Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Pari pientä kysymystä...

Aloittelija3 [05.12.2007 16:59:59]

#

Ihan ku joskus pääsisin siihen vaiheeseen.. mutta miten ohjelmien versiot päätetään? Että pieni muutos on 1.1 ja Iso muutos on 2.0?

Ja voiko sähköpostiviestistä nähdä IP-osotetta? Ja jos lähettää sen joltain nettisivulta niin mikä IP siinä näkyy, jos mikään? Ei sillä, että meinaisin jotain tappouhkauksia lähettää.... :) ehen toki.... :)

Blaze [05.12.2007 17:36:10]

#

Aloittelija3 kirjoitti:

Ihan ku joskus pääsisin siihen vaiheeseen.. mutta miten ohjelmien versiot päätetään? Että pieni muutos on 1.1 ja Iso muutos on 2.0?

Sen mukaan, miltä itestä tuntuu. Idea on tuo, mitä itsekin sanoit.

Aloittelija3 kirjoitti:

ja voiko sähköpostiviestistä nähdä IP-osotetta?

Posteihin jää niin lähettäjän, kuin kaikkien niiden palvelimien osotteet, joitten läpi posti kulkee matkallaan vastaanottajalle.
Havainnollistava kuva: http://blaze.dyndns.ws/~blaze/mailheaders.png

Aloittelija3 kirjoitti:

Ja jos lähettää sen joltain nettisivulta niin mikä IP siinä näkyy, jos mikään?

Sen koneen, jolta posti lähtee, eli sen veppisivua hostaavan koneen.
Fiksu postinlähetyspalvelu tietty loggaa sen palvelua käyttäneen koneen (=sun) osotteen, jotta nuo tappouhkausten lähettäjät voiaan tarvittaessa selvittää.

ajv [05.12.2007 18:43:47]

#

Aloittelija3 kirjoitti:

Että pieni muutos on 1.1 ja Iso muutos on 2.0?

1.x korjataan bugeja ja sit ku v1 saadaan vihdoin kuntoon, ni julkastaan enemmän ominaisuuksia ja parannuksia sisältävä v2 - ja kasa bugeja :)

Edit: oikeasti riippunee varmaan paljolti softafirman / koodarin käytännöstä ja softasta ylipäänsä. Omissa harraste-jutuissa en ole ikinä versioinu mitään. Ei kuitenkaan sillä, etteikö se oikeasti olisi suotavaa.

DudeDesign [09.12.2007 19:55:29]

#

1.0 (Valmis uusi versio, ei enää kehitysversio.)
1.1 (Jotain uusia ominaisuuksia, ensimmäinen numero versionumeron jälkeen merkkaa uusia ominaisuuksia (toiminnallisuutta))
1.1.2 (Seuraava numero tarkoittaa korjausta, eli vaikka bugikorjauspakettia)
1.1.2.179 (Viimeinen numero on build numero. Esim FireFoxissa on Nightly Buildseja, joissa viimeinen versionumero vaihtuu usein.)

Itse en näitä kuitenkaan ohjelmakehityksessäni aina noudata, vaan joskus tulee vähän sooloiltua ja tehtyä versionumerointia vähän miten sattuu.... :)

Pekka Karjalainen [09.12.2007 22:54:46]

#

Yksi ohjeviitta versionumeron muuttamiseen on yhteensopivuus vanhempiin versioihin. Yleinen käytäntö on, että yhteensopivuutta ei rikota, jos pieni versionnumero vaihtuu, esim. 1.2:sta 1.3:een. Jos taas 2.0:n siirrytään, ei tällaisia takeita ole.

Yhteensopivuus voi tarkoittaa esim. kirjaston yhteydessä sitä, että rajapintaa ei muokata, tai ohjelman tapauksessa sitä, että eri versiosta talletettu tiedosto avautuu yhteensopivassa ilman erityisiä muutoksia. Sekin on jokaisen kehittäjän itse päätettävissä, miten tarkasti tätä noudattaa.

Joskus voi siis olettaa, että jos hankkii ohjelmasta version 2.0, saa ne 1.x-version omat vanhat datat importattua siihen, jos tekijä ei ole ollut laiska. Sen sijaan omalla uudella ja hienolla tehtyjä tiedostoja ei voi antaa kaverille, kun sen 1.5.3 ei niitä ymmärräkään.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta