Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Microsoft säätää

ByteMan [13.04.2008 22:38:25]

#

vaikka itte käytänki vistaa ja sillee, enkä linuxiin tai maciin aivan lähiaikona ole siirtymässäkään, nii yrittääkö microsoft tahallaan karkottaa asiakkaansa? :D

http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1341850&s­=m

eipä nii, en minäkään microsoftia ihan NOIN tyhmäksi olisi uskonut..

Jackal von ÖRF [13.04.2008 23:11:31]

#

MS:llä ei kai paljon muita vaihtoehtoja ollut. Kaikissa kilpailevissa käyttöjärjestelmissä käyttöoikeuksien hallinta on ollut järkevästi kautta aikojen, joten ohjelmat on alunperin suunniteltu toimimaan rajoitetuilla oikeuksilla (kirjoitusoikeus vain käyttäjän kotihakemistoon jne.). Windowseissa on historiallisena painolastina, että ohjelmat odottavat pyörivänsä adminin oikeuksilla. Ainoa tapa korjata se on ottaa tiukka linja ja estää/hankaloittaa ongelmallisten ohjelmien toiminta.

Toivottavasti Windowsin monopoli murenee tämän seurauksena. Pelkään kuitenkin pahoin, että peruskäyttäjät syövät mukisematta mitä tahansa tuubaa, mitä MS niille suoltaa. Itse ajattelin kuitenkin kokeilla vaihtaa työpöydällä Linuxiin ja ajella XP:tä enintään virtuaalikoneessa ja pelejä varten dual-bootissa.

Lebe80 [14.04.2008 11:00:11]

#

Omasta mielestä tuo ominaisuus on taas melko hyvä uudistus. Softakehittäjät pakotetaan tekemään Vistalle ohjelmistoja, jotka eivät vaadi käyttäjältä pääkäyttäjän tasoa (lue. ohjelmistoja jotka "eivät ärsytä"). Tietoturvaa tuodaan himpun verran lisää... toivon mukaan.

K_L [14.04.2008 20:52:21]

#

Ymmärrän hyvin Microsoftia. On tuskaa hallita käyttäjiä ympäristössä, jossa jokaisella on hieman eri softat. On annettava mahdollisuus asentaa omia ohjelmia, mutta sitten pitäisi pitää järjestelmä puhtaana. Ei ole helppoa tietohallinnolla (luojan kiitos en ole siellä töissä).

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta