Eli mitä nämä PUB -tiedostot oikein ovat? Muistaakseni olen lukenut, että PUB on jonkinlainen salausmenetelmä, sekä joissain ohjelmissa on mukana tälläisiä PUB -tiedostoja, jotka sisältävät jotain salatttua tavaraa... Eli onko kysymyksessä salaus, ja jos on niin miten tälläisen salauksen pystyy toteuttamaan vaikka VB:llä?
Ja toinen kysymys olisi, että mikä olisi paras kryptaus menetelmä exe -ohjelmiin? Mitä salasanojen kryptausalgoritmia esim. Windows -käyttää?
PUB-päätteisiä tiedostoja tekee ainakin Microsoft Publisher, mutta muistaksen jotain salausavaimia on tallennettu PUB-tiedostoihin. Vaikea sanoa tarkemmin.
Triton kirjoitti:
Mitä salasanojen kryptausalgoritmia esim. Windows -käyttää?
Olen lukenut jostain, että Windowsin kryptausalgoritmi on erittäin alkeellinen, ja että siitä pystyy jopa ihan päättelemällä sanoa mikä on sana selkokielisenä. Parempi on kehitellä oma salaus. Esim: Otat salausavaimen, lasket sen merkkien arvojen keskiarvon ja lasket näin saadun luvun avulla keskiarvon jokaisesta merkistä. Itse oli tälläinen aikoinaan aikomus tehdä c:llä.
paras taitaa nykyisin olla 3-des..
siihen löytyy joku koodivinkkikin jopa vb:lle(tai sit se oli vb.net ja pelkkä des tai jotai)
siin on vaa se et se tarvii aina sen tietyn mittasen avaimen salasanasta riippumatta, joten siihen tarttis tiivistefunktion..
edit:
juu, siellähän se: https://www.ohjelmointiputka.net/koodivinkit/
lainaus:
Olen lukenut jostain, että Windowsin kryptausalgoritmi on erittäin alkeellinen, ja että siitä pystyy jopa ihan päättelemällä sanoa mikä on sana selkokielisenä. Parempi on kehitellä oma salaus.
Ei ei eii! Ei mitään omia "salauksia"... Paras on käyttää vain ammattilaisten kehittämiä salausalgoritmeja.
Salausalgoritmin valinta riippuu käyttökohteesta. Lyhyeen dataan (kuten salasanat ja avaimet) asynkroniset algoritmit (kahden avaimen, public&private) ovat parhaita, ja suuriin tietomääriin syknroniset algoritmit (yhden avaimen). Käytännössä suuria tietomääriä salattaessa data salataan synkronisella salauksella, jonka avain puolestaan vielä salataan asynkronisesti.
lainaus:
tai sit se oli vb.net ja pelkkä des tai jotai
.NET:stä löytyy system.security.cryptography -nimiavaruudesta useisiin käyttötarpeisiin sopivia salausalgoritmeja, kuten synkronisia-, asynkronisia- ja hashausalgoritmeja. DES, TripleDES, SHA:t, DSA, MD5, Rijndael, RSA...
anttipanda kirjoitti:
Ei ei eii! Ei mitään omia "salauksia"...
Tuo oli vain esimerkki, ja vähemmään tärkeissä asioissa sekin toimii. Lisäksi, osaisiko joku kommentoida olisiko tuo jopa jotenkuten turvallinen, kun pitäisi tietää salausavain, jolla se on salattu. Ja tarkoitan nimenomaan että esim. tiedostoa salattaessa kysytään käyttäjältä salausavain. Kyllä tuon purkaminen hiukan enemmän taitaa kuitenkin taitoa vaatia. Tai sitten brute force.
brute forcellahan murtuu nykysin kaikki..
käytetystä ajasta sit vaa ei puhuta mitään :D
Niin no niin hän ne taitaa murtua. Saman tien lopetetaan salasanojen käyttö :D
Ei muuten murru ku tunkeen 1024bittisen avaimen 3 kertaa niin ei murru... Tai no murtuu jossain 60 vuodessa... ;) Mutta tottapuhuen kukaan ei varmaan jaksa niin pitkiä avaimia kirjoittaa...
vehkis91 kirjoitti:
Ei muuten murru ku tunkeen 1024bittisen avaimen 3 kertaa niin ei murru... Tai no murtuu jossain 60 vuodessa... ;) Mutta tottapuhuen kukaan ei varmaan jaksa niin pitkiä avaimia kirjoittaa...
No kun salaan esim. PGP:llä matskua, niin en itse kirjoita sitä avainta itse yhtään mihinkään. Kone sen hoitaa.
Minä vain kysyin, osaisiko joku kommentoida olisiko tuo turvallinen pienimuotoiseen käyttöön. Ideana oli että käyttäjä itse antaa haluamansa salasanan jota käytetään salaamiseen.
On se
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.