Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Windows-asentelua

Triton [21.11.2007 20:35:56]

#

Terve!

Elikkä olisi tarkoitus asentaa tuleva koneeni, niin että koneella käytettävät ohjelmat eivät olisi koneeseen asennettu vaan ulkoiselle kovalevylle, ja sitten käynnistettäessä se vain hakisi kaikki asetukset ym... Olisi tarkoitus saada koneesta mahd. nopea, koska video editointi vie niin pirusti tehoa... Eli tarvitseeko tähän mitään erillistä Windows -järjestelmää vai onko se ainoastaan asetuksista kiinni. (Niin ja onko koko sydeemi mahdollista toteuttaa näin?).

Toinen asia olisi sellainen, että löytyisikö netistä mitään ohjelmaa mikä osaisi emuloida Win2000, kun mul on yks ohjelma mikä ei toimi kuin vaan 2000:ssa.

Blaze [21.11.2007 21:09:19]

#

Triton kirjoitti:

Elikkä olisi tarkoitus asentaa tuleva koneeni, niin että koneella käytettävät ohjelmat eivät olisi koneeseen asennettu vaan ulkoiselle kovalevylle, ja sitten käynnistettäessä se vain hakisi kaikki asetukset ym... Olisi tarkoitus saada koneesta mahd. nopea

Mut eihän ohjelmat kovolla lojuessaan tehoa vie?

Tähän väliin on pakko pasteta irkkilogia päivemmältä:
16:46 < Laakkonen> Blaze: onks virtualbox nopeempi emuamaan windowsia,
videoeditointi on näköpiirissä
16:50 < Laakkonen> ...gigahertsin prosessorilla ja gigalla muistia

^__^;;

Triton kirjoitti:

löytyisikö netistä mitään ohjelmaa mikä osaisi emuloida Win2000, kun mul on yks ohjelma mikä ei toimi kuin vaan 2000:ssa.

Kakkosnappia ohjelman päällä, Properties, ja sieltä Compatibility mode: Windows 2000 päälle.

Merri [22.11.2007 17:16:29]

#

En ole koskaan saanut yhteensopivuusmoodia toimimaan halutulla tavalla, joten se varmasti toimiva vaihtoehto: Virtual PC. Tosin tarvitset myös boottaavan Windows 2000:n asennuslevyn että saat jotain aikaiseksi.

Ohjelmat kovalevyllä eivät tosiaan vie tehoja, jos tilaa tarvitsee niin parempi on säätää videoeditointisoftan välimuistitus fyysisesti erilliselle levylle jota ei käytetä mihinkään muuhun (koneen sisälle asennettu, USB-liitännäiset levyt ovat nopeudeltaan rajoitettuja USB:n rajoitetun nopeuden takia).

Pahempi ongelma ovat muut käynnissä olevat ohjelmat. On hyvä rajata koneen käynnistyessä tulevat ohjelmat minimiin, elikkä oikeaan alareunaan ei pitäisi ilmestyä kovin montaa kuvaketta ja prosessilistan pitäisi pysyä vähäisempänä. Lisäksi Windowsin joitakin prosesseja voi rajata pois toimimasta, mikä tehostaa toimintaa sillä kustannuksella, että jotkin ominaisuudet lähtevät pois. Tätä varten löytyy netistä ohjeita: osa prosesseista on äärimmäisen tärkeitä Windowsin toimivuuden kannalta, joten kaikkea ei vaan voi laittaa pois.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta