Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Jos ohjelmointikielet olisivat suomenkielisiä

Sivun loppuun

Merri [11.08.2008 11:36:06]

#

' #1: Mikäköhän kieli tämä on?
Määritä Funktio Elämä(Viittaa Teksti On Merkkijono) On Totuusarvo
    Jos PituusT(Teksti) Niin
        Jos Merkkijonossa(Teksti, "Elämä") Niin
            Funktio = Tosi
        Muutoin
            Funktio = Epätosi
        Päätä Jos
    Päätä Jos
Päätä Funktio
// #2: Mikäköhän kieli tämä on?
Funktio Elämä($teksti)
{
    Jos( $teksti == 'Elämä' )
    {
        Palauta Tosi;
    }
    Muutoin
    {
        Palauta Epätosi;
    }
}

Kehitelkää ja arvailkaa :)

TsaTsaTsaa [11.08.2008 11:42:01]

#

<html>
  <pää>
    <otsikko>Huisat kotisivut</otsikko>
  </pää>

  <vartalo>
    <kuva lähde="sisilisko.gif" />
  </vartalo>

</html>

:(

Lebe80 [11.08.2008 11:56:29]

#

Otsikosta tuli mieleen, että 90-luvulla yläasteella tuli eräällä atk:n tunnille ohjelmoitua Turbo-Pascalilla suomeksi. Tuli kyllä perverssi olo.

Grez [11.08.2008 11:56:47]

#

Merri kirjoitti:

            Funktio = Tosi
        Muutoin
            Funktio = Epätosi

Pitäisi kai olla Elämä = Tosi ja Elämä = Epätosi

En myöksään olisi ihan samaa mieltä tuosta sanan As kääntämisestä On -sanaksi.

Muuten Visual Basic tms.

Merri kirjoitti:

// #2: Mikäköhän kieli tämä on?

Olisko PHP.

Blaze [11.08.2008 12:02:14]

#

Merri kirjoitti:

Jos ohjelmointikielet olisivat suomenkielisiä

...olisivat kaikki ohjelmoijat kuolleet nauruun.

Chiman [11.08.2008 12:02:27]

#

TsaTsaTsaa kirjoitti:

<html>
<htmk>

Pollapoju [11.08.2008 12:24:21]

#

VB, PHP ja HTML

Merri [11.08.2008 12:27:35]

#

Grez: ei pitäisi, koska kyseessä ei ole VB :)

Itseasiassa siellä on kylläkin moka.


Blaze: Naurussa ei puhuta suomea!

Janezki [11.08.2008 13:14:35]

#

menettely TEsine.Prosessoi(Lähettäjä: TObjekti);
aloita
 Peritty;
 jos (syntymisviive > 0) ja (poimittu) silloin
  aloita
   syntymisajastin := syntymisajastin + aikahyppy;
   jos syntymisajastin >= syntymisviive silloin
    aloita
     syntymisajastin := 0;
     poimittu := epätosi;
    lopeta;
  lopeta;
lopeta;

Pollapoju [11.08.2008 13:32:47]

#

Onko toi Java(Script)

TsaTsaTsaa [11.08.2008 13:35:15]

#

Ei olee.

Pollapoju [11.08.2008 13:36:35]

#

Entä Assembly.

Grez [11.08.2008 13:38:02]

#

Janezki: Mieleen tulee Object Pascal tms? Onko siellä suunnallakaan?

Grey [11.08.2008 17:19:49]

#

lkjloh
.malli pieni
.pino 100h
.tieto
terve_viesti db 'Terve maailma!',0dh,0ah,'$'
.koodi
pääjohto toim
siirt ax,@tieto
siirt ds,ax
siirt ah,9
siirt dx,vaihesiirto terve_viesti
kesk 21h
siirt ax,4C00h
kesk 21h
pääjohto loppup
loppu pääjohto

Kieroutunutta :-P

-Grey-

ByteMan [11.08.2008 17:42:36]

#

pitäiskö ruveta tekemään c++ tulkkia... niin että koodia voi kirjoittaa suomeksi ja vieläpä kieliopillisesti oikein, esim:

Tarvitsemme iostream otsikkotiedoston. Lisäksi käytämme nimiavaruutta std.
Pääfunktion lohko alkaa tästä. Alustamme kokonaislukumuuttujat luku, luku1 ja luku2 aloitusarvoilla 1, 2 ja 3.
Kirjoitamme näytölle kirjainta a, vähentäen lukujen luku, luku1 ja luku2 summasta luvun 1 joka kierroksella, kunnes erotuksesta tulee luku 0.
Annamme pääfunktion paluuarvoksi luvun 0.

tai no ehkä ei vois olla aika turhauttavaa -.- ideana hauska kuiteski :D

Tumpelo [11.08.2008 17:44:04]

#

Alkaa päässä humisemaan ja seinillä vilkkumaan vihreitä ja keltaisia täpliä kun luen tätä viestiketjua...

kun (nappainpainettu())
{
  staattinen kokonaisluku val;
  val = luenappain();

  jos ((val >> 8) == NAP_PAKO)
    allegro_viesti("Painoit Esciä!!!");
}

...mutta kun kerran keskeytin koodaamisen putkan lukemisen takia niin tossa pieni pätkä suomeksi käännettynä. ^^

Janezki [11.08.2008 17:51:33]

#

Grez kirjoitti:

Janezki: Mieleen tulee Object Pascal tms? Onko siellä suunnallakaan?

Sitähän se

Blaze [11.08.2008 18:21:11]

#

ByteMan kirjoitti:

pitäiskö ruveta tekemään c++ tulkkia... niin että koodia voi kirjoittaa suomeksi ja vieläpä kieliopillisesti oikein, esim:

Tehty jo ruotsiksi :P

Odotan muuten edelleen, että joku keksii edes jonkin suomennoksen for-loopin forille :)

Grez [11.08.2008 18:44:15]

#

Blaze kirjoitti:

Odotan muuten edelleen, että joku keksii edes jonkin suomennoksen for-loopin forille :)

Suomihan on siitä kiva kieli, että tuollaisia ylimääräisiä sanoja ei ole, vaan ne ilmaistaan sijapäätteillä. Eli suomen vastinetta for sanalle, päätettä -lle, ei voi varsinaisesti käyttää yksin. Eli jos siitä haluaisi jonkin suomenkielisen sanan, niin se olisi ehkä lähinnä "arvoille".

E.K.Virtanen [11.08.2008 19:21:42]

#

heh, huvittavaa luettavaa.

Julista Funktio JaaKahdella(Jaettava Kuten Numero) Kuten Numero
Julista Funktio Käännä(Käännettävä Kuten Teksti) Kuten Teskti

Funktio JaaKahdella(Jaettava Kuten Numero) Kuten Numero
     Palauta Jaettava / 2
Lopeta Funktio

Funktio Käännä(Käännettävä Kuten Teksti) Kuten Teksti

     Jos Pituus(Käännettävä) > 0 Silloin
          VaraaMuistia X Kuten Numero
          VaraaMuistia Temp Kuten Teksti

          X = Pituus(Käännettävä)
          NiinKauanKuin(X > 0)
               Temp = Temp + Kirjain(Käännettävä, X)
          TaitaTakaisin
     Muuten
          Temp = Käännettävä
     LopetaJos

     Palauta Temp
Lopeta Funktio

TulostaRuudulle JaaKahdella(10)
TulostaRuudulle Käännä("Tämä ulostuu väärinpäin")

Lopeta

Aika purkkaa mutta teki hommasta hauskemman.

Mod. lisäsi kooditagit

Kray [11.08.2008 19:31:10]

#

Heh :)

Sisällytä stantardi-otsakkeet

Kokonailuku Pää(Kokonaisluku argumenttien_määrä, Merkki **Argumentit){
Tulosta("Hei maailma!");
Palauta POISTUMINEN_ONNISTUNEESTI;
}

Arvatkaapa siitä...

Matso [11.08.2008 19:39:02]

#

tuo JKehys;

luokka Ohjelma perii JKehys {
  yksityinen kok luku;

  julkinen staattinen tyhjä pää(Merkkijono[] argumentit){
    uusi Ohjelma();
  }

  julkinen Ohjelma(){
    luku = summa(1,2);
    Järjestelmä.ulos.tulostarv(luku);
  }

  julkinen summa(kok eka, kok toka){
    palauta eka+toka;
  }
}

Kuha ny päästä heitin. Empä oo tollakaan pitkään aikaa koodannu..

E: "julkinen staattinen tyhjä pää" :DD

Sami [11.08.2008 19:53:25]

#

KieliX

10 tulosta "KieliX-numeronarvauspeli
"
20 tulosta "Arvattava luku on väliltä 1-10000.
Arvaa 0 poistuaksesi ohjelmasta.

"


100 #arvattava=?summa(?satluku(0),1)
101 jos #arvattava=1 niin mene 100
102 jos #arvattava=10000 niin mene 100
110 #arvattu=""
120 #arvauksia=0
130 #min=1
140 #max=10000



200 tulosta "Arvaa luku ("
201 tulosta ?alkuosa(?jonona(#min),".")
202 tulosta "-"
203 tulosta ?alkuosa(?jonona(#max),".")
204 tulosta "): "

210 lue #arvattu
220 #arvattu=?numerona(#arvattu)
230 mene 1000




1000 jos #arvattu=0 niin mene 9999
1001 jos #arvattu<=#min niin mene 1300
1002 jos #arvattu>=#max niin mene 1300
1003 jos #arvattu<#arvattava niin mene 1100
1004 jos #arvattu>#arvattava niin mene 1200
1005 jos #arvattu=#arvattava niin mene 2000
1006 mene 9999


1100 #min=#arvattu
1110 tulosta "Liian pieni!

"
1120 #arvauksia=?summa(#arvauksia,1)
1130 mene 200

1200 #max=#arvattu
1210 tulosta "Liian iso!

"
1220 #arvauksia=?summa(#arvauksia,1)
1230 mene 200

1300 tulosta "Pälli.

"
1310 mene 200



2000 tulosta "
:D-\-< O           I           !
:D-|-<    I     E     N     !
:D-/-<       K           !

"
2100 #arvauksia=?summa(#arvauksia,1)
2110 tulosta "Arvattava luku oli "
2111 tulosta ?alkuosa(?jonona(#arvattava),".")
2112 tulosta ".
"
2113 tulosta ?alkuosa(?jonona(#arvauksia),".")
2114 tulosta ". arvauksella oikein - "

2201 jos #arvauksia=1 niin mene 2300
2202 jos #arvauksia<5 niin mene 2310
2203 jos #arvauksia<10 niin mene 2320
2204 jos #arvauksia<15 niin mene 2330
2205 jos #arvauksia<20 niin mene 2340
2206 mene 2350


2300 tulosta "HOLE-IN-ONE!"
2301 mene 2400
2310 tulosta "hyvähyvähyvä!"
2311 mene 2400
2320 tulosta "hieno suoritus!"
2321 mene 2400
2330 tulosta "ok."
2331 mene 2400
2340 tulosta "vielä saisi treenata.."
3241 mene 2400
2350 tulosta "AHAHAHA LOL!"

2400 tulosta "

Uusi kierros - arvaa luku väliltä 1-10000, 0 = poistu ohjelmasta.

"
2401 mene 100



9999 pysähdy

Edellä oleva koodi on röyhkeästi kopioitu täältä.

jormi [12.08.2008 07:59:06]

#

Kun sataa
Jos on kylmä
pue sadetakki ja sydvesti
Muutoin
pue vain simmarit ja kumpparit.

Juhko [16.08.2008 20:34:36]

#

Nopea Yksinkertainen -koodi (QB)

Näyttö 13
Piirrä viiva (10,10)-(50,50), 8, Bf
Ulosta &H3C8, 8
Ulosta &H3C9, 128
Ulosta &H3C9, 50
Ulosta &H3C9, 200

: )

os [17.08.2008 11:11:25]

#

KPuskV * teksti = Merkkijonolataaja::LataaPS(R_HEI_MAAILMA);
CAknInformaatiolappu * dialogi = uusi (EPoistu) CAknInformaatiolappu();
dialogi->SuoritaPT(*teksti);
Siivouspino::PoksautaJaTuhoa();

:P

Gwaur [17.08.2008 14:57:39]

#

Mitä jos C olisi ruotsinkielinen?

FooBat [17.08.2008 16:12:54]

#

Selkokielisistä ohjelmoitikielistä lolcode on ehkä paras.

HAI
CAN HAS STDIO?
I HAS A VAR
IM IN YR LOOP
	UP VAR!!1
	VISIBLE VAR
	IZ VAR BIGGER THAN 10? KTHXBYE
IM OUTTA YR LOOP
KTHXBYE

jmp [17.08.2008 18:01:09]

#

Pelkkä ajatuskin lolcodesta suomeksi...

Lebe80 [17.08.2008 19:45:26]

#

jmp: ai repskoodia?

Merri [17.08.2008 19:45:50]

#

HEPS
SAISIKS PERUSTOIMINNOT?
MULLA ON MUUTTUJA
OON SUN KIERTEESSÄ
    KASVATA MUUTTUJA!!1
    NÄYTÄ MUUTTUJA
    ONKS MUUTTUJA ISOMPI KU 10? MOROJENS
VAPAUDUN SUN KIERTEESTÄ
MOROJENS

Nimetkää muuttuja vaikka joksikin ruumiinosaksi niin johan on hauskaa...

KeKimmo [17.08.2008 20:22:32]

#

määr kertoma (luku):
  jos luku == 0:
    palauta 1
  muutoin:
    palauta luku * kertoma(luku - 1)

tulosta kertoma(42)

User137 [17.08.2008 21:08:56]

#

funkkari AnnappaKertoma(n: kokonumberi): kokonumberi;
muuttuvaiset
  i: kokonumberi;
alotas
  ulostus:=1;
  kertaappa i:=2 tonne n asti
  alotas
    ulostus:=ulostus*i;
  lopetas;
lopetas;

koo [17.08.2008 22:03:15]

#

Tuntuuko jostakusta muustakin, että mitä enemmän näitä esimerkkejä tulee, sitä vähemmän hassunkurisilta ne vaikuttavat tai ainakin ne lakkaavat naurattamasta?

Onkohan niin, että jos jokin vaikka pascal-tyyppinen kieli olisikin suomennettu, ei tarvitsisi kuin päivä koodia katsella ja sitten se ei vaikuttaisikaan enää yhtään kummalliselta? Että mitä siinä englantilaisperäisessä if-then-else:ssä niin erinomaisen k3wlia onkaan?

Varmaan jollekin espanjalaiselle suomalaiset avainsanat olisivat tietty todella outoja, mutta jos on opiskellut vaikkapa ranskaa, niin tosimielellä laaditut ranskalaiset avainsanat olisivat luultavasti ihan sulateltavissa.

Pekka Karjalainen [18.08.2008 11:05:27]

#

Englannin lisäksi muihin kieliin perustuvia ohjelmointikieliä on tehty, käsittääkseni lähinnä opetustarkoituksiin (tai parissa tapauksessa ihan huviksi vaan). Muistaakseni sellaisia on tehty ainakin venäjäksi ja islanniksi! Wikipedia voisi kertoa näistä, mutta nyt en jaksa hakea.

Monelle suomalaiselle oma kieli on toki häpeän asia, kun se on niin junttimaista. Eihän nyt kukaan voi kutsua automobiilia hyrysysyksi vakavissaan. Tai elektronimikroskooppia sähkälehitutähystimeksi! Kauheita sanoja, ja niille sopii nauraa. Eikö niin?

Kumma kyllä, sähkö on mennyt läpi elektrisiteetin tilalla ja puhelinkin kelvannut teleföönin tilalle. Jotakin eloa vielä vanhassa metsäläisten ja maalaisten kielessä on, kun näitä ei vielä ole hylätty tai globalisoitu :)

Sen sijaan vakavasti sanottuna olen sitä mieltä, että tietokone on typerä nimi koneelle, joka ei yleensä tiedä yhtään mitään. Data on suomeksi anne, joten annekone olisi hyvä...

(Paras kieli ohjelmointikielen perustaksi on muuten matematiikka.)

Grez [18.08.2008 11:27:53]

#

Kyllä ainakin itse suosin ihmisten välisessä kanssakäynnissä ihan oikeasti suomenkielisiä käsitteitä. Ohjelmointi- ja tekniikkapalstat on asia erikseen.

Tietokoneen typeryys juontuu ruotsinkielisen sanan datamaskin typeryydestä. Annekonekin soveltuu siksi lähinnä massamuisteille.

Valitettavasti en nyt keksi ytimekästä vastinetta sanalle "compute", joten en keksi omaa ehdotusta tähän hätään.

Juice [19.08.2008 19:37:33]

#

Tuolla jonkin verran asiaa tietokoneen (vanhoista) nimityksistä: http://www.tuug.fi/~jaakko/tutkimus/suominen_tietokonesana.html

Juhko [21.08.2008 17:47:12]

#

Blaze kirjoitti:

Odotan muuten edelleen, että joku keksii edes jonkin suomennoksen for-loopin forille :)

For -> Selaa

Edit: Okei, selaa on oikeasti browse mutta silti..

Merri [21.08.2008 18:14:30]

#

Jos Foria yrittää suomentaa, niin pitää huomioida myös eri rakenteita eri kielissä:

' BASIC FOR
For A = 0 To 4 Step 2

Next A

' BASIC FOR EACH
For Each X In XX

Next X

-- Euphoria
For X = 1.0 To 2.0 By 0.2 Do

Next For

Juhko [21.08.2008 19:22:32]

#

Selaa A = 0:sta 4 Askel 2

Seuraava A
---
Selaa läpi X:stä XX:ään

Seuraava X
---
Selaa X = 1.0:sta 2.0:aan 0.2:lla, komennot:

Seuraava selaus

Selaa sopii nähdäkseni kaikkiin näistä kielistä, ellen ole aivan väärässä.

Ps. Ei nyt ruveta riitelemään tyhmästä aiheesta.. ;)

Merri [21.08.2008 19:39:02]

#

Taivutukset ovat ongelma. Jonkinlaista kielen sujuvuutta etsiessä ja taivutusmuotoja välttäessä:

Kasvata A Aloittaen 0 Kunnes 4 Kasvaen 2

Seuraava A


Kasvata Jokainen X Kokoelmassa XX

Seuraava X


Kasvata X Aloittaen 1.0 Kunnes 2.0 Kasvaen 0.2 Suorita

Seuraava Kasvata

Eipä sillä että tämä merkittävästi parempi olisi, mutta lienisi jollakin häksöröinnillä mahdollista saada olemassa oleva kääntäjä jopa parsimaan tämän lävitseen, tai tehdä konvertteri joka muuntaa suht pienellä vaivalla edestakaisin englannin ja suomen väliä.

Ei sillä että tällä mitään suurta väliä olisi, mutta oletuksena suurimmalla osalla tämän lukijoista lienee, että yksi sana vastaa suoraan toista sanaa, mikä luo aikamoisen haasteen.

K_L [22.08.2008 09:51:02]

#

Tästä tulee mieleeni eräs kuva, joka on pyörinyt vuosia Internetissä. Tässä kuvassa mies valittaa, että Valkoiset ja Kiinalaiset yrittävät pitää Afrikan Amerikkalaisia alhaalla tekemällä tietokoneista liian vaikeita käyttää. Miehen mielestä tietokoneiden pitäisi olla yhtä helppoja käyttää kuin televisio.

Jos ajatellaan, että ohjelmointikieli ymmärtäisi suomenkieltä, niin ohjelmointiahan voisi tehdä kuka tahansa. En nyt siis tarkoita, että komennot kännättäisiin suomeksi. Saman asianhan voi ilmaista usealla eri tavalla.

30 Mene kohtaan 10
30 Siirry kohtaan 10
30 Hyppää kohtaan 10

Pelkästä suomentamisesta en näe mitään iloa. Mutta suomenkieltä osaava systeemi avaisi ihan uusia ulottuvuuksia koko tietotekniikkaan. Taitaa vain tuon koodin kirjoittaminen olla helpompaa, kuin suomenkielen kirjoittaminen.

tkarkkainen [22.08.2008 16:49:11]

#

For lienee erittäin läheistä sukua matemaattiselle merkinnälle, joka näyttää ylösalaisin olevalta A-kirjaimelta ja tarkoittaa "jokaiselle" tai "kaikille" (for all).

Siitäpä sitten suomennoksia eri kieliä mukaillen:

' BASIC FOR
Jokaiselle A = 0:sta 2:een 2:n välein

Seuraava A

' BASIC FOR EACH
Jokaiselle Alkiolle X Joukossa XX

Seuraava X

// C(++)
kaikille(x=5,y=funkkari1();x && y;x--,y=funkkari2())

Grez [22.08.2008 17:02:28]

#

Siis suomennetaan se puuttuva sana? En kyllä ymmärrä miten tuo all liittyy foriin, aika harvoissa kielissä on forissa pakko käydä kaikki läpi, foreach sitten erikseen.

for on suomeksi pääte -lle.

for a = 1 to 20 => A:lle 1:stä 20:een

for a = 1 to 20 step 3 => A:lle 1:stä 20:een, askel 3 =>A:lle 1:stä 20:een 3:n välein

for each a in b => A:ille B:ssä

tkarkkainen [22.08.2008 17:25:25]

#

Kielten (siis ihmis-) kääntämisessä ei välttämättä pyritä sanatarkkuuteen, vaan asiatarkkuus riittää.

Mitä tarkoitat sillä, että on "pakko käydä kaikki läpi"? Kyllähän forissa oletusarvoisesti käydään läpi kaikki arvot tai alkiot, jotka lauseke osoittaa, ellei kesken kaiken poiketa breakilla tai vastaavalla. Itse ymmärrän periaatteellisella tasolla breakin silmukasta poistumisena kesken suorituksen, ja että for ilmaisee että nämä kaikki olisi tarkoitus käydä läpi. Ohjelmoijan ajatuksenahan välttämättä ei ole alun alkaenkaan käydä kaikkia läpi, mutta nyt puhuinkin periaatteellisesta tasosta.

Päätteeseen -lle (-lle:een?) pohjautuva suomennoksesi toimii hyvin omissa esimerkeissäsi, mutta miten käy C-tyylisessä forissa, jossa alkutilanne, suoritusehto ja lopussa suoritettava lauseke voivat olla käytännössä mitä vain? Kääntyisikö for(x=0;x<5;x++) muotoon (x=0;x<5;x++):lle?

Aiemmin sanoit, että jos forille haluaa jonkin suomenkielisen sanan, niin se voisi olla "arvoille". En nyt oikein näe, miten se erityisesti eroaa omasta ehdotuksestani. Molemmissahan käännetään näkymätön sana.

Grez [22.08.2008 20:03:21]

#

Kyllä mielestäni arvoille(...) kuvaa paremmin tuota C:n merkitystä kuin kaikille(...)

Jotenkin "kaikki" tarkoittaa minusta jokseenkin päinvastaista kuin "rajattu arvojoukko", joka kuitenkin on for-lauseen yleisin käyttötapa.

Tuo puuttuvasta sanasta puhuminen nyt oli ohi aiheesta, kun tarkoitin lähinnä sitä että minusta se puuttuvat sana ei ole all. Sinänsähän olit kyllä sen lle:n myös siihen kääntänyt.

Ja mitä tulee tuohon C-esimerkkiisi käyttäen :lle:tä, niin C ei pyri tuon lauserakenteen osalta muistuttamaan mitenkään englantiakaan, toisin kuin basic, joten luonnollisesti siitä ei saa suomenkielellä järkevää noin.

Vasta_alkaja [31.08.2008 05:48:30]

#

<taulukko>
<taulukon rivi>
  <taulukon solu>
  <tekstinsyöttökenttä>Oli ihan pakko itekkin</tekstinsyöttökenttä>
  </taulukon solu>
</taulukon rivi>
</taulukko>

tsuriga [31.08.2008 13:00:24]

#

Ohjelmointikielet :p

Vasta_alkaja [31.08.2008 17:11:13]

#

:D... Näinhän se todellisuudessa tietenkin on.

Grez [31.08.2008 19:13:59]

#

Luultavasti kuitenkin, jos ohjelmointikielet olisivat suomenkielisiä niin myös tuollaiset yleiset sivunkuvauskielet olisivat samoin.

KoodiNoppa [10.09.2008 01:16:34]

#

"huokoinen pää ()"
STD:kin saa aivan uuden merkityksen...
"käytetään nimiavaruus sukupuolitauti"

Grez [10.09.2008 01:28:22]

#

Eikö se olisi vaan käytetään nimiavaruus SPT

ville-v [12.09.2008 17:49:00]

#

Grez kirjoitti:

Eikö se olisi vaan käytetään nimiavaruus SPT

Riippuu siitä onko kääntäjä tajunnut sanan merkityksen vai katsonut sanakirjasta kuten yksittäisiä sanoja käännettäessä on helppo tehdä.

Grez [12.09.2008 18:00:13]

#

No meinaan lähinnä sitä, että jos alkuperäinen olisi lyhenteenä, niin olisi aika outoa pistää suomenkieliseen lyhentämättömänä.

GoldenDragon [30.09.2008 15:37:04]

#

Tällainen kieli olis kyllä kiva. :)

suomi.h:

#include <stdio.h>

#ifndef __cplusplus
typedef enum { FALSE = 0, TRUE } bool;
#endif

#define jos			if
#define muuten		else
#define tulosta		printf
#define kluku		int
#define lluku		float
#define paraml		argc
#define param		argv
#define merkki		char
#define illuku		double
#define suuri		long
#define pieni		short
#define merkillinen signed
#define merkiton	unsigned
#define vakio		const
#define tyhjyys		void
#define totuusarvo	bool
#define TYHJA		NULL
#define EPATOSI		FALSE
#define TOSI		TRUE
#define paa			main
#define rakenne		struct
#define liitto		union
#define maartyyppi typedef
#define rajattu		enum
#define vaihda		switch
#define tapaus		case
#define oletus		default
#define tee			do
#define kun			while
#define kay			for
#define mene		goto
#define palaute		return
#define murra		break
#define seuraava	continue
#define ulkoinen	extern
#define sisainen	inline
#define rekisteri	register
#define rajoita		restrict
#define staattinen	static
#define epavarma	volatile
#define tai			||
#define ja			&&
#define ei			!
#define on			==
#define eisama		!=
#define pienempi	<
#define suurempi	>
#define miinus		-
#define kertaa		*
#define jaettuna	/
#define jakojaannos %
#define plus		+
#define lisaa		++
#define vahenna		--
#define kertaaon	*=
#define jattunaon	/=
#define jakojon		%=
#define miinuson	-=
#define pluson		+=
#define vasemmalle	<<
#define oikealle	>>
#define sijoitavas	<<=
#define sijoitaoik	>>=
#define bja			&
#define bonja		&=
#define btai		|
#define bontai		|=
#define xtai		^
#define onxtai		^=
#define komplem		~
#define sijoita		=
#define osoitin		*
#define osoite		&
#define	niin		?
#define muuten		:
#define koko		sizeof
#define uusi		new
#define poista		delete
#define tyyppit		typeof
#define pienin		<?
#define suurin		>?

#ifdef __cplusplus
#define heita			throw
#define tyyppit			typeid
#define vak_muunna		const_cast
#define dyna_muunna		dynamic_cast
#define uudtulk_muunna	reinterpret_cast
#define staatt_muunna	static_cast
#define operaattori		operator
#define yksityinen		private
#define suojattu		protected
#define julkinen		public
#define pohja			template
#define tama			this
#define yrita			try
#define sieppaa			catch
#endif

kluku pituus(vakio merkki osoitin merkkijono);

suomi.c:

#include "suomi.h"

suuri kluku pituus(vakio merkki merkkijono[])
{
	kluku i = 0, pit = 0;
	merkki tarkiste;

	kun (1) {
		tarkiste = merkkijono[i];
		(pit)lisaa;
		(i)lisaa;
		jos (tarkiste on '\0')
			murra;
	}
	palauta pit;
}

kluku paaohjelma(kluku paraml, merkki osoitin param[])
{
	merkki nimi[41];
	tulosta("Annapas poeka nimes tähän: ");
	lue("%40s", osoite nimi);
	tulosta("\nAe että %s. No tervepä terve!", nimi);
	jos (35 pienempi pituus(nimi)) {
		tulosta("No onpas pitkä nimi poijaalla. Vai mahtooko se ollakin tyttö?");
	}
	palauta 0;
}

tesmu [03.10.2008 20:25:04]

#

http://poltsi.fi/Misc/korsosql.html

ville-v [04.10.2008 10:28:13]

#

suomi.h:

#include <stdlib.h>

#define yhdys		system
#define sanat		("PAUSE");
#define paaohjelma	main

suomi.c:

#include "suomi.h"

paaohjelma(...)
{
	yhdys sanat;
}

Wee [06.10.2008 20:02:25]

#

Jos(antti=10);
{
kirjoita "[kurs]Analit on kympissä[/kurs]"
}
Muuten
{
kirjoita "[kurs]Analia ei ole =([/kurs]"
}

Quis olis? ;-)

Aika moni asia olisi kyllä helpompaa, ja ongelmat ratkeaisivat nopeasti. Miksei vaikkapa seuraavana projektina jollekulle voisi olla pieni, suomenkielinen basic-tulkki? Tyyliin finBasic? :-D


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta