Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Käyttäjäoikeudet

juhaz [24.12.2007 09:34:14]

#

Ajattelin ryhtyä huvin vuoksi kehittelemään eräänlaista shelliä freedosiiin quickbasicilla, jossa olisi käyttäjiä ja käyttäjäoikeuksia niin, että joku käyttäjä ei voi käyttää esimerkiksi jotain ohjelmaa ja toinen voi, mutta en keksi oikein mitään järkevää keinoa sen toteuttamiseen (ilmeisesti tämä loma aiheuttaa, kun ei oikein järki juokse minkään muunkaan asian osalta täydellä voimalla :D) niinpä ajattelin kysyä täällä apua ainakin itse idean toteuttamiseen.

Hitto, kun ei pysty mitään tietokantaa käyttämään... sillä tämä olisi helppo toteuttaa.

EDIT: Ehkä jos käyttäisi koodivinkeistä löytyvää ini-tiedoston käsittelyaliohjelmia. Täytyy tutustua niihin tarkemmin.

Metabolix [24.12.2007 12:59:08]

#

Mikä kohta on ongelmana?

Voit käyttää aivan hyvin mitä tahansa tekstitiedostoa, tietoturvan kannalta asia on aivan sama. Jotenkin vain pitää estää käyttäjiä käsittelemästä tuota tiedostoa. Yksi mahdollisuus voisi olla, että shellin käynnistyessä tiedosto ladataan muistiin ja suljettaessa vasta tallennetaan takaisin levylle. Tässä on kuitenkin se vaara, että tiedot menetetään, jos shelli kaatuu.

Formaatiksi voisi ehkä valita sellaisen, että joka käyttäjän kohdalla ilmoitetaan ensin käyttäjänimi, salasana ja oletusarvoinen suojausasetus siitä, saako ohjelmia ajaa vai ei. Sitten peräkkäisillä riveillä listattaisiin käyttäjän yleissäännöstä poikkeavat ohjelmat. Tiedoston kunkin rivin merkityksen voisi merkitä vaikkapa lisäämällä rivin alkuun ylimääräisen kirjaimen.

K Metabolix   # käyttäjä
S Et_ArVaA    # salasana
A Sallittu    # oletusasetus
P fdisk.exe   # poikkeukset (kielletyt ohjelmat)
P format.com

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta