Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Huolestuttava CD-aseman ongelma

Burton [28.09.2007 22:40:26]

#

Moi. Mulle on käynyt erittäin hassusti polttavan CD/DVD-asemani kanssa. En tiedä miten selittäisin tämän tarkemmin, mutta vempele ei vain yksinkertaisesti enää toimi Windows XP:n kanssa. Kaveri oli meillä polttamassa DVD:tä ja kun tulin huoneeseeni syömästä, ilmoitti hän, ettei DVD:n polttaminen millään onnistu. Siinä sitten pohdittiin, missä vika on.
Noh, kaveri lähti kotiin. Jäin hommailemaan tavallisesti puuhiani ja syötin asemaan sisälle musiikkicd:n. Mitään ei tapahdu. D-asema (CD-asemani) sanoo vain:
D:\ ei ole käytettävissä. Tiedosto tai hakemisto on vioittunut ja lukukelvoton.
Tuota se toistaa, vaikkei edes CD:tä ole sisällä!

Ajattelin aluksi: "Noh, menipäs tuokin roska rikki", mutta yllätys oli suuri, kun Ubuntu-Linuxin puolella järjestelmä tunnisti CD-asemani vallan mainiosti ilman minkäänlaisia ongelmia.

Mikä vika? Todennäköisesti XP:n asetukset hajalla tms. ?

Latska [29.09.2007 01:27:48]

#

Aluksi kannattaa miettiä, mitä on asentanut viimeksi. Viallinen ohjelma/ajuri voi tehdä paljon tuhoa. Lisäksi XP:ssä on mukana hyödyllinen järjestelmänpalautustoiminto. Kun sillä palaa aikaan ennen järjestelmän lahoamista, asiat SAATTAVAT korjaantua. Järjestelmänpalautukseen ei kuitenkaan kannata heti ryhtyä, sillä usein ratkaisu on hyvinkin yksinkertainen.

Burton [29.09.2007 19:43:43]

#

Lisää outouksia:
Huomasin äsken, ettei Omassa Tietokoneessa ole enää edes koko DVD/CD-aseman asemakuvaa... Tuo D, mitä olin koko ajan klikkaillut, paljastuikin Daemon Toolssin virtuaaliasemaksi. Varsinainen DVD/CD-asema on kadonnut koneesta aivan kokonaan. Käyttävätkö ne ajureita kenties?

JTJ [29.09.2007 20:07:51]

#

Onko laitehallinnassa DVD-asemien tai IDE-ohjaimien kohdalla näkyvissä mitään ongelmia?

FooBat [29.09.2007 20:10:26]

#

Rikkinäisistä CD-asemista voi aina syyttää Starforce-kopiointisuojausta, vaikka kukaan ei taida olla täysin osoittanutkaan, että se aiheuttaa ongelmia :).

Aina voi kokeilla josko noissa väitteissä olisi perää ja poistaa Starforcen ajurit.
http://www.onlinesecurity-on.com/protect.phtml?c=55

Burton [29.09.2007 20:27:18]

#

Äh, en tullut katsoneeksi laitehallintaan! Siellä oli iso punainen ruksi DVD-aseman päällä. Painoin oikealla ja klikkasin "Ota käyttöön", nyt toimii. :)
Mistä tuommoinen voisi johtua?

matpit [29.09.2007 20:59:27]

#

'Kaverisi' on ottanut sen sieltä pois käytöstä, tai sitten olet asentanut jonkun virtuaaliasemaohjelman, joka ottaa fyysisen aseman pois käytöstä. Tai sitten Billie ohjailee tietokonettasi..

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta