Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: VirtualPC ja sille oma IP

punppis [04.08.2008 02:23:51]

#

Tarkoitus olisi asentaa Windowsilla VirtualPC:lle joku Linux, ja sen kautta sitten säätää jotain servujuttuja (ihan vain testimielessä). Ongelma on kuitenkin se, että en millään saa tälle VirtualPC:lle omaa ip:tä. Onko tämä edes mahdollista yhdellä verkkopiuhalla koneesta modeemiin. Modeemissa ei ole NAT päällä, joten tämänkin koneen ip tulee suoraan soneralta.

Tarkoitus siis olisi saada tuolle VirtualPC:lle ihan oma ip-osoite. Ihan sama pääseekö netistä käsin siihen, kunhan tästä ns. oikeasta tietokoneesta pääsee siihen servuun käsiksi. Koitin jos laittaa siihen verkkokortin valinnaksi NAT, jolloin netti pelaa ja ip näyttäisi olevan sama kuin tässä oikeassa koneessa, mutta jos hostaan sillä (virtualpc:llä) vaikka servua niin en pääse siihen tällä oikealla koneella käsiksi.

Voiko tuotakaan enään vaikeammin selittää? Toivottavasti joku edes ymmärtää.

mikeful [04.08.2008 21:06:14]

#

Olisiko tästä apua? http://www.techsupportforum.com/networking-forum/networking-support/260310-windows-xp-virtual-pc-port-forwarding.html

Löytyi Googlettamalla "virtualpc port forwarding".

punppis [08.08.2008 00:49:23]

#

Perhana. Oli jostain jäänyt päähän tuo VirtualPC, vaikka tarkoitin Virtual Boxia. VirtualPC:llehän ei tuota linuxia saa... Noh, kiitos silti linkistä!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta