Täällä on näemmä ennenkin pulistu tuosta F-sekurin virustorjuntaohjelmiston fssm32.exe maailmanlopun prosessista. Onko nyt olemassa mitään asetusta tai tapaa, jolla tuon perkeleen saisi eliminoitua? Prosessin tappaminen ei auta mitään, koska se perkele änkeää heti takaisin henkiin ja jatkaa turhanpäiväistä tiedostojen plaraamistaan aamusta iltaan, päivästä toiseen, jne.
Onko se F-sekuri ajatellut asian niin, että tietokoneen oleellisin käyttötarkoitus on heidän typerän fssm32.exe ohjelman ajaminen, ja kaikki muu (esim. varsinainen työ) on toisarvoista. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä näitten jauhopäitten päänahkojen alla oikein möyrii, kun ovat jossain suuressa palaverissa päätyneet tuollaiseen loppuratkaisuun, että "Joo, tehdään tuosta fssm32.exe:stä sellainen, että se käyttää kaikki koneen resurssit, niin eikös se silloin olisi kätevä ja erityisen moderni ratkaisu."
Näen kaks tapaa:
a) hanki sellanen virustorjuntaohjelmisto, joka ei syö kaikkia koneen tehoja
b) hanki sellanen käyttis, jossa ei tarvitse ajaa virustorjuntaohjelmistoja
Niin, ja bonuksena
c) vaadi F-Securelta rahat takasi
Tuossa sen taas huomaa, mikä isojen firmojen pampuilla on mielessä: Raha. Ajatellaan, että kaikki, jotka haluavat ajaa ohjelmia, omistavat hillittömät superkoneet ja vaikka eivät omistaisikaan, rahaa kilahtaa silti kassaan. Miksi isojen firmojen koodarit eivät voi lähteä liikkeelle samasta lähtöajatuksesta kuin virusten kirjoittajat; ohjelmista tehdään yhtä aikaa monipuolisia, kevyitä ja huomaamattomia. Monet harrastelijakoodarien ohjelmat ovat myös erittäin kevyitä, mutta samalla monimutkaisia. Silmäkarkista on tingitty käytettävyyden parantamiseksi. Tämä on oikea asenne.
Anteeksi tämä ohi aiheen viuhahtanut avautuminen.
Eiköhän ole aika siirtyä Avast! Antivirus -ohjelmaan. Ilmainen, syö todella vähän resursseja ja käynnistyy nopeasti. Eikä ole ainutkaan virus tullut läpi. En todellakaan ymmärrä miksi ihmiset maksavat noista virusohjelmista, kun saavat vain paskaa niskaan.
Käytin F-securea n+1 vuotta, kaupalliseksi ohjelmaksi kyseinen softa oli käsittämättömän buginen ja raskas. Äänestäkää lompakollanne ja vaihtakaa softaa, vaikkapa juuri Avastiin. Käyttöjärjestelmän vaihto olisi vieläkin parempi toimenpide.
avast! on tosiaan aika loistava ohjelma ilmaisuudestaan huolimatta, lämpimästi suositellaan tästäkin suunnasta. Sen olemassaoloa hädintuskin huomaa, ainoat häiriöt ovat päivitysilmoitukset ruudun oikeassa alareunassa.
<häpeilemätön mainos>
Jos joku yritys tahtoo lisenssejä, niin niitä saa meikäläisen kautta. Samalla tukee suomalaisia pienyrityksiä ^_^
</häpeilemätön mainos>
Muuten kun tuolla sanotaan, että Avast lisensoidaan yritys ja kaupalliseen käyttöön "per user" niin se ilmeisesti tarkoittaa, että yhdellä lisenssillä sen saa asentaa saman käyttäjän kaikkiin koneisiin. Eli esim. työkoneeseen, kotikoneeseen, läppäriin.
Edit: Pricelistin puolella taas sanotaan per PC. Eivät näköjään osaa päättää.
Se menee konekohtaisesti, mutta käsittääkseni joustaa että jos kone vaihtuu, niin lisenssi siirtyy mukana kunhan vanhasta koneesta otetaan avast pois. Kunhan käytössä olevien lisenssien määrä ei ylitä rajaa, niin kaikki ok.
En ole se avast!-expertti tosin, minä vain hoidan aina ne asentelut koneille jos asiakas ei itse sitä suorita.
Kyllä F-sekurin luulisi kestävän asiakkaiden kokemukset ilman sensuuria (mutta eipä kuulu mulle). Joka tapauksessa varsin kätevä ratkaisu oli uninstalloida koneesta koko F-sekurin p***a virustorjuntaohjelmisto, ja laittaa tilalle tuo Avast. Hermot ovat saaneet jo levätä muutaman päivän, koska tuon fssm32.exe:n rouskutusta ei tartte enää seurata.
F-sekurille vain tiedoksi, etten voi suositella surkeaa ohjelmistoanne edes ilmaiseksi saatuna. Teidän olisi syytä pitää siellä kabineteissanne kriisipalaveri, ja korjata tuo fss32.exe:n tehonsyöntiongelma. (Kysymyksessä lienee ohjelmabugi, joka rupeaa syömään tehoja sen jälkeen, kun kovalevyn esim. siivoaa.)
JoinTuanJanohon kirjoitti:
F-sekurille vain tiedoksi, etten voi suositella surkeaa ohjelmistoanne edes ilmaiseksi saatuna.
Itsehän olisin saanut kyseisen ohjelmiston ilmaiseksi (yliopiston kampuslisenssi), mutta aiemmista kokemuksista viisastuneena asensin läppäriini AVG:n. Kuinkahan pahasti F-Secure hurjistuu, jos koneelta todella sattuukin löytymään jokin satiainen? :)
tkarkkainen kirjoitti:
JoinTuanJanohon kirjoitti:
F-sekurille vain tiedoksi, etten voi suositella surkeaa ohjelmistoanne edes ilmaiseksi saatuna.
Itsehän olisin saanut kyseisen ohjelmiston ilmaiseksi (yliopiston kampuslisenssi), mutta aiemmista kokemuksista viisastuneena asensin läppäriini AVG:n. Kuinkahan pahasti F-Secure hurjistuu, jos koneelta todella sattuukin löytymään jokin satiainen? :)
Tuskin löytyy. :P
Mutta eikö F-Secure ollut aikoinaan ihan laatuohjelma?
Edit: Kappas, katsokaapa mitä fssm32.exe ehdottaa firefoxin pikahakuun, ja mitä googlesta löytyy. Et ole ainoa joka painii ongelman kanssa.
matpit kirjoitti:
...katsokaapa mitä fssm32.exe ehdottaa firefoxin pikahakuun, ja mitä googlesta löytyy. Et ole ainoa joka painii ongelman kanssa.
Joo, jotain puolisen sataa sivua löytyy älämölöä fssm32.exe prosessista, joten me entiset ja nykyiset F-sekurin asiakkaat emme todellakaan ole yksin ongelman kanssa. Joudumme jatkuvasti repimään uusia pelihousuja, koska prosessi on kerta kaikkiaan niin ärsyttävä, ettei paksuimmatkaan pelitrikoot kestä kuin hetken.
F-sekurin kabineteissa olisi syytä ruveta hahmottelemaan fläppitauluille toisenlaisia ja vähemmän kapasiteettia syöviä viruksentorjuntametodeja.
JoinTuanJanohon kirjoitti:
F-sekurin kabineteissa olisi syytä ruveta hahmottelemaan fläppitauluille toisenlaisia ja vähemmän kapasiteettia syöviä viruksentorjuntametodeja.
Paitsi että seuraavahan version pitäisi olla kohta jo myynnissä ellei jo ole. Ytimen pitäisi olla selkeästi kevyempi kuin edeltäjiensä, mitä on mainospuheisiin ja hypetykseen uskomista. Kannattaa silti muistaa että kyseessä on silti vain mainoslauseet.
Palvelimissa F-secure on kyllä ollut ihan kuningas. Ei ole edes 2002 hankituilla reaaliaika palvelimilla näkynyt resurssipulaa. Mutta vanhassa läppärissä F-secure on yhtä hitautta ja kovalevyn ruksutusta.
Kun kokeilemaan pääsin, niin F-securen 2008 versiossa tuota prosessia ei enää aivan tuolla nimellä tunneta, vaan se on muutettu FSM32.exe:ksi. Ilmeisesti tuo yhden ässän poisto vapauttaa aika paljon muistia, kun tällä hetkellä kyseinen prosessi vie vain 1116kt muistia(Vistassa). GUI-komponentti taas syö kampaa 2692kt:n verran. Mielestäni tuo on ihan mukava pudotus, kun muistelee viime version 66 000kt:n muistin kulutusta.
Mitenhän vanhasta F-Securesta mahtaa olla tossa tapauksessa kyse?
Mobel kirjoitti:
Kun kokeilemaan pääsin, niin F-securen 2008 versiossa tuota prosessia ei enää aivan tuolla nimellä tunneta, vaan se on muutettu FSM32.exe:ksi...
Ei kannata vielä ryhtyä käsien taputteluun ja raikuviin aplodeihin, sillä fssm32.exe on eri prosessi kuin FSM32.exe.
fssm32.exe herää hönkimään vasta sitten, kun uuden boottauksen jälkeen on päässyt nauttimaan hetken nopeasta koneesta. Kun kovalevy alkaa pirstoutumaan, lisäät ja poistat tiedostoja...vasta silloin F-sekurin ydin kutsuu tätä maailmanlopun fssm32.exe -prosessia, joka rupeaa plaraamaan kovalevyä aamusta iltaan, ja päivästä toiseen.
Kyllä minunkin tuoreessa muistissa on vielä parin kuukauden takainen boottaus. Ei se fssm32.exe silloin heti alkanut harmaita hiuksia kasvattamaan. Muistaakseni ensimmäisen kovalevyn siivouksen jälkeen se piru rupesi vasta vaivaamaan, vatkaamaan ja rouskuttamaan kovalevyä.
Näin on laita 2008 -versionkin suhteen, valitettavasti.
Edit edelliseen: Ja eikö sitä käyttöjärjestelmää saada pikkuhiljaa jo tungettua nopeaan flash-muistiin? Sitten siellä olisi tilaa vielä akuuttien sovellusten asentamiseen?
Edelleen koko kovalevy korvattaisiin 64 GB:n muistikalikalla? Luonnollisesti optiona voisi maksaa itsensä kipeäksi 2048 GB:n datakapasiteetista. Tai kun nuo 64-bittiset tekevät tuloaan, niin miksi ei saman tien olisi suora ja efektiivinen 64-karvainen osoiteväylä 264 muistiavaruuteen?
No siksi, että rahastetaan ensin vanha tekniikka pois. Mikäs kiire tässä on. Kaikki shakkiasemat muutoin mahtuisivat 2320 muistiavaruuteen. Tuolloin prosessorin bittisyys olisi kuitenkin todennäköisesti jo tuplattu, joten muistiavaruutta olisi käytössä 2512 bittiin asti. Hmm...mitähän noilla lisäbiteillä oikein tekisi...sitten joskus.
JoinTuanJanohon kirjoitti:
Hmm...mitähän noilla lisäbiteillä oikein tekisi...sitten joskus.
Sitä samaa ku nytkin: tallentais warea? :)
Taidampa lähetellä palautetta F- Securelle, kunhan ehdin. Tosin, ehkäpä "muutama" muu on sinne jo lähetellyt tuosta kyseisestä ongelmasta :P
Koulussa muuten on F- securen ohjelmat, ja taidan ihan piruuttani katsoa seuraavalla kerralla, näkyykö taskmrg.exe:ssä fssm32.exe:ä. Koulussa tosin on päivitetty viruksentorjunnat niin kauan aikaa sitten, että F- secure vilkuttaa punaista huutomerkkiään siellä alakulmassa jo varmaan neljättä vuotta :P
[piilomainos]
Avast! on hyvä ohjelma, joka minullakin oli vanhassa koneessa. Nykykoneessa se ei pelitä :(
[/piilomainos]
PS. Ohjelmointiputkan palvelimen kello on näköjään väärässä parilla tunnilla. Lähetin tämän viestin klo 22:56 enkä 20:53!
Öh... Meillä tuo "maailmanlopun ohjelma" on kyllä päällä, eikä merkittävästi hidasta konetta... "F-Secure Antivirus for Workstations"...
Minä käytän Avira antivirusta, eikä viruksia oo pahemmin näkyny...
Minä käytän Linuxia, eikä viruksia oo pahemmin näkyny... :)
Joo ei munkaan Ubuntussa niit oo... ;)
Tällein offtopikkina, NOD32 on hyvä virustentorjuntasofta Windowsille. Suurimmalti osalta assemblyllä kirjoiteltu niin ei syö juuri ollenkaan tehoja, eikä niin hook-pohjainen ja epävakaa kuin joku Kaspersky. Ihanaa että edes slovakit vielä osaavat :)
http://en.wikipedia.org/wiki/NOD32:
NOD32 is written largely in assembly code, which contributes to its low use of system resources and high scanning speed. NOD32 can process more than 23MB per second while scanning on a P4 based PC and, on average, uses less than 20MB of memory in total. The physical RAM used is often just a third of that.
Maksullinen tosin, mutta jos itse olisin jostain virustentorjuntasoftasta maksamassa niin tästä.
Mahtaako olla enää juurikaan väliä onko softa kirjoitettu assemblyllä tai jollain hieman korkeamman tason kielellä. Nykyään tuntuu pikemminkin siltä että assysoftat ovat niitä bugisimpia, ja usein myös hitaampia. Nykyiset C-kääntäjätkin kun osaavat automaattisesti tehdä hyvää työtä optimointipuolella.
"less than 20MB of memory in total" -> Mulla ainakin AVG antivirus käyttää ~5Mt, että eipä tuo 20Mt ole niin kummoinenkaan luku.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.