Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Verkkopalvelut

Triton [17.06.2008 14:15:50]

#

Olen tässä näin mietiskellyt, että kun lähdetään toteuttamaan erilaisia verkkopalveluja, niin mitkä on ne yleisimmät toteutusmenetelmät nykypäiväni? Meinaan sitä siis kun käytettävänä ajaxsit, CGI:iit, PHP+MySQL, ASP jne... Onko näillä olemassa mitään sääntöjä, että minkälaisissa tilanteissa käytetään mitäkin, vai voiko kaikilla toteuttaa samoja juttuja? Ja luin jostain, että ASP ei enää ole samalla tavalla muodissa kuin ennen. Mitä olette siitä mieltä? Kannattaako enää nykypäivänä hommata ASP:tä? Sitten jos vielä katsotaan nopeuden ja turvallisuuden kannalta, niin onko sillä puolella mitään merkitseviä eroja, vai onko ne lähinnä taidosta kiinni?

Juu, että tämmöstä tänään... :D

Kuytu [17.06.2008 14:37:06]

#

ASP kannattanee unohtaa, mutta ASP.Net ja muut .Net-kuviot vaikuttaisi olevan työelämässä aika kysyttyä tavaraa tällä hetkellä. PHP lienee se käytetyin tekniikka edelleen. Ruby on Railsista on paljon meteliä pidetty, mutta käsittääkseni ei ole yleistynyt niin paljon kuin odotettu ja jossain on puhuttu suorituskykyongelmistakin. Pythonista jos pitää, niin Django voisi olla tutustumisen arvoinen. Java lienee .Netin kanssa olla yritysmaailmassa suht käytetty.

Jos lähdetään jollekkin yritykselle bisneskriittistä sovellusta, jolla tulee olla rajapintoja muihin yrityksen sovelluksiin, kuvittelisin että .Net on yleinen valinta. Jos tehdään "tavallisille" käyttäjille palvelua, niin PHP.

Näin mutu-pohjalta arvioituna :)

Blaze [17.06.2008 14:42:53]

#

Triton kirjoitti:

minkälaisissa tilanteissa käytetään mitäkin

Eiköhän yleensä käytetä sitä, mitä osataan.

Triton kirjoitti:

Ja luin jostain, että ASP ei enää ole samalla tavalla muodissa kuin ennen. Mitä olette siitä mieltä? Kannattaako enää nykypäivänä hommata ASP:tä?

Luottaisitko sinä Windowsiin serverinä?
No, sitä minäkin.

Sen voin luvata, että jos J2EE:tä osaat, saat töitä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta