Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mikkiin lisää ääntä

Peksu [26.01.2008 22:48:23]

#

Eli mulla on Sony F-V220 (http://www.fdc.net.nz/include/showimage.asp?id­=77945) mikki ja pitäis saada kuuluun ääntä enemmä ku ventis puhuu. Tommosta mikkiähän yleensä pidetää kädessä suun lähellä mutta mulla se on about 40cm päässä suusta pöydällä ja sen takia jotain boostia siihen tarvis. Ventissä on Outboundi täysissä ja windowsin nauhoitussäätimissä voimakkuus täysissä. Käyttämällä nauhoitussäätimissä löytyvää mic boostia ääni rupee kuulumaan paremmin mutta pilaa laadun aivan kokonaan eli onko jotain muuta tapaa / ohjelmaa jolla sen saisi lujemmaksi?
Käyttis windows xp ja äänikortti Realtek AC'97

lapm [27.01.2008 07:46:18]

#

Tietysti voi yrittää kokeilla jollain sopivalla esivahvistimella mikrofoonin perään. Mutta huonolla tuurilla ääni alkaa silläkin leikkaamaan.

Et ole kokeillut esim. audacity ohjelmassa vaikkapa äänen normalisointia mikrofooni nauhoitukselle tällaisessa tapauksessa?

LaNu [27.01.2008 19:31:28]

#

Ehkä eniten tuohon voisi auttaa, että suuntaa mikin kunnolla ja käyttää sitä mikkiä kuten on tarkoitettu (joku pidike virittely?). Äänikorttien mikkietuasteen irvikuvat ei kovin huimiin suorituksiin kykene... USB-versioina noita saa johonkin hintaan, mutta tuskin tuota mikkiä varten sellaiseen kannattaa panostaa. Todennäköisesti ei paljoa voi vahvistaa signaalia ennenkö kohinat alkaa häiritsemään. Puhetta voi saada enempi esiin, jos on mahdollista käyttää efektejä (EQ/filtteröinnit). Vaan eipä taida Realtek sallia reaaliaikaisia (ilmeisesti kyse jostain nettipelistä?) efektejä sisääntuloihin.

Eli siis pähkinän kuoressaan: koita suunnata mikki paremmin tai hommaa joku headset :-)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta