Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kovalevy toiseen formaattiin

Sivun loppuun

Tumpelo [24.10.2007 14:06:19]

#

Tällainen yksinkertainen ongelma tuli vastaan, minulla on kaksi kovalevyä tässä koneessa, toisessa on Wikatoosa, toisessa Linux, ja tämä Linux-kovalevy pitäisi saada Windowsin ymmärtämään muotoon, jotta voisin sen alustaa back-up kovoksi. Windowsin asennuslevy ei ymmärrä sen kovon päälle mitään, koska se on S-ATA (hah M$ = noob) eikä kone ole aikapäiviin korppuasemaa nähnyt. Eli joku Wikatoosassa toimiva ilmainen softa pitäis löytää.

zacura [24.10.2007 15:31:49]

#

Jos Windowsilla on tarvittavat SATA ajurit asennettu niin sen levyn pitäisi näkyä laitehallinnassa ja levynhallinnassa. Jos kerran levy pitää alustaa windowsin ymmärtämään muotoon, nii ensin pitää poistaa levyllä olevat linux ositot. Tämä tapahtuu levynhallinnassa (Disk managment).

Levynhallinta löytyy kohdasta Ohjauspaneeli->Ylläpitotyökalut(?)->Tietokoneen (Control Panel->Administrative Tools->Computer Managment) hallinta ja sieltä valitaan levynhallinta (Disk managment) kohta. Vasemmalle puolelle pitäisi avautua näkymä jossa näkyvät kaikki tietokoneen kiintolevyt ja osiot. Sitten vain oikeanpuoleisella hiirennapilla napsautat poistettavaa osiota ja vlitset poista osio. Kun kaikki linux osiot on poistettu luot tilalle halumasi windows osiot. Tämän jälkeen osioiden pitäisi näkyä Resurssienhallinassa.

Dude [24.10.2007 19:20:28]

#

poista linuxin osiot fdiskillä jaa tee uuret.

Tumpelo [24.10.2007 20:27:20]

#

Hmm, jännä juttu kun Linux tunnisti tuon SATA levyn ja myös bios tietää sen olemassaolosta, mutta eipä tietenkään Windows. MSI:n sivuilta ei ajureita löytynyt, eikä myöskään kovalevyn valmistajan Samsungin sivuilta (!). Olisiko kenelläkään antaa vinkkiä... Korppuasemaa ei siis ole eikä tule.

kayttaja-2499 [24.10.2007 20:41:18]

#

Kuten aikaisemmat ovat vastanneet, luultavasti Windowsin sokeus ei johdu SATA-levyn käyttämästä tekniikasta vaan siitä ettei Windows osaa käsitellä levyllä olevia tiedostojärjestelmiä (ext2, ext3, ReiserFS, ...). Eli sinun pitää poistaa ensin ne osiot esimerkiksi Partition Magic(maksullinen) ohjelmalla tai käynistää kone Linux:n puolelle, jossa voit käyttää esimerkiksi cfdisk(ilmainen) ohjelmaa.

Tumpelo [25.10.2007 11:19:13]

#

kayttaja-2499 kirjoitti:

Kuten aikaisemmat ovat vastanneet, luultavasti Windowsin sokeus ei johdu SATA-levyn käyttämästä tekniikasta vaan siitä ettei Windows osaa käsitellä levyllä olevia tiedostojärjestelmiä

Epäilen ettei kyse ole tästä, nimittäin Partition Magic ei myöskään levyä löydä. XP ei ole koskaan sitä havainnut, olipa tiedostojärjestelmä mikä tahansa - Vista sen sijaan havaitsi. :/

TsaTsaTsaa [25.10.2007 11:38:59]

#

Eikös Vistassa ole osiointi-/alustustyökalu, jolla voit homman hoitaa? Tosin se ei tietenkään vaikuta siihen, tunnistaako XP levyä.

Metabolix [25.10.2007 13:34:47]

#

Tarkista vielä emolevyn malli ja piirisarja ja hommaa ne ajurit. Valmistaja ei kerro kaikkea, piirisarja paljon enemmän. Jos kyseessä on esimerkiksi nForce-piirisarjan emolevy, nVidian sivut auttavat.

Tumpelo [25.10.2007 14:22:18]

#

Metabolix kirjoitti:

hommaa ne ajurit

Sitä tässä on yritetty jo aika kauan, homma oli työläs mutta onnistuin viimeinkin! Ei voi muuta kuin sanoa että VIA:n sivut on sekavat ja ajurit huonosti nimetty. No joka tapauksessa, sain ajurit asennettua ja sen jälkeen Partition Magic tunnistikin kovon, ja sain sen alustettua Wikatoosan käyttöön. Jeah. \o/

Legu [25.10.2007 14:30:32]

#

Erääseen Vista-kannettavaan piti asentaa XP ja tällöin oli tuo sama ongelma. XP:n asennus ei löytänyt kovalevyä ja ilmoitti siitä jollakin aivan ihmeellisellä virheilmoituksella, joka ei varsinaisesti kertonut, ettei kovalevyä löydy. Menin BIOS:iin ja löysin sieltä vaihtoehdon, jolla sai määritettyä näkyykö levy perus-IDE:nä vai SATA:na. Sieltä vaihdettuani SATA:n IDE:ksi sain Windowsin asentumaan.

Voi olla, että tuollaisia ei hirveämmin ole kuin kannettavissa, mutta katso ihmeessä löytyykö BIOS:sta tuollaista valintaa.

Ajureillahan tuo sitten onnistuu, jos vaan ne löytyy.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta