Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: GeneRally TrackEditorin suomennos

DudeDesign [23.03.2008 15:32:45]

#

Tulipa tässä tänä aamulla disassembloitua GeneRallyn rataeditoria siinä toivossa, että saisin sen suomennettua. Kaikki tarvittavat merkkijonot löytyivät, mutten pystynyt niiden arvoja muuttamaan ohjelmasta käsin, joten otin lusikan kauniiseen käteen ja käytin hexaeditoria käännöstyön tekemiseen. Tulos ei ole kaikin kohdin mairitteleva, sillä joissain kohdissa merkkejä piti suomenkielisessä sanassa olla saman verran tai vähemmän, kuin englannin vastaavassa, joten esim teksti "AI line" vääntyi suomennoksessani muotoon "AILinja". Esim "Save" tekstin jouduin jättämään sellaiseksi, koska "tallenna" on liian pitkä sana. Olisiko jollain kiinnostusta tähän käännettyyn rataeditoriin?

P.S. Korjasinpa myös yhden pienen jutun itse GeneRally pelissä. Vaikka kielenä olisi suomi, on pelitilassa kierrokset merkitty "laps" sanalla, joten korvasin sen tekstillä "kier"

tgunner [23.03.2008 15:44:32]

#

Kuulostaa hirveältä ajatukselta lukea pelissä sellaisia sanoja kuin "AILinja" tai "kier". Ei tietenkään millään pahalla, mutta kai siihen sorsaan voi tehdä muutoksia merkkijonojen pituuksienkin osalta? Jos disassembloit sen ja sit assembloit takas yhteen, ei heksaeditoria tarvita.

Blastex [23.03.2008 16:39:14]

#

Suomennetaanpas ensin se Dev C++...

DudeDesign [24.03.2008 17:41:56]

#

disassembloin tuon exe-tiedoston IDA Pro:lla, mutten tiedä miten sillä voi muokata kyseisiä merkkijonoja. Olen etsinyt kaikki valikot ja toiminnallisuudet läpi, enkä osaa muuttaa itse muuttujan (string) sisältöä, ainoastaan muuttujan nimeä.. :/

aegis [24.03.2008 21:59:46]

#

Käytä heksaeditoria. Itseasiassa notepadilläkin pystyy varmaan muokkaamaan.

Metabolix [24.03.2008 22:02:26]

#

aegis kirjoitti:

Itseasiassa notepadilläkin pystyy varmaan muokkaamaan.

Ja tämähän ei binaaritiedostojen kanssa pidä alkuunkaan paikkaansa, menee data aivan sekaisin.

DudeDesign [25.03.2008 09:29:54]

#

aegis kirjoitti:

Käytä heksaeditoria. Itseasiassa notepadilläkin pystyy varmaan muokkaamaan.

Ensimmäisessä viestissä kerroin, että jouduin juuri heksaeditoria käyttämään, koska IDA Prolla en saanut tulosta aikaiseksi.

Metabolix kirjoitti:

aegis kirjoitti:

Itseasiassa notepadilläkin pystyy varmaan muokkaamaan.

Ja tämähän ei binaaritiedostojen kanssa pidä alkuunkaan paikkaansa, menee data aivan sekaisin.

Tottahan se on, ettei notepadilla saa mitään tehdyksi, vaikka saisi jotain merkkijonoja muokattua, niin ongelmat alkavat kun tallentaa exe-tiedostona tuloksena saadun binaaritiedoston. Ei toimi.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta