Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: PHP-koodin sisennys

Pallo [01.04.2008 17:13:06]

#

Moi.

Olen nyt php koodia vääntänyt useiden viikkojena ajan.
Nyt kun koodissa on satoja rivejä valmiina ja katsoo koodin siisteyttä ,on se yhtä sekasotkua kun ei jaksa itse sisennyksiä tehdä. Joten onko olemassa ilmaista ohjelmaa joka tekisi php koodiin automaattisesti sisennykset?
Kiitos etukäteen ;)

squid [01.04.2008 19:12:09]

#

Ei kai "satoja rivejä" oo edes paljon, joten sisennä vaan. Suosittelen myös tutustumaan kunnon editoriin, joka sisentää automaagisesti :O

jcd3nton [01.04.2008 19:12:10]

#

Mikä tahansa kunnollinen koodailuun suunniteltu tekstieditori osaa sisentää. Millä ihmeellä sinä oikeen kirjotat?

Wizard [01.04.2008 21:31:31]

#

Tarkoittanet sitä kun katsot lähdekoodia jonka selain on jo tulkannut?

Firefoxiin on saatavilla laajennus nimeltä 'html validator'. Tämän kun asentaa, niin kun otat lähdekoodin näkyviin, on siellä näppärä nappi: siisti tämä sivu.

Näin tämänkin sivun purkkakoodista tulee tämännäköistä:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<HTML XMLNS="http://www.w3.org/1999/xhtml" XML:LANG="fi" LANG="fi">
  <HEAD>
    <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=utf-8">
    <META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="fi">
    <TITLE>
      Ohjelmointiputka: Keskustelu: Yleinen keskustelu: Php koodin sisennys
    </TITLE>
    <STYLE TYPE="text/css" MEDIA="all">
@import "../css/sisalto.css";
    </STYLE>
    <STYLE TYPE="text/css" MEDIA="all">
@import "../css/pohja.css";
    </STYLE>

    <!--[if IE]><style type="text/css" media="all">@import "../css/pohja_ie.css";</style><![endif]-->
  </HEAD>
  <BODY BGCOLOR="#BDC5C9">
    <!--[if IE]>
<table id="pohja_ie"><tr><td id="pohja_td_ie">
<![endif]-->
    <!--[if !IE]>-->
    <DIV ID="pohja">
      <!--<![endif]-->
      <!--
<div id="logo"><img src="../img/putka.jpg" alt="Ohjelmointiputka" id="logo_img"></div>
-->
      <DIV STYLE="background:#3f80a3">

        <DIV ID="logo" STYLE=
        "background:url('../img/palkki2.jpg'); background-repeat:no-repeat;">
        </DIV>
      </DIV>

Kun orggis on tätä:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="fi" lang="fi"><head>
	<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
	<meta http-equiv="Content-Language" content="fi"><title>Ohjelmointiputka: Keskustelu: Yleinen keskustelu: Php koodin sisennys</title>
	<style type="text/css" media="all">@import "../css/sisalto.css";</style>
	<style type="text/css" media="all">@import "../css/pohja.css";</style>
<!--[if IE]><style type="text/css" media="all">@import "../css/pohja_ie.css";</style><![endif]--></head>


<body bgcolor="#bdc5c9">

<!--[if IE]>
<table id="pohja_ie"><tr><td id="pohja_td_ie">
<![endif]-->
<!--[if !IE]>-->
<div id="pohja">
<!--<![endif]-->
<!--
<div id="logo"><img src="../img/putka.jpg" alt="Ohjelmointiputka" id="logo_img"></div>
-->
<div style="background:#3f80a3">
<div id="logo" style="background:url('../img/palkki2.jpg');
background-repeat:no-repeat;">
</div>
</div>

progo [26.04.2008 19:52:45]

#

Vimillä riittää komento 1G=G. Sellainenkin ohjelma on kuin "indent".

Wizard [26.04.2008 20:20:57]

#

Ja aikaisemmin oli lukihäiriö: hanki itsellesi IDE alusta kuten Eclipse tai Zend Studio for Eclipse. Katso vaikka alkuun www.eclipse.org ja etsi sieltä PHP PDT (http://www.eclipse.org/pdt/).

Tuo tekee sisennyksiä automaagisesti ja osaa jopa syntaxiakin ensi alkuun.

-W-

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta