Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tiled karttaeditori

Mobel [30.03.2008 20:42:47]

#

Ajattelin kokeilla Tiled karttaeditoria projektissa, mutta en millään ymmärtänyt karttaformaattia, vaikka luinkin aihetta käsittelevän tutoriaalin kyseisen editorin sivuilta( http://www.mapeditor.org/tutorial.html ).

Elikkä jos joku kyseistä editoria käyttänyt voisi selventää, miten tilen spriten saa oikealle kohdalle itse pelissä. Lähinnä ihmettelen miten kartan datan sisältävästä rivistä saa tiedon tilen etäisyydestä origosta(koordinaatit) ja mistä voi päätellä mikä sprite kohtaan piirretään? Käytän omaa tilesettiä, josta kuvat haetaan, mutta data-tagien sisältöä en sitten ymmärräkään.
Lyhyesti: Miten luen kartan ohjelmaani tästä tiedostosta?

Tiedosto näyttää tältä:

<?xml version="1.0" ?>
<map orientation="orthogonal" width="32" height="32" tilewidth="24" tileheight="24">
  <tileset firstgid="1" name="Sewers" tilewidth="24" tileheight="24">
    <image source="tiledweb/files/tiles_pipes.png"/>
  </tileset>
  <layer name="Layer 0">
    <data encoding="base64" compression="gzip">
      H4sIAAAAAAAAAO3NoREAMAgEsLedAfafE4+s6l0jolNJiif18tt/Fj8AAMC9ARtYg28AEAAA
    </data>
  </layer>
</map>

Toki saa myös ehdotella muita karttaeditoreja jos vaikka ulostaisivat selvemmän karttatiedoston.

teksturi [30.03.2008 21:18:23]

#

Voisit myös tehdä editorin itse. Milläs kielellä noin muuten olet tekemässä peliäsi javallako? Se mihin tilet tulevat ja mitä ne ovat sijaitsee luultavasti tuossa pitkässä osassa "H4sIAA..", mutta se on kait jotenkin pakattu jos oikein ymmärrän.

petrinm [30.03.2008 21:26:59]

#

Koodattu base64:llä: http://mureakuha.com/koodikirjasto/535
ja pakattu gzipillä: http://www.gzip.org/

Mobel [30.03.2008 23:09:57]

#

Javallahan peliä teen Retropikzelin kanssa. Teinkin oman editorin, joka kirjoitti kartat omaan formaattiini, mutta ajattelin valmiin editorin käyttämisen tulevan helpommaksi. Kun karttoja alkaa tosissaan vääntämään oman editorin pienet puutteet ja epäkäytännöllisyydet alkoivat ärsyttämään siinä määrin, että päätin vaihtaa editoria.

Huomasinkin nyt, että kartan voi tallennusvaiheessa jättää pakkaamatta asetuksia rukkaamalla. Nyt pitää vain keksiä joku koodin pätkä, joka muuntaa Tiledin formaatin omaani. Luulisi tuon onnistuvan.

Kiitokset vastauksista!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta