Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tietoliikenne

Liquid_Vision [08.10.2007 21:42:31]

#

Päätin nyt kysästä tämmöstä kun asia kiinnostanut jo pitemmän aikaa:
1) Miten normaali modeemi toimii? Siis näin yleisellä tasolla, eli muuntaako se puhelinlinjassa kulkevan signaalin vain verkkokortille sopivaksi?
2) Miten kaapelimodeemi eroaa tästä normaalista puhelin-modeemista toiminnaltaan(muuten kuin käytetään tv-kaapelia tiedonsiirtoon)? Jos kaapelimodeemiin voi liittää esim. 2 konetta, toimiiko se tällöin myös reitittimenä(toimittaa paketit oikealle koneelle)?
3) Sitten ADSL-modeemit: näihin voi yleensä liittää monta eri konetta joten nekin ilmeisesti toimivat jonkinmoisina reitittiminä? Ja tietenkin muuttavat datan koneelle ymmärrettävään muotoon? Eroaako toiminta muuten kahdesta ylemmästä?
4) Meneeko johdot kotoa suoraan palveluntarjoajalle? Eli oletetaan että asun lähiössä 10km keskustasta niin meneeko paketit kaapelimodeemista suoraan keskustaan palveluntarjoajan reitittimiin, vai onko tässä välillä jotain kaupunginosareitittimiä(??). (kaipaisin lisätietoa siitä miten paketit kulkevat alueverkossa, onko reitittimiä, missä jne).

Tässä nyt vain ensimmäisiä mieleentulleita kysymyksiä.. Ja saa myös laittaa linkkejä hyville asiaa käsitteleville sivustoille!

kayttaja-2499 [08.10.2007 21:59:09]

#

Muutamia linkkejä (ei välttämättä vastaa moneenkaan kysymykseesi):
http://www.helsinki.fi/atk/oppaat/mod/modeemi.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Modeemi
http://fi.wikipedia.org/wiki/DSL
http://fi.wikipedia.org/wiki/ADSL
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaapelimodeemi

Liquid_Vision [10.10.2007 10:15:51]

#

Mitä eroa on lähiverkolla ja aliverkolla?

lapm [10.10.2007 13:32:15]

#

Lähiverkko on vaikkapa määrätyssä tilassa olevien koneiden välille tarkoitettu verkko. Assembly tapahtuma on tästä loistava esimerkki. Muutama tuhat konetta areenalla ja kaikki lähiverkossa keskenään.

Subnet eli aliverkko taas on tekniikka jolla voidaan lähiverkossakin käytettävissä olevaa ip-osoite avaruutta jakaa pienempiin osiin loogisesti. Tällöin on mahdollista luoda periaatteessa lähiverkon sisälle useita loogisesti erotettuja pienempiä aliverkkoja. Kuten vaikkapa yrityksen joka osastollensa oma, vaikka ne ovatkin fyysisesti samassa paikallisverkossa.

Kannattaa huomata ettei käytettävissä olevaa ip-osoite avaruutta kannata jakaa järjettömän pieniin aliverkkoihin, sillä joka aliverkosta menee kaksi ip-osoitetta varatuksi joka tapauksessa (toinen gatewaylle ja toinen ns. prodcast lähetykselle.)

Liquid_Vision [11.10.2007 13:00:20]

#

No jos mulla on pöydällä kaapelimodeemi, jossa on wlan-tukiasema ja siihen on liitettynä yksi PC ethernet-kaapelilla ja kaksi kannettavaa langattomasti niin onko koneet silloin yhteisessä lähiverkossa? Vai aliverkossa? Muodostaako kaapelimodeemi siis siihen liitetyille koneille yhteisen lähiverkon vai aliverkon vai mitä?

lapm [11.10.2007 13:48:53]

#

Sanoisin että lähiverkossa. Aliverkkohan voi olla yhtä suuri kuin koko käytettävissä oleva ip-osoite avaruus jolloin se oikeastaan ei enään olekkaan aliverkko sinänsä.

Tosin jos se on siltaavana niin riippuu operaattorisi ip-osoitteiden jako politiikasta ovatko koneet samassa aliverkossa.

Nattaavana taas koneet ovat aina samassa aliverkossa koska silloin se kaapelimodeemi jakaa itse samassa aliverkossa olevia osoitteita koneille. Olettaen ettet ole tehnyt erikseen muutoksia jotka vaikuttavat asiaan.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta