Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kesäprojektisi

Sivun loppuun

Päärynämies [09.06.2008 01:36:03]

#

Taas on kesä tullut ja monella varmasti on lomia joko opinahjostaan tai töistään. Joku saattaa olla jopa työttömänä. On siis rutkasti aikaa puuhailla kaikenlaista. Onko teillä kesän ajalle jotain erityistä projektia suunnitteilla tai jo käynnissä?

Vaikkakin ohjelmointifoorumilla olemme, niin ei kyseessä tarvitse olla ohjelmointiin liittyvä projektia. Kyseessä voi olla yhtä hyvin vaikka kunnon kohottaminen tai omakotitalon rakentaminen. Kuitenkin asia, johon liittyy jonkinlaista kehitystä.

Tänne saa jokainen kertoilla omista projekteistaan ja niiden kehittymisestä. Edistymisestä kertominen voi olla myös hyvä tapa motivoida itseään.

Itsellä on tarkoitusena ainakin kesällä saada vihdoin valmiiksi kauan uhkailemani x86-assemblyopas. Suomenkielisenä kun ei aiheesta liikaa tietoa löydy. Mikään parin tunnin homaa ei kyseessä ole.

Mikä on sinun kesäprojektisi?

KoodiNoppa [09.06.2008 02:50:53]

#

Minimaalinen C++/OpenGL -pelimoottori on tämän kesän projektini. Kameran kääntely, pelimaailmassa liikkuminen yms. pienet jutut on valmiina ja objektien lataus ja käsittely on tällä hetkellä työn alla. Sen jälkeen aion lisätä mm. törmäystarkistuksen ja partikkelisysteemin.

Mitäs siinä assemplyoppaassa tulee olemaan? :P

ajv [09.06.2008 07:58:46]

#

Itse taas ajattelin pitää nenän irti ruudusta ja suunnitelmissa on kaikkea muuta. Juhannusviikolla olisi tarkoitus vaeltaa Karhunkierros Kuusamossa ja heinäkuussa juosta ½-maraton alle kahteen tuntiin. Kesäkuntoon 2008 -projekti alkoi jo tammikuussa ja nyt vain keräillään satoa :)

Blaze [09.06.2008 08:06:33]

#

Ei niinkään kesä- kuin ikuisuusprojekti, mut: http://blaze.kapsi.fi/stella/

jormi [09.06.2008 09:31:00]

#

Minulla on Hannu Lappalaisen 'Merenkulun Pallotrigonometria' viimeistä lukua vaille opiskeltuna. Viimeinen luku käsittelee differentiaalilaskennan käyttöä tilanteeseen sopivien laskentakaavojen valinnassa ja virheiden arvioinnissa. Kesän aikana aion saada matematiikan opiskelun niin pitkälle, että voin syksyllä jatkaa C-kielisen ohjelman koostamista. C-kielisiä palasia on jo runsaasti olemassa ja kokonaisuudesta keskeneräinen suunnitelma. JVM

Gaxx [09.06.2008 10:50:13]

#

Tärkein projektin on tosiaan saada tuo juoksijan polvi kuriin, jotta voisi taas juoksennella vapaasti. Eihän tuo ole vaivannut kuin vasta reilut puoli vuotta.

Ohjelmointiin liittyen minulla ei ole mitään kesäprojektia, pitkäaikaista seikkailu/rpg-peliä pitäisi tosin työstää eteenpäin.

K_L [09.06.2008 12:05:47]

#

Josko sais tuon takapihan nurmikon leikattua ees kerran.

Päärynämies [09.06.2008 19:43:04]

#

KoodiNoppa kirjoitti:

Mitäs siinä assemplyoppaassa tulee olemaan? :P

Tarkoituksena olisi ihan perusteista lähteä ja käsitellä 32-bittistä x86-assemblyä. Ihan perusasiat kuten rekisterit, käskyt ja muut tarvittavat käydään läpi. Käytännöllisempiä esimerkkejä on tarkoitus kirjoittaa Linuxilla toimiviksi, koska windowsille en vähään aikaan ole mitään koodaillut enkä sitä kauheasti käytä. Tietenkään sitä ei sivuuteta täysin ja tarjotaan linkkejä sitä koskevaan tietoon. Paljoa erojahan noissa ei ole.

Oppaan olisi tarkoitus antaa valmiudet jatkaa sitä assemblyn opettelua, mutta myös tarjota niin hyvät tiedot, että ohjelmien tai aliohjelmien kirjoittamien assemblyllä onnistuisi.

Perusrungon olen koonnut. Olen vain kovin vaativa itselleni, mutta tarkoitus on tämä saada valmiiksi. Suomenkielisiä assemblyoppaita on liian vähän. Myös monet vinkitkin täällä käsittelevät 16-bittistä windowsohjelmointia, joten tarvetta voisi olla.

Katsotaan mitä tästä syntyy.

Tähän ketjuun jokainen voi sitten tosiaan kirjotella myös miten projektinsa kesän aikana etenee. Kaikki eivät varmaan näe projektiaan oman putkaprojektin tai edes ketjun arvoiseksi, mutta silti olisi ihan mukava kuulla miten muiden projektit etenevät tai millaisia projekteja edes on työn alla. Toivottavasti tulee postauksia tänne. Joku voi myös saada itselleen hyödyllisiä ideoita tyhjään päähän tämän avulla.

Jaska [10.06.2008 01:22:29]

#

Kesäprojektina on kirjoittaa kandi ja gradu loppuun.

jutti [10.06.2008 10:59:12]

#

Teen Bejeweled-tyyppistä peliä. Siitä on pelattava versio seuraavalla sivulla:

http://mail.loviisa.fi/~jhalmen/projects/hexstones/

Pistelaskuri toimii, mutta pisteytyksen kalibrointi on pers... hakusalla.
0.2 tulee kohta jakeluun, jossa on musiikki ja äänet. Ja jotain pikku korjauksia.
0.3 tulee loppukesästä, jossa on enemmän säätöjä ja sälää. Sekä mäkkiversio.
1.0 tulee joskus. Se tulee olemaan kolmella tai neljällä kielellä sekä kaikilla päämenun lupaamilla mausteilla.

Dude [10.06.2008 12:08:30]

#

Kesäprojektia ei ole mutta ikuisuusprojekti on. Siitä tulee Super Mario-tyylinen tasohyppely. Aloitin sen viime kesänä mutta se ei ole läheskään valmis.

Deffi [10.06.2008 17:17:47]

#

Tällä hetkellä koodailen ".data-encrypteriä", jolla voi suojata mahdollisimman mielivaltaisen executable-tiedoston .data-sektionin (tai mikseipä muunkin sektionin) windowsissa. Se on kutakuinkin optimoimista ja UI:ta vaille valmis, mutta tulee olemaan pieni osa suurempaa projektia.

Tämä kryptaaja ei toimi samalla tavalla kuin muut pakkerit/protektorit, vaan pitää .datan suojattuna koko aika ohjelman suorituksen aikana. Ohjelma pääsee käsiksi alkuperäiseen dataan vectored exception handlerin kautta. Elikkä käytännössä niin, että kryptataan data, poistetaan datalta PAGE_READ ja PAGE_WRITE oikeudet -> jos ohjelma yrittää sörkkiä suojattua aluetta, syntyypi exceptioni. Handlerissa sitten asetetaan alkuperäiset memory protectionit takas, dekryptataan yksi DWORD siitä osotteesta, joka aiheutti exceptionin ja laitetaan trap flag. Trap flag aiheuttaa exceptionin kun yksi "instruction" on suoritettu. Sittempä suojataan data uusiksi, poistetaan taas ne PAGE_READ ja PAGE_WRITE memory protektionit.

Exception handlerina käytetään - kuten jo mainitsin - vectored exception handleria (tuettuna XP:ssä ja Vistassa.) Vectored exception handlerin hienous piilee siinä, että sitä kutsutaan ennen "tavallista" SEHiä, jolloin voidaan mahdollistaa suojatun ohjelmatiedoston omien exceptioneiden käyttö. Tietysti voisi harkita KiUserExceptionDispatcherin hookkaamista :|

Systeemin haittapuolia löytyy hieman :( Ensinnäkin se on hieman hidas. Toiseksi, jos ohjelma kommunikoi ajurin kanssa (eikös DirectX ja monet muut graafiset rajapinnat tee juuri niin?) voi syntyä ongelmia, jos joku sieltä kernelistä sörkkii sitä suojattua aluetta. Sittem voi tapahtua kauheita :( Tosin oikein käytettynä tämä voi olla hyödyllinenkin. Esimerkiksi voisi luoda erillisen sektionin datalle jonka haluaa suojata (jossei millään kamalan HLL-kielellä koodaa.)

Se suurempi ja varsinainen projekti, jota varten tätä teen, on eräänlainen keylogger-generaattori. Minkäs teet jos tällänen kiinnostaa >:(

PoC, joka sisältää suojatun (ghcompetition.exe) ja suojaamattoman (ghcompetition_noobish.exe) tiedoston. Suojatussa tiedostossa on suojattu .bss- ja .data-sektionit. Huhhuh, tulipa pitkä ja niiiin mielenkiintoinen viesti.

ByteMan [11.06.2008 00:46:46]

#

hmm.. wowi ukko 70 tasolle ja tavoitteena 2½ peliä valmiiksi. Lisäksi pitäisi opiskella kitaratutkintoon asteikoita sekä nelisointujen käännöksiä..
veikkaan että noista ainoastaan wowi ukko ja 1½peliä onnistuu, ehkä joku asteikkokin. mitenkään vaan ei kaikkea.

Juice [11.06.2008 09:15:33]

#

Työt loppuvat perjantaina. Sen jälkeen pitäisi kai kuvata elokuva kavereiden kanssa, kirjoittaa tutkielma ja silmäillä hieman matematiikkaa.

K_L [11.06.2008 09:48:20]

#

Juice kirjoitti:

Työt loppuvat perjantaina. Sen jälkeen pitäisi kai kuvata elokuva kavereiden kanssa.

Olettekos pyörineet Findie porukoissa pitkään?

mikeful [11.06.2008 10:46:27]

#

Ostin BlitzMax-kielen pari viikkoa sitten ja sen opiskelu olisi nyt kesän urakka. Ehkä jonkun vähän isommankin pelin voisi tehdä.

Tumpelo [11.06.2008 12:13:33]

#

mikeful kirjoitti:

Ostin BlitzMax-kielen pari viikkoa sitten

Damn, nyt kukaan muu ei voi sitä käyttää sinulta lisenssiä ostamatta.

Minun kesäprojektini on saada tuollainen kaksiulotteinen autopeli valmiiksi. Minulla on siihen aika paljon kaikenlaisia ideoita valmiina, ja nyt olen jopa todennut osaavani itse tehdä grafiikat, joten enää ei tarvitse metsästää valmiita materiaaleja - kaikki tehdään itse. Paitsi tietenkin autojen ääniä en voi kaikkia itse nauhoittaa.

Juice [11.06.2008 14:24:29]

#

K_L kirjoitti:

Olettekos pyörineet Findie porukoissa pitkään?

Emme pyöri minkäänlaisissa piireissä, eristäytynyttä puuhastelua omaksi iloksi.

vehkis91 [11.06.2008 14:25:59]

#

Penkkipunnerrusta ois tarkoitus treenata... Mutta vois jotain ohjelmoidakkin jos jaksaa ja aika riittää.

Teuro [11.06.2008 15:32:30]

#

Vanhan koulutehtävän kääntäminen Excelistä php:n ja xml:n avulla hieman joustavampaan muotoon. Kyseessä on siis ajoneuvon suorituskyvyn tarkastelua matematiikan ja fysiikan avulla. Tunnetaan piireissä nimellä ajotilapiirros. Aikanaan oli olevinaan hankala tehtävä, mutta nyt kun tuota katselee uudella silmällä, niin ei se niin kamalan vaikealta enää vaikutakaan.

Muita projekteja ei sitten juuri ole näkyvissä, ellei sitten koirayhdistyksen kotisivujen uudelleen rakennusta lasketa sellaiseksi.

jlaire [11.06.2008 16:49:12]

#

Tavoitteena on ratkaista kaikki putkapostit (paitsi 15.) ja Project Euleriin tulevat ongelmat. Lisäksi suunnitteilla on tehokas Tetravex-ratkaisija; vaikuttaa paljon haastavammalta ja mielenkiintoisemmalta kuin Sudoku.

Pollapoju [11.06.2008 20:53:39]

#

oppia VB ja C++

K_L [11.06.2008 21:17:10]

#

Juice kirjoitti:

Emme pyöri minkäänlaisissa piireissä, eristäytynyttä puuhastelua omaksi iloksi.

http://www.findie.fi/ me olimme tuossa toiminnassa mukana 2000 alkupuoliskolla. On ihan hyvä kanava jakaa omia tuotoksia, ja antaa/saada oppia lisää toimintaan.
Kun tuo varsinainen RY toiminta alkoi, niin me jättäydyimme pois. Työelämä painaa liiaksi päälle (vanhana alkaa häpeämään itseään kameran edessä).

Tuotoksen tasothan tuolla on nauravasta kameramiehestä elokuvafestarikamaan...

Merri [11.06.2008 21:36:04]

#

Olen palaillut taas vaihteeksi Wanhan Kunnon VB6:n pariin ja olen jatkanut UniControls-projektiani. Eli työstössä Unicodea taitavia tekstilaatikoita, listoja, labeleita ja niin edelleen.

Toinen heikosti ohjelmointiin liittyvä projekti olisi viimeistellä The Settlers II:n suomennos, tarkistaa TTD:n suomennos ja tehdä vastaavaa tyyliä edustava oma suomennos OpenTTD:hen (jonka nykyisestä suomennoksesta en pidä).

Lebe80 [12.06.2008 00:12:09]

#

Merri kirjoitti:

Toinen heikosti ohjelmointiin liittyvä projekti olisi viimeistellä The Settlers II:n suomennos

Hähähä! muistan kun n. vuosi sitten halusi välttämättä lähettää Merrille mailia, kuinka hyvää työtä hän on tehnyt suomentaessaan lempipelinsä. En muista jäikö ilon purkaus lopulta vain privaviestiin irkissä. :D

kwanttitatti [16.06.2008 18:46:24]

#

Ajattelimmen tehdä kaverin kanssa pelin nimeltään Sinkohippa, joka nimensä mukaan on vain singoilla ammuskelua ja pomppimistä pitkin kenttää.Ensimmäistä beta/alpha kenttää olemme jo tehneet ja siitä tulee pelkästään kenttä testausta varten ja voi olla, että ensimmäinen kenttä jopa ensimmäiseen levitys versioon, mutta kattoo nyt mitä tehdään kenttien kanssa.Peli on täysin 2d ja peli ukot ovat palikkamaisia tyyppejä joiden käsien ja jalkojen nivelet ovat palloja.Pelin ei ole tarkoitus olla mikään tosikko vaan hauskaa ja hupaisaa hyppimistä ja räiskimistä.Pelin aseistus tulee luultavasti olemaan pelkästään sinko voittoista, koska pyrimme pitämään pelin nimensä mukaan sinkohippana.Itse hoidan koodaus puolen ja kaverin kanssa ideoimme ja teemme grafiikat yhdessä.Koodauksiakin on jo aloitettu, kuten liikkuminen on periaatteessa pian valmis, mutta itse liikkumis animaatiot puuttuvat täysin.Ohjelmointikielenä toimii Java.

Toinen kesä projektini on tehdä airsoft aseestani pelikelpoisempi.Nyt se on kaverilla jousen vaihdossa ja tällä viikolla pitäisi saada se takaisin ja sitten kesän lopulla tai jossain vaiheessa tilaan Fairsoftin kautta WGC shopista uudet osat pyssyyni.Sitten teen myös laatikkolippaan, jonka teen hi-cap lippaasta, mutta pistän sen panoslaatikkoon tai johonkin laatikkoon johon pistän vanerilevyt liippaan kylkiin, jotka ovat auki, jotta kuulat valuvat lipppaan kuula säiliöön.

E.K.Virtanen [16.06.2008 20:50:35]

#

Nyt 7 viikkoinen esikoinen huolehtii kiireistä kyllä ja sikäli mikäli jonkinasteista vapaa-aikaa sen jälkeen löytyy niin sitten tämä https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/23045-osbasic

Latska [17.06.2008 20:21:45]

#

Itselläni ei ihmeemmin ohjelmointipitoisia kesäprojekteja ole. Lähin niistä taitaa olla omien flash-animaatioiden tekeminen, mutta ei niistä sitten enempää. Pääprojektina on kuitenkin kesäisen Suomen kiertäminen henkilöautolla. Näillä bensan hinnoilla tulee aika kalliiksi kyllä. Noiden kahden lisäksi kitaraa yritän opetella enemmän tai vähemmän onnistuneesti soittamaan.

ajv [20.06.2008 00:47:34]

#

Ensimmäinen projekti toteutettu. Karhunkierros tuli vaellettua läpi. Voin suositella muillekkin nörteille! ;-) Parhaat kuvat laitoin ircciin(!).

Lebe80 [20.06.2008 00:52:51]

#

ajv: jokunen vuosi sitten tuli myös käytyä paikan päällä, tosin vain kierreltyä muutaman kilometrin pätkiä useampana päivänä. Komeita paikkoja kyllä ja jylhäitä koskia.

Juuso [23.06.2008 14:11:21]

#

Kanditutkielman kirjoittaminen.

Lebe80 [23.06.2008 14:24:22]

#

Ai niin, itselläni kesäprojektina on tietenkin sosiaalinen palloilupelien sivusto, joihin voi luoda omia palloilupelien tilastosivuja. Tilastoilla ei yritetä tietenkään mahdollistaa aivan kaikkia eri mahdollisuuksia, vaan tarjota helppokäyttöisiä työkaluja peleihin, joissa on käytössä yleinen pistelistaus (voitot, tasapelit (+jatkoaikavoitto/-tappio), häviöt).

Mukana hallintasivulla häärii ajax-tekniikkaa, joilla saadaan tallennuksista sulavahkon näköistä jälkeä, eikä tallennuksien jälkeen ladata aivan koko sivua uusiksi. Ottelujen osoitetiedot näytetään taas Google Mapsilla, jolloin mukaan saadaan visuaalinen kartta ja ajo-ohjeet.

Gwaur [26.06.2008 04:32:55]

#

Pitäisi opetella soittamaan pianokappaleita ensisilmäyksellä. Nykyisillä taidoillani en oikein osaa soittaa edes yksinkertaista melodiaa ensinäkemältä, joten olisi syytä opetella. Toiseksi tekisi mieli opetella Nicodou-romanssi, mutta kumpikaan ei suinkaan ole kesään sidottu.

Varsinaisena luomisprojektina on konsertto (tai edes konsertino) klarinetille ja jousiorkesterille. Meiningiksi haen samaa, kuin Mozart saavutti g-mollisinfoniassaan KV 550.

tgunner [26.06.2008 14:12:00]

#

Ei minullakaan kovin ohjelmointipainotteinen kesä ole tulossa. Jos saan kaveriporukalla väsättävän peliprojektin ohjelmointipuolen valmiiksi, olen tyytyväinen. Muuten kaikki aika kuluu kitaran soittamiseen, elämiseen ja ylppäreihin valmistautumiseen.
Kitarasta mainitsen sen verran, että aikomuksiini kuuluu opetella Metallican neljän ekan levyn kaikki biisit sekä satunnaisia progepätkiä suomalaiselta Kingston Wall -yhtyeeltä.

hunajavohveli [26.06.2008 18:44:11]

#

Jotain tämän näköistä olisi tarkoitus saada hyvälle mallille kesän aikana. Projektiin sisältyy pelimoottori, grafiikkaeditori, binäärimuotoinen kieli pelien koodaamiseen sekä tälle symbolinen vastine ja assembleri. Kuvakaappaus on vanhasta versiosta, jonka loppuun viemiseen taidot eivät aikoinaan riittäneet.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta