Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Pikseligrafiikka

Sivun loppuun

Tumpelo [07.06.2008 18:50:18]

#

Jees, monikos täällä tekee tai on tehnyt pikselintarkkaa grafiikkaa esim. omia pelejään varten? Laittakaa näytille! Itse olen pari kertaa yrittänyt joskus vuonna nakki ja muusi, mutta silloin ei kärsivällisyys riittänyt. Tänään sen sijaan iski energiapuuska (tai laiskuuspuuska), kun jaksoin näpytellä seuraavanlaisen Saab 900 -kuvan:

http://www.aijaa.com/img/b/00649/2196816.png

Kyseessä siis ensimmäinen tekemäni (valmis) kuva, joten olen kohtuu tyytyväinen, vaikkei se olekaan kovin erikoinen tai yksityiskohtainen. Aikaa vierähti silti kaksi tuntia.

Neuvot ja linkit aihetta koskettaviin oppaisiin ovat aina tervetulleita. Esimerkiksi, kuinka tehdä heijastuksia ja varjoja.

EDIT: Hahaa, nyt pääsin kunnolla käsiksi tuohon valaistuksen ideaan. Dithering (mitä lie tarkoittaa suomeksi) tekee kummia, Saabistakin tulee vielä paljon komeampi. :P

Tumpelo [07.06.2008 20:26:31]

#

http://www.aijaa.com/img/b/00761/2197259.png

Oli nyt ihan pakko postata tuo viimeistelty versiokin. Verratkaapa sitä tuohon alkuperäiseen, jossa ei ole käytetty sitä mystistä ditheringiä! Pieni mutta silti suuri ero.

Ja postatkaa nyt muutkin, ei tämän ole tarkoitus olla minun yksinpuhelu. *tukkii turpansa*

pipo [07.06.2008 22:00:20]

#

No millä sä ton näpyttelit ja käytätkö tota saappia johonkin? Kuitenkin kaksi tuntia.. Sekä mitä sä silloin muusi/soosi-vuonna yrittelit? Ja sitten että musta ääriviiva tekee kuvasta piirrosmaisen. Reunojen pehmennys jos et ole jo tehnyt.

dithering suom. pehmennys, sekoiteväritys

Deffi [08.06.2008 00:19:15]

#

Itseäni kiinnostaa isometrinen pikseligrafiikka, enkä koe osaavani piirtää mitään muuta (tai sitäkään edes keskinkertaisesti.) Isometrisessa pikseligrafiikassa on melko tarkat säännöt, että miten mikäkin piirretään, eikä jätetä liikaa tilaa taiteelliselle luovuudelle :D Sen piirtämistä voisi verrata ehkä hieman ohjelmointiin tai legoilla rakenteluun: Voit piirtää millaisen talon haluat, mutta muutamia perussääntöjä ei saa miten tahansa rikkoa.

Aiheesta kiinnostuneille: The Complete Guide To Isometric Pixel Art

matpit [08.06.2008 04:48:15]

#

Deffi kirjoitti:

isometrinen pikseligrafiikka

Tuohan on erittäin hieno. Itsekkö teit? Aiheesta en mitään tiedä, mutta ei tuo keskiverrolta vaikuta. :P

Deffi [08.06.2008 11:01:38]

#

matpit kirjoitti:

Deffi kirjoitti:

isometrinen pikseligrafiikka

Tuohan on erittäin hieno. Itsekkö teit? Aiheesta en mitään tiedä, mutta ei tuo keskiverrolta vaikuta. :P

En tehnyt, kunhan vähän näytettä laitoin että tiedetään mistä on kyse :d Tietenkin jossain vaiheessa kävi mielessä viitata habboon, muttamutta...

Tumpelo [08.06.2008 12:08:22]

#

pipo kirjoitti:

No millä sä ton näpyttelit ja käytätkö tota saappia johonkin? Kuitenkin kaksi tuntia.. Sekä mitä sä silloin muusi/soosi-vuonna yrittelit? Ja sitten että musta ääriviiva tekee kuvasta piirrosmaisen. Reunojen pehmennys jos et ole jo tehnyt.

Gimpillä sen näpyttelin, ja käytän sitä johonkin. En muista mitä muusivuonna yritin, ja reunojenpehmennys on jo käytössä.

Gaxx [08.06.2008 19:08:15]

#

Tämähän on ollut varsin hyödyllinen keskustelu, ainakin minulle :)

Itse ole katsellut mallia ja yrittänyt oppia muiden pelien grafiikoista. Periaatteessa olen käyttänyt myös näitä mainittuja, ditheringiä ja antialisingia, mutta nekin olen tehnyt naputtelemalla pikseli kerrallaan.

Tämän keskustelun innoittamana tuli mieleen tehdä nuo jonkin algoritmin avulla. Reunan pehmennyksen idea oli tuttu, joten se ei tuottanut ongelmia, mutta tämä dithering tuottaa päänvaivaa. Googletus ei ole tuottanut tuloksia algoritmin suunnittelun suhteen.

Osaisiko joku neuvoa/antaa vinkkiä tämän ditheringin suhteen?

os [08.06.2008 19:22:15]

#

Gaxx kirjoitti:

Googletus ei ole tuottanut tuloksia algoritmin suunnittelun suhteen.

???

http://en.wikipedia.org/wiki/Dither­#Dithering_algorithms

Gaxx [08.06.2008 20:11:17]

#

os kirjoitti:

Gaxx kirjoitti:

Googletus ei ole tuottanut tuloksia algoritmin suunnittelun suhteen.

???

http://en.wikipedia.org/wiki/Dither­#Dithering_algorithms

Onhan tuo plärätty läpi, mutta ei siitä ollut minulle mitään iloa(edes toisen pläräyksen jälkeen).

Tarkoitukseni siis ei ole pienentää kuvan värimäärää(vaikka 16bit -> 8bit) vaan aikaansaada keskustelun alussa esitetty saabissa tapahtunut kohennus ohjelmallisesti.

Vai eikö minulla vain säteile riittävästi?

os [08.06.2008 20:36:41]

#

Siis tossahan on lista erilaisista algoritmeista, jotka on tarkoitettu juuri tuohon! Lisäksi löytyy ja useampi linkki täsmällisiin algoritmikuvauksiin:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ordered_dithering
http://en.wikipedia.org/wiki/Floyd-Steinberg_dithering
http://verlagmartinkoch.at/software/dither/index.html
http://www.compuphase.com/riemer.htm

Mitä puuttuu?

Gaxx [08.06.2008 22:33:34]

#

Piti nyt sitten ihan käytännössä kokeilla paria algoritmia, mutta tulos ei ole se mitä haluan. Minä en halua mitään "maskeja" kuvani päälle. Haluan, että selkeät värierot tasoittuvat(kuten saabin tapauksessa).

Täytyy näemmä pohtia lisää ja sitten varmaan lopulta palata takaisin ja todeta, että olimpas tyhmä, kun en heti tajunnut :P

Tumpelo [09.06.2008 15:50:16]

#

Uskoisin että tuota on erittäin vaikea toteuttaa ohjelmallisesti. Ohjelma nimittäin ei pysty päättämään luotettavasti mitkä reunat tulee pehmentää ditheringillä ja mitkä ei. Eikä ohjelmalla muutenkaan ole "taiteellista silmää", lopputulos voi olla aika karun näköinen.

Gaxx [09.06.2008 16:52:38]

#

Helppoa se ei ainakaan ole, mutta täysin mahdollista. Eikä sen lopputuloksen tarvitse olla mitenkään "taiteellinen", jos lopuksi antialisoi kuvan.

os [09.06.2008 18:15:58]

#

Tuo "dithering" tarkoitaa nimenomaan sitä, että kuvan värimäärää vähennetään ja muunnoksessa kadonneet värit korvataan algoritmisesti erilaisilla rastereilla siten, että lopputulos näyttää mahdollisimman hyvältä.

Algoritmi, joka muuttaisi Tumpelon ensimmäisen kuvan toiseksi, voisi olla yhdistelmä reunantunnistusta ja summennusta (esim. Photoshopin "Smart blur") jonka jälkeen käytettäisiin "ditheringiä" alkuperäiseen väripalettiin palaamiseen. Gaxxin hakema algoritmi taitaa liittyä enemmänkin tuohon ensimmäiseen vaiheeseen.

pipo [10.06.2008 07:59:01]

#

Tumpelo kirjoitti:

monikos täällä tekee tai on tehnyt pikselintarkkaa grafiikkaa

ja onko kukaan tehnyt omia sprite kuveja? Mistä saisi semmosen prototyypin missä on kuvattu ihminen 5 tai 9 kulmasta ilman peilattuja kuvia? 5 kulmaa = 0, 45, 90, 135 ja 180 astetta.

Kiinnostaisi myös nähdä millaisia luokkia ja metodeita spritegrafiikassa käytetään.

Gaxx kirjoitti:

pohtia lisää ja sitten -- todeta, että olimpas tyhmä, kun en heti tajunnut

Pidä tosta kiinni. Itse oon kokenut ton varmaksi keinoksi.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta