Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Word-ongelma

punppis [22.01.2008 09:36:13]

#

Olisi vähän ongelmaa Microsoft Wordin kanssa. Versio on 2003. Mulla on tässä tälläinen 11 erilaista dokumenttia, jotka piti yhdistää yhdeksi isoksi manuaaliksi sisällysluetteloineen. Sain manuaalit yhdistettyä, mutta sivunumeroiden kanssa sisällysluettelossa on ongelmia. Sain selville, että dokumentissa on lukuisia "sectioneja", eli osia. Aina kun osa vaihtuu, sivunumerointi alkaa alusta. Googlettamalla sain selville, että section breakit (joka siis vaihtaa sectionin) saa poistettua, kun laittaa sen show/hide jutskun päälle. Kun show/hide on päällä, niin section breakit PITÄISI näkyä samanlailla kuin page breakit, eli viivoituksella, jossa lukee section break. Sain muutaman sectionin poistettua, mutta en löydä enään yhtä ainutta section breakkia, vaikka sectioneja on vielä neljä (4). Sectioneita ei välttämättä tarvitsisi poistaa. Toinen vaihtoehto on saada tietää, että miten saan sivunumeroinnin jatkumaan, vaikka osa (section) vaihtuu...?

Kuvat:
Show/hide (tämä on se show/hide jutsku ;D)
page break (samalla tavalla pitäisi siis section breakin näkyä)
sectionin vaihto (tässä esimerkki vaihtuvasta sectionista, jonka ei pitäisi vaihtua)

punppis [22.01.2008 11:55:11]

#

Okei nyt sain sectionit pois, section breakit oli kuvien alla :/

Toinen ongelma astuu kuvaan. Manuaalissa on siis 11 kappaletta. Jokaisen kappaleen sivuihin pitäisi saada ylätunnisteeseen sen kappaleen nimi.

Esim. jos sivut 1-10 käsittelee asiaa "Ohjelmointi" ja sivut 11-20 käsittelee asiaa "Koodaus". Niin 1-10 ylätunnisteissa tulisi olla "Ohjelmointi" kun taas 11-20 sivujen ylätunnisteissa tulisi olla "Koodaus".

Temsku [22.01.2008 12:13:08]

#

Jokainen kappale omalle sectionille. Näin saat aina yhden sectionin eli kappaleen ylätunnisteeseen kyseisen kappaleen nimen.

Sivunumeroinnin saa jatkumaan läpi koko dokumentin juoksevana, sectioneista riippumatta.

Temsku [22.01.2008 12:15:07]

#

Ja lisäys. Sivunumeroinnin saa juoksevaksi muotoilemalla sivunumerointia ylä/alatunnisteessa. Suomenkielisessä Wordissa on checkbox "Jatka edellisestä osasta", joka täytyy olla valittuna.

punppis [22.01.2008 13:54:11]

#

Mutta jos valitsen tuon "same as previous" - joka tässä enkkuversiossa on - niin silloin ylätunnisteeseen tulee myös edellisen sectionin teksti.

Temsku [23.01.2008 10:30:30]

#

Tuo sama teksti kaikissa sectioneissa johtuu siitä että ylä/alatunniste-työkaluriviltä on valittuna "linkitä edelliseen" (olisiko englanninkielisessä sitten tuoe "same as previous").

Samaiselta työkaluriviltä löytyy muotoile sivunumerot, jonka alta löytyy tuo aiemmin mainitsemani checkbox.

Nämä ovat siis kaksi eri asiaa, ja ainakin itselläni toimii varsin loistavasti niin, että eri sectioneissa on eri teksti ylätunnisteessa, mutta sivunumerointi juoksee nousevasti koko dokumentin läpi.

punppis [23.01.2008 11:46:24]

#

Okei, nyt toimii sivunumeroinnit ja headerit oikein. Yksi ongelma vain on. Ensimmäisessä sectionissa ei tarvitsisi olla ylätunnistetta ollenkaan. Poistin sieltä kaiken tekstin, mutta sinne jäi jostain kumman syystä harmaa rivi :O En tiedä mistä tälläinen tulee, enkä tiedä miten sen saisi poistettua. Apuja?!

http://punppis.arkku.net/header.jpg

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta