Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Prkl Vista

Sivun loppuun

E.K.Virtanen [12.01.2008 16:27:05]

#

Ostettiin uusi kone ja siihen vista.
Asetuksista laitettiin kieleksi englanti koska suomenkielinen käyttöjärjestelmä ei oikein tunnu hyvältä ja konetta käyttää myös ei suomea puhuvat henkilöt toisinaan.

No kuinkas kävikään. Kaikki tekstit ovat puhdasta suomea vaikka vista kyllä väittää kielen olevan englanti.

Pitää varmaan soittaa johonkin tukeen joka on auki joka kolma maanantai, auringon paistaessa ja joka kehoittaa resetoimaan koneen.

Merri [12.01.2008 16:33:46]

#

Noin tarkalleen, mistä asetuksesta on kyse? Muistaakseni useamman käyttöjärjestelmän kielen väliltä voi valita vain Ultimate ja Enterprise -versioissa. Pikainen googlaus näyttäisi olevan samaa mieltä. Muissa versioissa kieltä ei saa vaihdettua, muita lokaaliasetuksia kyllä.

E.K.Virtanen [12.01.2008 16:39:58]

#

Uutta asennusta tehtäessä valitsin asennus kieleksi englannin (jota ei voi enää myöhemmin vaihtaa) ja nyt tämä onkin suomeksi. Kolme silmäparia vielä paikalla ja jokainen sitä mieltä että kieleksi tuli varmasti laitettua se englanti joten "vahingon" mahdollisuus aika pieni.

squid [12.01.2008 16:47:28]

#

Mikähän versio vistasta mahtaa olla kyseessä? Kuten Merri tuossa jo sanoikin, vain Ultimatessa ja Enterprisessä voi tuon kielen vaihtaa, muissa on se minkä kielisenä se on satuttu ostamaan..

Merri [12.01.2008 16:49:37]

#

Kielen voi myös vaihtaa jälkikäteen Ultimatessa ja Enterprisessä. Muutoin löytyy kyllä Aluekohtaiset- ja kieliasetukset, mutta siellä voi vaihtaa vain päivämäärien muotoiluja, näppäimistöasetteluja, sijainnin ja vanhojen ei-Unicode -ohjelmien kielituen.


Muoks!
Minkä valmistajan kone on kyseessä? Valmistajat antavat mahdollisuuden joskus valita muutamasta vaihtoehdosta. Tällöin vika olisi koneen valmistajan ohjelmistossa, ei Vistassa. Tässä tapauksessa vain uudelleenasennus auttaisi, kunhan on ensin selvitettynä miten ongelma kierretään.

E.K.Virtanen [12.01.2008 16:52:49]

#

Home Basic versio käytössä.
Ihmettelen kovasti miksi sitten moista vaihtoehtoa edes tarjotaan jos sitä ei voi edes käyttää.

No ei voi mitään enää. Onneksi on tuon vaihtoehtoisen käyttiksen asennuslevyt tuossa vieressä :D

[edit]
Fujitsu Siemens Amilo LA 1703

Merri [12.01.2008 16:55:48]

#

Muistan tässä työasennuksen muutaman kuukauden takaa, jossa laitteen mukana tuli lappu siitä, että asennettaessa suomenkielinen käyttöjärjestelmä pitää valita listasta vaihtoehto English :D Vastaavasti englanninkielisen sai valitsemalla Suomen. En kylläkään muista enää oliko kyseessä Fujitsu vai HP vai joku muu.

peg [12.01.2008 17:39:27]

#

Aika kiva, Kreikan kielinen olisi ollut jo paha.

JoinTuanJanohon [12.01.2008 18:44:46]

#

Fujitsu Siemens Amillot ovat maailman huonoimpia läppäreitä. No jaa, ehkä Packard Bell on onnistunut väsäämään vieläkin huonomman läppärin. (Packard Bell -läppärissä Ctrl-näppäimen ja Fn-näppäimen paikka on vaihdettu???)

Jos joku käyttää esim. junassa Amilloaan, se häiritsee muita kanssamatkustajia, koska Amillon tuuletin huutaa kuin viimeistä päivää.

Kannattaisi vähän ensin miettiä, minkä läppärin hankkii, eikä suoraan marssia Gikanttiin silmät ympyräisinä ja suu vaahdossa hipelöimään jotain Amilloja ja Packard Bell:ejä.

HP (vähän kalliimpi HP), Dell (vähän kalliimpi Dell) ja Toshiba pitäisi olla suhteellisen turvallinen vaihtoehto. HP:ssä on poikkeuksetta mukana erittäin täydellinen Boottilevy-sarja. Dellin boottisarjasta saattaa puuttua esimerksi DVD:n poltto-ohjelmisto, tai muuta vastaavaa pientä. Dellin ajurit joutuu myös asentamaan ajuri-CD:ltä yksitellen, kun esim. HP asentaa kätevästi kaikki ajurit automaattisesti.

Varmaan tänne vois joku koota listan nyrkkisääntöjä, mitä läppärin hankinnassa pitää huomioida. Ainakin mä vaatisin vielä boottilevysarjaan XP:nkin. Ehkä se Vista saadaan toimimaan parin kolmen vuoden aikana. Tiedä häntä, olisivat jääneet NT:hen, ja jatkaneet sen kehittämistä. Joidenkin mielestä NT 4.01 on/oli Mikrosöftin vähiten bugittava käyttöjärjestelmä.

squid [12.01.2008 18:50:25]

#

On se kumma miten sulla tuntus olevan ongelmia vähän kaiken kanssa? Ootko varma ettei ole vain siellä korvien välissä?

Blaze [12.01.2008 18:58:19]

#

JoinTuanJanohon kirjoitti:

Fujitsu Siemens Amillot ovat maailman huonoimpia läppäreitä.

Rikkinäisen Amilon omistajana allekirjotan väitteen. Pysykää loitolla.

JoinTuanJanohon [12.01.2008 22:03:09]

#

Joo, yhdellä työkaverilla oli tuollainen mukamas vähän kalliimpi työ-Amillo. Työskenneltiin joskus eaa. samassa työhuoneessa. Kun se vätys lähti kotiin, ja jätti Amillonsa siihen työpöydälle, niin pääsin tutustumaan sen läppärin tekniikkaan noin päällisin puolin.

Tuuletin huusi ja pyöri täysillä koko ajan. Kun kokeilin kämmenellä lämpöä läppärin alta, sain lähes kolmannen asteen palovamman. Parasta siinä Amillossa oli, että virtapiuha oli vedetty etupaneeliin. (Olisi mielenkiintoista tietää, mitä näitten Amillo-insinöörien päänahkojen alla oikein möyrii. Jos nimittäin yrität tehdä Amillolla töitä sylissä, virtapiuha on ikävästi edessä.)

Olisiko syy jossain jaetussa näyttömuistissa, tai ylikellotetussa prosessorissa, tai yksinkertaisesti vain emossa, josta kapasiteettiin nähden on revitty väkisin 133 prosenttia. Joka tapauksessa, jos Amillosi on alle kuukauden vanha, palauta se herran tähden kiireellä takaisin heti huomenna Gikanttiin, ja vaadi rahasi pois.

Laita muutama sata euroa lisää, ja osta vaikka joku Dell Precision M90, tai vastaavilla ominaisuuksilla HP:n tai Toshiban pläjäys.

Juice [13.01.2008 10:20:50]

#

JoinTuanJanohon kirjoitti:

Ehkä se Vista saadaan toimimaan parin kolmen vuoden aikana.

<offtopic><wanha>Uusimman Kuluttaja-lehden mukaan Hollannin kuluttajavirasto tmv. elin oli suositellut pysymään loitolla Vistasta ja käyttämään esim. Macia tai Linuxia :p</wanha></offtopic>

E.K.Virtanen [13.01.2008 17:01:24]

#

Ei sillä että vistaa mitenkään haluaisin. Koneeseen on jo asennettu ei-microsoft käyttöjärjestelmä ja kivasti toimii jahka saa wlanin viriteltyä kuntoon.
Ajattelin vain että olisi sen visvan jättänyt kun se kerran siinä oli jo mukana mutta kun edes englanniksi saa sitä käyttöön niin hävitettiin se kokonaan. Oli muutenkin niin hidas että emäntä 2h käytön jälkeen jo kysyi voisiko sen sieltä kokonaan hävittää tilaa viemästä :D

Ainakaan tämä meidän amilo ole mitenkään äänekäs eikä lämpenekään kovin pahasti. On se tuossa nyt ollut jo 24h putkeen päällä.

HP tai Dell olisi ollut mukavin hankinta mutta olosuhteiden pakosta piti tuo fujitsu nyt ottaa, siitä ei sen enempää kun joskus asiat vaan menee kuten niiden ei haluaisi menevän.

Tume_T [16.01.2008 08:51:55]

#

JoinTuanJanohon kirjoitti:

HP:ssä on poikkeuksetta mukana erittäin täydellinen Boottilevy-sarja. Dellin boottisarjasta saattaa puuttua esimerksi DVD:n poltto-ohjelmisto, tai muuta vastaavaa pientä. Dellin ajurit joutuu myös asentamaan ajuri-CD:ltä yksitellen, kun esim. HP asentaa kätevästi kaikki ajurit automaattisesti.

Niin tuo HP:n puuttilevysarja on varsin hyvä jos sellainen vain tulee mukana. Omassa HP:n läppärissä ei tullut mukana mitään levyjä vaan recovery oli kovolla. Voihan tuon recovery levy sarjan tietty itse tehdä, mutta kyllä tuo minusta pitäisi mukana tulla.

ByteMan [16.01.2008 09:45:26]

#

ei se mua mitenkää häirinny ku se levy piti polttaa ite.....(hp läppäri kans..)

JoinTuanJanohon [16.01.2008 13:50:11]

#

Tume_T kirjoitti:

JoinTuanJanohon kirjoitti:

HP:ssä on poikkeuksetta mukana erittäin täydellinen Boottilevy-sarja. Dellin boottisarjasta saattaa puuttua...

Niin tuo HP:n puuttilevysarja on varsin hyvä jos sellainen vain tulee mukana. Omassa HP:n läppärissä ei tullut mukana mitään levyjä vaan recovery oli kovolla...

Niin ja sen vuoksi kirjoitin sulkuihin sivuhuomautuksena: HP (vähän kalliimpi HP), Dell (vähän kalliimpi Dell)... Yleensä korin anttilat, yms. myivät noita 999 € tai 599 € -läppäreitä, joista ei oo pitemmän päälle muuta kuin harmia.

Tume_T [17.01.2008 08:53:43]

#

No joo, eihän siitä tietty suurta harmia tai vaivaa ollu... No meni siihen se 8 cd-levyä vaihtoehtoisesti olisi mennyt 2 dvd-levyä, mutta ei juuri silloin sattunut olemaan sellaisia.

Mutta niinkus periaatteessa jos ostaa tietokoneen käyttiksellä varustettuna niin minunmielestä pitäisi edes käyttiksenasennus cd tulla mukana.

Niin ja en nyt sitten tiedä mikä lasketaan vähän kalliinpaan luokkaan, mutta tää mun hp makso tossa kesällä muistaakseni ~1400e.

Otin tän läppärin Vistalla, kun ajattelin että samapa se on tuokin käyttöjärjestelmä opetella. Ja päätöstäni vielä helpotti se kun kaikki erikoisohjelmiemme tuottajat vakuuttelivat kovasti, että kyllä kaikki toimii vistassakin ihan ok. Samoin domain admin vakuutteli, ettei mitään ongelmia tule olemaan tuon käyttiksen suhteen...

Nooh mitä tämän kanssa muuta on ollut kuin ongelmia... Domainin alla ei aluksi admin oikeudet toimineet, eikä yksikään erikoisohjelmistamme toiminut... Harmaitahiuksia ja paljon... No nyt nuo erikoisohjelmat on saatu viilattua myös vista yhteensopiviksi ja admin oikeudetkin ovat käytössä. Mutta on tässä vielä kaikenlaisia pieniä bugeja, että sp1 odotellessa.

msdos464 [21.01.2008 18:07:03]

#

Blaze kirjoitti:

JoinTuanJanohon kirjoitti:

Fujitsu Siemens Amillot ovat maailman huonoimpia läppäreitä.

Rikkinäisen Amilon omistajana allekirjotan väitteen. Pysykää loitolla.

Itsellä käytössä juuri nyt Amilo Si 1520 (vikasta numerosta en ole ihan varma). Itsellä ei ole ollut mitään pahempia ongelmia.. Vasen shifti oli jotenkin yliherkkä mutta se korjautui kun sitä vähän "repi" sormilla ylöspäin. Näyttö välillä särisee mutta se korjaantuu kun vähän taittelee :D Mutta ei siis missään nimessä susipaska kuten edellisistä kommenteista voisi ymmärtää.

Onkohan näissä sitten suuriakin mallikohtaisia eroja laadussa? Päältä ei ole mitenkään erityisen lämmin, paitsi hieman oikean kämmenen alta (kovo taitaa olla siinä). Normaali käytössä kun prossun käyttöaste on 5% paikkeilla ei tuuletinkaan metelöi. Jos on 50% käyttöasteella minuutin tai pari niin sitten rupeaa kyllä pitämään mökää.

Liittimiä ei ole edessä mitään, ainoastaan SD kortin lukija mutta sinnekkin kortti uppoaa kokonaan niin ei ole tiellä. Laajennettavuutta on 4 x USB, Firewire, DVI ja S-video.

Jossakin Fujitsun läppärissä oli tosiaan ainakin kuulokeliitäntä etupaneelissa. Onneksi tässä ei :)

Blaze [21.01.2008 18:53:45]

#

msdos464 kirjoitti:

Itsellä käytössä juuri nyt Amilo Si 1520

Oma raatoni on L1300.

msdos464 kirjoitti:

Jossakin Fujitsun läppärissä oli tosiaan ainakin kuulokeliitäntä etupaneelissa.

Tässä minun juurikin.

<avautuminen>
Toi mun kävi niin kuumana, että kananmunan ois varmasti voinu paistaa pohjassa, ja piti silti kovempaa meteliä ku mun pöytäkone. Ja kun se meteli viien minuutin käytön jälkeen alko, ei se loppunu ennenku koneen sammutti.
Koko rakenne haisi halvalta, esim. näyttö hinkas näppäimistöä vasten niin, että näytön pinnasta näky näppäimien ruudut.
Akku kesti (uutena) vajaan pari tuntia.
Ja kesti tosiaan mun kevyttä käyttöä kolmisen vuotta.
</avautuminen>

JoinTuanJanohon [26.01.2008 01:16:30]

#

Itse vihasin joskus Dellejä, koska niiden näppäimistössä ei ollut ääkkösiä ja öökkösiä. HP:n ja Toshiban läppäreistä on pelkkää hyvää sanomista. Nykyinen läppärini on Dell Precision M90 (ääkkösillä ja öökkösillä), joka on kyllä ylittänyt kaikki odotukset:

1) Läppärin kovalevy ei pidä minkäänlaista ääntä. Hyvä.

2) Tuuletin ei häiritse, koska se on jotenkin äänieristetty ja käynnistyykin vasta ankarassa laskennassa. Silloin tuulettimesta kuuluu tasainen pieni hurina.

3) Näytön resoluutio on 1920*1200 pikseliä.

4) Kaikki pikselit toimivat (tällä mallilla taisi olla 100% pikselitakuu).

5) Liitäntöjä on enemmän, kuin mitä niitä on tarvinnut.

6) Käyttöjärjestelmä on XP SP 2:lla, ja Dell on onnistunut valitsemaan XP:tä miellyttävät ajurit ja komponentit, koska häiriöitä ei ole.

jessenic [29.01.2008 20:30:27]

#

en ole minä nähnyt yhtään dellin läppäriä, joka olisi pitänyt kovaa meteliä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta