Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kerro ohjelmoinnin apuvälineistä

Sivun loppuun

jormi [03.06.2008 08:46:06]

#

Kiinalainen kiiltäväpintainen jalkapallo ja taulutussit on hyvä apuväline pallogeometrian ja -trigonometrian ongelmien selvittämisessä. Maalarinteipillä saa isoympyräkolmioon suorat sivut ja oikeat kulmat. Valtameripurjehduksen piirteleminen kartaston lehdille vääristää kuviot pahasti, samoin ison kuvion piirtäminen ruutupaperille. JVM

K_L [03.06.2008 09:54:32]

#

TI-89 on ollut käytössä eniten.

Antti Laaksonen [03.06.2008 10:35:52]

#

Kynä ja paperi ja laskin ovat tärkeimmät apuvälineet.

jormi [03.06.2008 16:09:48]

#

Tulipa mieleeni, että aikanaan tehdessämme liikenneympyrän mallia VIC20-koneelle keskustelua auttoi, kun teimme pahvista ympyrän mallin, johon tuli erivärisiä LEGO-palikoita sen mukaan mihin auto oli menossa. Itse ohjelmasta muistan sen verran, että auton liike ohjelmoitiin suoraan näytön muistipaikkoihin poke- ja peek- käskyillä. JVM

Päärynämies [03.06.2008 18:19:55]

#

Itsellä kynä ja paperilehtiö ovat eniten käytössä. Muuta en oikeastaan tarvitse.

ajv [03.06.2008 21:51:54]

#

Oskilloskooppi, erilaiset dataloggerit ja piirturiohjelmistot. Excel. Suunnittelussa kynän ja paperin lisäksi myös SA-kaaviot. Mutta periaatteessa mä kuitenkin vaan koodaan mitä muut suunnittelee :)

Deffi [04.06.2008 05:32:12]

#

Ollydbg. Siitä asti kun on oppinut debuggerilla hieman leikkimään, niin virheiden löytäminen koodista on ollut monta kertaa nopeampaa ja ohjelmointi monin kerroin kivempaa :)

Suunnittelussa tietenkin kynä, paperi ja windowsin laskin.

jormi [04.06.2008 12:24:27]

#

Ilmeisesti on niin, että koodauksessa ei juuri apuvälineitä tarvita, mutta suunnittelussa, varsinkin ryhmätyössä ne ovat hyödyllisiä. Tarkoitan tällä esimerkiksi seinätauluja tai laajakankaalle mikrolta heijastettuja kuvia. JVM

kwanttitatti [04.06.2008 16:31:59]

#

Itse olen käyttänyt jonkun verran sellaista tussi taulua!Siis sellaista jonka aina voi pyyhkiä uudestaan ja kirjoittaa uudet tekstit ja taas pyhkiä!

aegis [04.06.2008 17:23:27]

#

Deffi kirjoitti:

Ollydbg.

also, Google

nomic [04.06.2008 19:11:44]

#

Kynä, papereita hirmuinen nippu, seinä (päätä varten) ja google.

progo [05.06.2008 20:08:41]

#

Laskenta tapahtuu joko bc:llä, googlella tai pahassa tapauksessa TI-84:lla. Yleensä vedän ruutupaperille koordinaatistoja ja joitain vektoreita (mikäli mitenkään liittyy työstettävään aiheeseen). Kyllä siitä jotenkin aina ongelman yli pääsee -- no wait.

On sinänsä rasittavaa, että tietokoneella on aina niin kovin hidasta kirjoittaa matemaagisia yhtälöitä. Paperilla lähee niin sulavasti kaikki kun ei ole liiemmin rajoituksia kirjoitusasussa tahi symbooleissa.

Qman [06.06.2008 14:14:02]

#

kyniä pari tusinaa, A2 paperi näppiksen alla ja laskin

hunajavohveli [06.06.2008 15:45:23]

#

Kynä, paperi ja laskin.

FatalCrash [07.06.2008 11:24:18]

#

Oma pää. Ja paperi plus kynä tietenkin. :)

PS. Eka posti. Ja tuttujahan täällä näkyi heti, kuten GimPeltzi. Terve kaikille. :)

KoodiNoppa [08.06.2008 13:16:53]

#

Kynä, paperi ja laskin. Silloin tällöin myös tuli-, hammas- yms. tikkuja sekä harppi.

progo [09.06.2008 12:23:57]

#

Niin.. unohtuipa melkein se merkittävin apuväline ikinä: riittävän kookas ja miellyttävä kahvimuki, mielellään täysi. Kahvinkeitinkään ei olisi pahitteeksi.

sqwiik [09.06.2008 15:25:42]

#

Yleensä aina käsillä paperia ja kynä pelimekaniikan kanssa nousevien geometristen pulmien vuoksi. Lisäksi sitten koneen puolella uskollinen Paint.

punppis [10.06.2008 12:15:26]

#

Kynä, paperia ja laskin? Elättekö kivikaudella?

calc.exe (Laskin), notepad++.exe, mspaint.exe. Siinä omat työkalut.

Suunnitteluvaihe menee notepadilla ja paintilla myös.

Blaze [10.06.2008 12:41:12]

#

punppis kirjoitti:

Kynä, paperia ja laskin? Elättekö kivikaudella?

Kyl minusta ainakin on helpompaa tuhrustaa kynällä kuin hiirellä. Pelkkää tekstiä sisältävät jutut laitan toki tekstieditoriin, näppiksellä kirjottaminen kun on nopeampaa kuin kynällä. Laskimesta myös tulee käytettyä virtuaalista versiota (usein KDE:n mainiota Alt+F2-dialogia) kun sen saa nopeammin esille kuin TI:n repusta.

Ja sitä kahvimukia ei myöskään voi mikään virtuaalinen korvata.

K_L [10.06.2008 13:51:10]

#

punppis kirjoitti:

Kynä, paperia ja laskin? Elättekö kivikaudella?

calc.exe (Laskin), notepad++.exe, mspaint.exe. Siinä omat työkalut.

Suunnitteluvaihe menee notepadilla ja paintilla myös.

Jos nyt kivikaudesta puhutaan, niin aika historiallisia ovat nuo sinun työkalusi.
Töissä tulee käytettyä Dokumenttienhallintajärjestelmää, UML-työkaluja, versionhallintajärjestelmää, ja testipenkkejä. Silti tuossa pöydällä on aina vihko auki ja kynä saatavilla.

Paintilla tuhriminen on kyllä jotain aivan kamalaa. Monesti kynä ja paperi ovat luonnollinen jatke aivotyölle. Kun paint tuherrus on valmis, niin paras idea on jo kerinnyt katoamaan.

ps. Älkää litkikö liikaa sitä kahvia nm. vatsa jo pilalla.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta