Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Heksa-offset tiedostossa?

Janezki [21.04.2008 19:42:37]

#

Varmaan kuvaava otsikko. Anyway, teen peliin karttaa editorilla. Yritän aukaista karttaa niin editori antaa virheen "Error 'Expected Numpoints' in file blabla at offset 0x0007BB35". Kenttätiedosto on vain puhdasta entiteettien määritystä, eli sitä voi muokata tekstieditorilla. Minun pitäisi vain löytää nyt tuon offsetin osittama kohta ja lisätä/korjata sitten se numpointsin arvo, mutta en osaa tulkita tuota lukua. "0x":n jälkeen tulee kokonainen heksaluku, mutta mitä varten "0x" on? Toiseksi, tiedosto on aika valtava, joten tarvitsen jonkun työkalun tai niksin millä pystyisin suoraan hyppäämään kyseiseen kohtaan. Merkkien laskeminen olisi aika vaivalloista.

Blaze [21.04.2008 19:54:40]

#

Janezki kirjoitti:

mitä varten "0x" on?

Se kertoo, että kyseinen luku on heksaa.

Janezki kirjoitti:

tarvitsen jonkun työkalun tai niksin millä pystyisin suoraan hyppäämään kyseiseen kohtaan

Mikä tahansa heksaeditori.

Metabolix [21.04.2008 19:55:14]

#

0x on aika yleisesti käytetty heksaluvun merkki, josta siis tunnistetaan, että kyseessä on juuri heksaluku eikä jokin muu. Mm. C-kielessä käytetään tätä merkintätapaa. Vähintäänkin monet heksaeditorit osaavat siirtyä määrättyyn kohtaan tiedostoa, tai pienellä vaivalla voit tehdä oman ohjelman, joka printtaa pari riviä tuosta kohti (tiedosto auki, seek-kutsu, pari lukua ja tulostusta).

Janezki [21.04.2008 21:26:43]

#

Pääsen notepad++:lla kohtaan, mutta siitä ei voi siirtyä takaisin tekstimoodiin ilman että kursori ei hyppää takaisin alkuun. Ja heksamuotoisena on niin ikävän näköistä että en ala. Kaippa siihen on joku valmis ohjelma olemassa joka tukee siirtymistä paremmin.

Blaze [21.04.2008 23:19:57]

#

Notepad++:aa en tunne, mutta kaikki mun näkemät heksaeditorit näyttää datan samaan aikaan sekä heksana, että asciina. (niinku: http://blaze.dyndns.ws/~blaze/hexedit.png)

Janezki [22.04.2008 07:20:21]

#

On nuokin ....-jutut ikävän näköisiä. Olisi mukavampi nähdä ne ihan plain tekstinä. Olen yksinkertainen ihminen ;P

Edit. Hah johan ratkesi. Tiedostossa oli jotain 1.#QNAN0 -virheitä, joka ilmeisesti tarkoittaa "not number". Poistin objektin jossa noita oli ja nyt toimii. Luulin aluksi että tuo tarkoittaa jotain erikoismerkkiä kuten tabulaattoria tai muuta vastaavaa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta