Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mitä tehdä kun kone on pirun hidas?

Sivun loppuun

Kentti [07.11.2007 22:10:29]

#

Eli mulla on tämmönen Dellin kone vuosimallia 02 jossa on Pentium 4 ja 2.66 GHz sekä 512 meganen RAM. Kone on alkanu tökkimään aina vaan pahemmin, vaikka on pölyt putsattu tuulettimesta ja kolmella eri haittaohjelmanturjuntaohjelmalla käyty läpi (Norton, Spybot SD ja Lavasoftin Ad-Aware SE) + usein putsattu CCleanerilla. Varsinkin netti tökkii ja pahasi: Google.fi lataa n. 5-10 sekuntia, joistain isommista sivuista puhumattakaan. Ja kone aina välillä väläyttää "Verkkokaapeli ei ole kytketty" jonkin alle sekunnin ajan. Eniten tässä koneessa netti tökkii, mutta myös kone on muuten hidastunut. Olen positellut kaikkia turhia ohjelmia automaattisista käynnistyksistä jne. mutta ei vaan auta.

Koneen nopeus alkaa kyllä pian lähennellä sietokyvyn alarajaa.. :P

Ja tätä viestiä tää lähetti jotain 15 sekkaa, saman verran latas ku paino muokkaa-nappia!

Olga [07.11.2007 22:13:49]

#

Mites, mites, etkö kokisi valaistusta ja astuisi tänne Linux-käyttäjien onnelliseen joukkoon? :) Toinen vaihtoehto lienee Windowsin uudelleenasennus.

Kentti [07.11.2007 22:14:48]

#

Voispas kokeakin, mutta kun ei oo oma kone :P

Latska [08.11.2007 08:25:35]

#

Jos ei halua ajatella vaihtoehtokäyttiksiä/niihin ei ole mahdollisuutta, Windowsin uudelleenasennus tai esimerkiksi kevyemmän Windows-version laittaminen tilalle jouduttaa aika paljon. Omassa koneessani (suunnilleen samaa tasoa kuin mainitsemasi kone) Windowsin virkaa toimitti hitaasti sisältä päin lahoava XP. Vaihdoin sen kuitenkin tässä taannoin ME:hen, joka on kyllä hieman epävakaa sieltä täältä, mutta latautuu nopeammin ja virushelvettiä ei ole. Kovin moni iso softatalo ei tosin toimita sille uutta softaa. Ikävä kyllä.

K_L [08.11.2007 08:53:13]

#

"Konettasi vaivaa paha TIETOKONEMÄTÄ. Voin helpottaa oloasi käskemällä sinun ajaa virustorjuntaa, tyhjentämään temppifilut ja ostamalla lisää muistia. Todellisuudessa koneesi on laho, ja sille et enää voi muuta, kuin heittää sen kaatopaikalle."

Dogberttiä vapaasti lainaten

Merri [08.11.2007 08:55:26]

#

Ihmeitä ei nykyasennukselle voine enää tehdä, mutta vielä voi ainakin kokeilla mitä Microsoftin oma korjauspalvelu koneelle saa aikaan: http://onecare.live.com/

Luonnollisesti voisi myös käydä koneen käynnistyessä käynnistyvät ohjelmat lävitse ja poistaa tarpeettomia. Toinen hullumpi kokeilutemppu on käynnistää Windows vikasietotilaan ja poistella jokunen määrä eri laitteiden ajureita Laitehallinnasta käsin ja sitten käynnistää kone uudelleen. En ole koskaan päässyt kokeilemaan tätä jumittavan Windowsin kanssa, kun omat asennukseni eivät ole oikein päässeet jumitustilaan 98-päivien jälkeen.

Tietty vikasietotilassa ajurien poisto on vähän riskialtista, että voi olla että nuijaa liian monet ajurit pois ja joutuu asentamaan kaiken uusiksi.

Markus [08.11.2007 12:01:55]

#

Yksi mahdollisuus on tietenkin, että itse tietokoneessa on jotain vikaa. Käynnistä koneesi esim. Ubuntu linux live CD:ltä (http://www.ubuntu.com/getubuntu/download) ja kokeile toimiiko se normaalisti. Jos sama hitaus jatkuu on vika itse koneessa.
(Ota huomioon, että CD-levyltä ladattaessa latausajat ovat tosi pitkiä..)

Kentti [08.11.2007 21:23:06]

#

Vois tota wintoo§an uudelleenasennusta tosiaan harkita.. Jos se jotain auttas. Tuo Ccleaner kyllä poistaa vallan mallikkaasti kaikki turhat tempit, jne. ja eipä viruksiakaan oo löytyny :P

tesmu [08.11.2007 23:35:33]

#

Kentti kirjoitti:

Ja kone aina välillä väläyttää "Verkkokaapeli ei ole kytketty" jonkin alle sekunnin ajan. [/k]

Tuli mieleen, että voisiko esim verkkokaapeli / -kortti olla rikki.

Ainakin minulla oli yhdessä vaiheessa verkkokortti joka meni rikki jollakin tapaa ja välillä se tosissaan vilautti tuota "verkkokaapeli ei ole kytketty" ja jumitti niin maan perkeleesti.

Dude [09.11.2007 15:33:44]

#

Tyhyjää koko kone ja asenna uurestaan(jos maharollista)

Latska ooksä hullu ku vaihroit MEehen. Ysikasi on parempi(ei niin tiltti). Tämän koneen ykikasi on kyllä aika laho(kestää ainaki kaks minuuttia käynnistyä mutta ei tartte piitata ku käyttää linuxia).

Dude [09.11.2007 19:35:52]

#

Tai lataa Damn Small Linux joka käynnistyy cdeeltä.

T.M. [09.11.2007 21:55:40]

#

Olga kirjoitti:

Mites, mites, etkö kokisi valaistusta ja astuisi tänne Linux-käyttäjien onnelliseen joukkoon? :) Toinen vaihtoehto lienee Windowsin uudelleenasennus.

ei millään pahalla, mutta minun ubuntu kokemukseni oli laginen ja buginen :)

Kentti [10.11.2007 00:12:50]

#

Vois tosiaan olla et toi verkkokortti / kaapeli ois rikki :) Mutta yläkerran kannettavalla (Samasta ADSL:stä langaton yhteys) netti toimii aivan hyvin, että onko se verkkokortti sit erillinen täs koneessa? Tai sit just se kaapeli / liitänät kusee..

juha127 [10.11.2007 01:19:52]

#

Windowsmaailmassa erittäin tärkeä on levyn eheyttäminen. Koska tämä on viimeksi tehty(en huomannut mainintaa tästä), ja millä ohjelmalla?
Windowsin oma kyllä hoitaa asiaa joten kuten, mutta suosittelisin jotain muuta.

Merri [10.11.2007 02:33:57]

#

Tähän väliin toteamuksena, että Vista eheyttää levyä aina silloin kun konetta ei käytetä. Yksi helpompia ratkaisuja saada vastaava aiemmille Wintoosille on ottaa käyttöön eheytysnäytönsäästäjä.

Dude [10.11.2007 14:31:10]

#

Mä en tierä voiki levyn eheytys auttaa koska meillä se ei vaikuta mitää.

Merri [10.11.2007 17:47:13]

#

Tuskin se tässä auttaa. Se vain nopeuttaa tiedostojen latautumista, saa olla tosi pahasti pirstoutunut asema jotta sillä olisi todellista vaikutusta koneen nopeuteen.

neau33 [11.11.2007 13:00:04]

#

Moikka Kentti!

ekaks helpoin tapa:

Ajetaan esim. TuneUp Utilities - Registry Cleaner (suosittelen) ohjelma HUOM! EI MITÄÄN TRIAL-VERSIOITA!!!
(älä innostu putsaamaan liikaa TuneUp'n kanssa = jätä zero length files koskematta!!! - niin ei tarvi hakea backup'a jne.

Jos tähän ei ole mahdollisuutta niin käsityönä voidaan tehdä seuraavaa...

1. Vaihe:
Avaa jokin kansio & klikkaa: Työkalut -> Kansion asetukset -> Näytä - valitse:
Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot - klikkaa OK. Siirry C:-aseman juureen -
etsi kansio: System Volume Information - nappaa hiiren oikealla kansion päällä -> Lähetä -> Pakattu kansio.

2. vaihe:
Klikkaa: Käynnistä - nappaa hiiren oikealla: Oma tietokone - kuvaketta klikkaa: Ominaisuudet -> Lisäasetukset -> Ympäristömuuttujat - selaa alemmasta laatikosta: Path - tuplaklikkaa nimeä - kopioi alemman tekstiboxin sisältö työpöydälle - klikaa: Peruuta -> Peruuta -> Peruuta - Avaa muistio klikkaa: Muokkaa -> Liitä & tallenna työpöydälle nimellä Polku1.txt - tallenna nimellä polku2.txt, mutta älä sulje.

3. vaihe:
Klikkaa: Käynnistä -> Kaikki Ohjelmat -> Apuohjelmat -> Komentorivi - Kirjoita:
CD\ & paina Enter - maalaa muistion riviltä ensimmäinen polku-asetus = merkit ennen ensimmäistä puolipistettä (;) - kopioi maalattu alue työpöydälle - Aktivoi Komentorivi - kirjoita C:\> merkin perään: CD ja välilyönti vie hiiren osoitin vilkkuvan kursorin päälle ja klikkaa hiiren oikealla - paina enter.
Mikäli siirtyminen hakemistoon onnistui kirjoita taas CD\ & paina enter. Voit nyt poistaa muistiosta samaisen polun + puolipisteen. Toista tätä niin kauan, kuin polkuasetuksia riittä. Älä poista muistiosta polkuja joiden kohdalla Komentorivi palauttaa virheen. Kun muistion rivin kaikki polut on käyty läpi:
Mikäli riville jäi polku(ja) niin mene takaisin paikkaan, josta kopioit
polkuasetukset ja poista pätkät jotka vastaavat muistioon jäljelle jääneitä asetuksia puolipisteineen! klikkaa: OK -> OK -> OK. sulje muistio sekä Komentorivi & pakkaa tiedosto: polku1.txt

4. vaihe:
Klikkaa: Käynnistä -> Kaikki ohjelmat -> Apuohjelma -> Järjestelmätyökalut ->
Järjestelmän palauttaminen -> järjestelmän palauttamisen asetukset ruksaa:
Poista järjestelmän palauttaminen käytöstä kaikissa asemissa - klikkaa: Käytä ->
OK - OK.

5. vaihe
Klikkaa: Käynnistä -> oikealla: Oma tietokone -> Ominaisuudet -> Lisäasetukset -> suorityskyky: Asetukset -> Lisäasetukset näennäismuisti: Muuta valitse: Ei sivutustiedostoa klikkaa: Aseta -> OK -> OK -> OK & boottaa kone
Toista sama uudestaan niin, että asetukseksi tulee: Järjestelmä määrittää koon & boottaa kone uudestaan.

Toista 4. vaihe niin, että otat ruksin pois asetuksesta: Poista järjestelmän palauttaminen käytöstä kaikissa asemissa.

Testaa nyt konetta: Jos toiminta parani. Mene järjestelmän palutus jutskaan ja
luo uusi palautuspiste. Toista 1. vaiheen alkuosa niin, että vaihdat asetukseksi Älä näytä piilotettuja tiedostoja ja kansioita - OK...and that's all

Mikäli meni huonommaksi mene c:- aseman juureen ja pura luomasi System Volume Information.zip vaikkapa työpöydälle - avaa kansio paina ctrl + a ja heti perään ctrl + c - siirry c: aseman juureen avaa kansio: System Volume Information paina ctrl + v & klikkaa: Korvaa kaikki - mikäli ohjelma kyselee... & boottaa kone.

Jos homma meni viimesen kaavan mukaan, niin rekisteri on sekaisin aiheutuen esim. omista ja/tai toisten töppöilyistä poistettaessa kansioita ja/tai tiedostoja (yleisin vika), viruksesta...

Kentti [12.11.2007 15:54:18]

#

Mm.. Tästä vois olla apua :) Pitää kokeilla heti ku faija saa uuden koneen ni tää kone on sillon mun (ei haittaa vaikka mitä pitäs järjestelmä asentaa uudestaan, ei ainakaan aiheesta tuu huutoa :D). Ei sillä, et en luottais ohjeeseen, vaan en luota tähän koneeseen ja itteeni tarpeeks. Mutta kiitos, kyl tota tuun aika varmasti kokeilee.

Ja ton netin hitauden syynähä saattaa olla rikkinäinen verkkokaapeli (ADSL - tietokone) tai sit jommankumman pään liitin..


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta