Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Debian + XP + GRUB

Sähkömiäs [27.03.2008 20:31:16]

#

Master kovalevyllä on Debian ja siinä GRUB latain ja Slavella kovalevynä on XP ja pitäisi saada tuo GRUP tunnistamaan tuon XP:nkin. Tai jos tuo XP ei voi toimia slavella niin täytyisi saada tuolle kovalevyllä jossa on XP asennettua tuo GRUB. Kuinka nuo onnistuisivat? Olen aina tuon GRUBin asentanut järjestelmän asennuksen yhteydessä.

TsaTsaTsaa [27.03.2008 23:01:58]

#

Onnistuisiko jos lisäät /boot/grub/menu.lst:iin tämän sorttista:

title           Windows XP
root            (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader     +1

root-kohtaan todennäköisesti jotain muuta. Voisin lähteä veikkaamaan (hd1, 0), mutta en tosiaankaan tiedä.

Sähkömiäs [28.03.2008 14:25:06]

#

Kokeilin tuota jo ennen kuin tänne postasin ja valittaa jotain en muista nyt mitä. Mutta olen kuullut, että XP ei tahtoisi oikein SLAVEna toimia? Voisiko johtua siitä. Ja se kyllä oli tuo (hd1, 0), koska oli toisen kovon ekalla osiolla.

Dude [28.03.2008 16:56:44]

#

tietääkseni GRUBis on joku map komento jolla XPn sais luulemaan että se on ekalla kovolla. Kävin vielä googlesta kattomas niin pitäis varmaa laittaa map (hd1) (hd0).

Sähkömiäs [01.04.2008 22:22:57]

#

Asensin XP:n suosiolla masterille ja asensin samalle kovalevylle Debianin, jonka mukana tuli tuo GRUB ja lisäämällä tuonne GRUBIIN toisen kovalevyn järjestelmät sain sen kyllä sitten toimimaan. Eli toimii niinkuin pitäisi, mutta jos haluisin, että ekalla kovolla olisi vain tuo XP ja muilla kovoilla muut järjestelmät niin kuinka saisin tuon GRUBin asennettua tuonne ilman minkään linuxin asennusta? Toivottavasti joku ymmärsi. :D Ja sitten, että kuinka saan tehtyä Linuxiin käynnistimen joka avaa toisen kovon Windowssin ja kirjautuessani ulos Windowssista päätyisin takaisin Linuxiin? Vanhan kouluni koneissa oli tuommoinen touhu.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta