Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: ICFP-kisan tulokset

Sivun loppuun

Pekka Karjalainen [03.10.2007 13:09:47]

#

Kerroin keväällä kesällä pidettävästä ICFP-ohjelmointikisasta, jonka tulokset julkaistaan nyt syksyllä. Siispä on aika kertoa tuloksista. Nämä eivät ole vielä virallisesti julkaistut ja lopulliset tiedot, joten voin ehkä päivittää jotain kohtaa myöhemmin tähän keskusteluun.

ICFP on International Congress on Functional Programming, mutta heidän kisaansa saa osallistua millä kielellä tahansa. Kisalle on ominaista, että tehtävä on vaativa, ja aikaa on vain pari päivää. Lisää tietoa tämän vuoden tehtävästä saa sivulta:

http://www.icfpcontest.org/

(sivua ei ole päivitetty kirjoitushetkellä kertomaan tuloksista, koska konferenssi on vielä hieman kesken...)

Alustavat tulokset kertovat, että kolmannelle sijalle tuli OCaml- ja C++-kieliä käyttänyt joukkue. Toiseksi tuli Perliä käyttänyt joukkue.

Voittaja on sama tiimi kuin viime vuonna (ovat nykyisiä tai entisiä Googlen työntekijöitä), joka käytti viime vuonna useita kieliä, mm. Haskellia, C++:aa ja Bashia (ja "2D":tä). Vielä ei ole tietoa, mitä kieliä he kertovat käyttäneensä tänä vuonna, mutta Redditissä joku kertoi jo, että C++ ansaitsi tänä vuonna lopulliset kiitokset ja kehut. Jokainen voittotiimi nimittäin valitsee yhden kielen käyttämistään, jota järjestäjät sitten kehuvat voittoilmoituksessa.

Toivottavasti viralliset tulokset ovat pian jossakin nähtävissä. Kerron kyllä, kun löydän ne. Pikasarjakin kisassa on, mutta sen voittajasta ei ole vielä mitään havaintoa.

Viime vuosien voittajien käyttämiä kieliä ovat seuraavat, jos pieniin tutkimuksiini on luottamista (ks. linkki Previous Contests yo. sivulla):

2000 OCaml
2001 Haskell
2002 OCaml
2003 C++
2004 Haskell
2005 Haskell
2006 2D

En tiedä, mikä ihme tuo 2D on. Se saattaa liittyä jotenkin viime vuoden tehtävään, jos muistan siitä tulosraportista mitään. Viime vuonna muuten toisen sijan sai D-kielinen (se Walter Brightin D) ohjelma ja kolmannen Assemblyllä tehty. Ihan oikeasti Assy, vaikka tiimi kuulemma käytti hieman apuna jotakin korkean tason bloat-kieltä (ihan sen kiireen takia vain ;-).

Erityisen hienoa muuten nähdä Perl kakkosena vuonna 2007. Hyvä Perl.

jlaire [03.10.2007 18:43:29]

#

Pikku korjaus: International Conference on Functional Programming.

Tuo 2D tosiaan liittyi sen vuoden tehtävään (wikipedia). Kuulin jostain (#haskell-kanavalla ehkä), että Haskellilla olisi voitettu kolmena vuonna peräkkäin. Varmaan sitä sitten käytettiin apuna.

Olisi todella mielenkiintoista nähdä, miten lähelle parhaat tiimit pääsivät oikeaa tulosta tänä vuonna. Toivottavasti kuvat saa nähdä jossain vaiheessa.

Kopeekka kirjoitti:

Erityisen hienoa muuten nähdä Perl kakkosena vuonna 2007. Hyvä Perl.

Ditto!
Lisäksi 2004 pikasarjan voittajat käyttivät Perliä parin muun kielen lisäksi.

Pekka Karjalainen [04.10.2007 15:37:04]

#

Ja minä kun katsoin huolella sen nimen, että varmasti tuli prepositio oikein. Vieressä oli sitten niin vaikea sana, etten osannutkaan :-) Kiitos vain oikaisusta.

Ei ole näkynyt tuloksia. Rauhallista ja perusteellisesti toimivaa väkeä nämä funktioihmiset kilpailujensa suhteen (onhan siellä kongruenssissa, eikun konferenssissa, myös oikeaa asiaa, joten ei voi moittia). Tässä on yksi blogilinkki, jossa kuitenkin näkyisi olevan tietoa voittajaratkaisujen tasosta prosenttilukuina.

http://marco-za.blogspot.com/2007/10/icfp-results.html

Jäämme odottamaan virallista tietoa kärsivällisesti ja levollisin mielin.

Pekka Karjalainen [10.10.2007 11:07:32]

#

Tulokset ja raportti ovat saapuneet luettaviksi. PDF löytyy sivulta:

http://www.cs.uu.nl/research/techreps/UU-CS-2007-029.html

Siellä on linkki, jossa lukee pdf. Muuta tiedostomuotoa ei näytä olevan tarjolla.

Tällaista julistivat kisan tuomarit:

"C++ is the programming language of choice for discriminating hackers."
"Perl is a fine tool for many applications."

Siinäs kuulitte ;-)

jlaire [10.10.2007 11:39:52]

#

Kiitos linkistä!

Schedler [10.10.2007 18:33:14]

#

Off-topic, mutta menköön:

Kopeekka kirjoitti:

Tällaista julistivat kisan tuomarit:

"C++ is the programming language of choice for discriminating hackers."
"Perl is a fine tool for many applications."

Hyvä vertaus tosiaan, mitä lievät tuomarit miettineet :-/

"Ruskeatukkaiset valitsevat puun."
"Teräksestä saa hyviä siltoja."

Jostain käsittämättömästä syystä edelleen ohjelmointikielen valintaan tuntuu vaikuttavan enemmän henkilöt kuin sovellus. Pitkä matka tuntuu olevan vielä siihen että ohjelmisto'suunnittelun' suunnittelu voidaan poistaa lainausmerkeistä.

Toisaalta, eipä ollut sillanrakentajillakaan tiiliä käytössä 50 vuotta rakennus'tieteen' ensihetkistä...

Pekka Karjalainen [10.10.2007 20:00:01]

#

Schedler kirjoitti:

Jostain käsittämättömästä syystä edelleen ohjelmointikielen valintaan tuntuu vaikuttavan enemmän henkilöt kuin sovellus. Pitkä matka tuntuu olevan vielä siihen että ohjelmisto'suunnittelun' suunnittelu voidaan poistaa lainausmerkeistä.

Schedler, tuomarien julistuksia ei pidä tulkita normatiivisina ohjeina oikean ohjelmointikielen valintaan (sellaiset ohjeet ovat yleisesti ottaen aika naurettavia ilman hyviä perusteita), vaan niillä vain kehutaan kisan voittajia. Pärjääminen lyhyessä ohjelmointikisassa kertoo ehkä enemmän osallistujien taidoista kuin kielten välisistä eroista, eikä yksittäisiä tuloksia joka tapauksessa kannata ottaa kovin vakavasti.

Konferenssin varsinaiseen ohjelmaan voit tutustua osoitteessa:

http://www.informatik.uni-bonn.de/~ralf/icfp07.html

Schedler [19.10.2007 18:49:25]

#

Oikeassa olet Kopeekka. Kommentoin turhan nopeaan selvittämättä taustoja. Tosin kyllähän nuo leikkimieliset kuvauksetkin jotain kertovat yleisestä ohjelmointikulttuurista :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta