitä lähtee kaksi nuolta, muuten vain yksi. Tämän jälkeen kaaviosi onkin jo optimointia vaille valmis.

K_L [05.09.2008 17:39:31]

#

Ja sitten töissä muista, että piirrä kaavio ensin, ja sitten vasta koodaa toimiva ohjelma. </ironia>

ajv [05.09.2008 18:49:42]

#

Ite piirtäisin vain

[user]===listUnsorted ====>[sort]====listSorted===>

ja alkaisin koodata :)

gyhlin [05.09.2008 22:14:01]

#

mut mien voi piirtää vuokaaviolla sen järjestyksen, tuleeks se tylii, ehtolauseella, jos luku1 on >1 niin se on eka ja jos luku2 on suurempi ku luku1 niin se on sit se toka ja jos luku3 on suurempi ku luku2 niin se on sit järjestyksessä 3, mutta jos luku on taas pienempi niin se laitetaan johonkii välii??

Jackal von ÖRF [06.09.2008 01:06:39]

#

ajv:n ehdotus on paras. Tuon tarkemmin ei sorttausta kannata kuvata missään kaavioissa, ellei sitten kyseessä ole jonkin monimutkaisen järjestysalgoritmin toiminnan havainnollistaminen. Ja siinä tapauksessa kaavion rakenne riippuu käytetystä algoritmista. Valitse tuosta mieluisesi algoritmi: http://en.wikipedia.org/wiki/Sorting_algorithm

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta