PHP sivullani on on laatikko, minkä perusteella haetaan ip-osoite. Nyt haluaisin nappia(buttom) klikkaamalla avata uuden selainsivun, jonka osoitteena olisi aikaisemmin haettu ip-osoite.
Headerin kautta tietty pääsen siirtymään ao. osoitteeseen, mutta se ei pelitä niinkuin on tarkoitus. Googlettamallakaan en osannut hakea miten saa nimenomaan toisen sivun avautumaan.
Miksi sen pitää olla nappi eikä vaan ihan normaali linkki? No, anyways:
<FORM METHOD="GET" ACTION="Se toisen sivun osoite tähän"> <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Avaa sivu"> </FORM>
Formille tai linkille voit asettaa attribuutin target="_blank".
Edit. XHTML-yhteensopivuuden saavuttamiseksi tämän voi asettaa JavaScriptilla.
Ja mainittakoon vielä se että jos on tekemässä XHTML Strictillä ei ole sallittua kirjoittaa ISOILLA (millään XHTML:llä ei ole) eikä attribuuttia target hyväksytä (css:llä voi tehdä saman).
Ja kannattaa kans kattoa JavaScriptiä, sillä onnistuu myös sellaisen napin teko.
<input type="button" value="Paina mua niin tapahtuu kauheita" onclick="OpenIP()" />
Tuolla tyylillä, javascriptiä en tosin osaa niin paljoa että muistaisin miten olisi mahdollista tehdä kyseinen sivun avaus.
Joo, ei ollut tosiaan tarkoituskaan kirjoittaa xhtml:ää, eihän inputin lopussa ollut kauttaviivaakaan.
Mielestäni Javascriptiä on turha sekoittaa hommaan, jossa sitä ei tarvita. Tänään viimeksi yritin etsiä mobiiliselaimella erään firman osoitetta, mutta eihän se onnistunut kun sivuilla oli turhaa viritystä, joka toimii IE:n lisäksi ehkä tuurilla Firefoxilla että pääsi yhteystietosivulle :(
temu92 kirjoitti:
Ja mainittakoon vielä se että jos on tekemässä XHTML Strictillä ei ole sallittua kirjoittaa ISOILLA (millään XHTML:llä ei ole) eikä attribuuttia target hyväksytä (css:llä voi tehdä saman).
Ei kai sentään CSS:llä (tuntuisi aika nurinkuriselta että ulkoasusta määräävä tekniikka määrittäisi toiminnallisuuden)? Strictiä ei välttämättä kannata käyttää ellei sille todella ole tarvetta. JS-kikkailusta vain uuden ikkunan aukaisun takia on varmasti enemmän haittaa käyttäjille kuin XHTML Transitionalin käytöstä (tai yksinkertaisesti speksistä lipsumisesta). Tagien kirjoittaminen isolla sen sijaan tietty on sinänsä tarpeeton ja huono tapa.
http://www.daniweb.com/forums/thread67113.html
http://www.twisty.com/bandwagon/archives/2003/
Jos olisit, temu92, lukenut noita itse hieman, tietäisit, että jälkimmäinen ei liity tähän aiheeseen mitenkään ja ensimmäinen taas kertoo CSS3:sta, joka on vasta kehitysvaiheessa ja pääsee valtaselaimiin jollakin tasolla yhtenäisesti toimivasti ehkä muutaman vuoden kuluttua.
No, kuitenkin mielenkiintoista että CSS:ään ollaan pykäämässä (CSS3 taitaa olla vielä draft-statuksella) tuollaista ominaisuutta, se kun ei ainakaan äkikseltään ajateltuna ole ulkonäöllinen omainaisuus.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.