Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Flash ja Java

Triton [05.01.2008 19:09:05]

#

Mua kiinnostaisi toi Flash peliohjelmointi ja sisällön tuotto, mutta eipä näytä sovelluksia löytyvän, kun ainoastaan noi Adoben julkaisemat jumalattoman kalliit softat... Löytyykö suomalaisia foorumeja, jotka käsittelisivät lähinnä Flash -pelejä ja ActionScript ohjelmointia?

Ja toinen kysymys olisi, että kuinka suuri "kilpailija" Java on Flashia ja ActionScriptiä vastaan, että saako pelijä toteutettua samalla tavalla/kautta yhtä toimivasti ym... Ilmeisesti Javalla ei sitten internet sivujen ulkoasuja ei pysty tekemään...vai?

Mobel [05.01.2008 20:12:15]

#

Ainakin Apukeittiöstä löytyy kohtuu hyvä foorumi ja muutakin asiaa Flashista: http://www.apukeittio.fi/

Flashia en ole kovin paljoa käyttänyt, mutta Javasta voin jotain sanoakin. Javalla saa kyllä pelejä tehtyä ja se on muutenkin "tehokkaamp" ActionScript-skriptikieleen verrattuna. Javan syntaksi vastaa C/C++:aa(nyky-Java on lähes yhtä "tehokastakin") ja yleensä IDE:tkin ovat vastaavia, joten Javalla koodaminen vastaa tavallisten sovellusten ohjelmointia, joita sillä myös voi tehdä. Appletit tietty pyörivät nettiselaimella Flash-sovellusten tapaan, mutta Flashin graafista kehitysympäristöä en ainakaan Java-puolella ole tavannut.

Internet-sivuja tuskin Javalla kannattaa alkaa koodaamaan(Applet-tekniikalla), mutta JavaServerPagesilla sitä voi avustaa(vastaa toiminnoiltaan käsittääkseni suunnilleen PHP:ta, mikä yleensä on parempi vaihtoehto). JavaScriptiä ei tule sekoittaa oikeaan Javaan.

Henkilökohtaisesti pidän Javasta sen monipuolisuuden vuoksi ja suuremmat kokonaisuudet luonnistuvat siltä paremmin, kuin Flashilta. Tästä esimerkkinä Runescape, jonka clientti on toteutettu Java-applettina.

Toivottavasti en liiemmin mitään virheitä kertoillut.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta